Saa nähdä onko tänä vuonna yhtä kamalat helteet kuin viime kesänäkin. Nyt vielä on lämpö aika hyvin sellaisissa lukemissa, että itsekin on jaksanut ihan reippaasti töitä tehdä, vaikka kylläkin toin +30 astetta hieman rajoittaa omaa energisyyttä. Aatos on ollut yllättävän pirteä, ilmiselvästi turkin leikkaaminen on auttanut. :) Kyllä se silti väsyy helposti eikä jaksa kauaa tehdä mitään, mutta on parempi kuin viime vuonna. Ens kuussa on sydänkontrolli ja luultavasti myös sydänultra niin saadaan sitten selville sydämen nykyinen tila. Toivottavasti ei ole mennyt ainakaan pahempaan suuntaan kun kuitenkin tuntuu lääkitys pelaavan ihan jees. :) Aatos tykkää kovasti kun täällä koirahoitolas on niin hyvä ilmastointi! Mikäli on koiramääräs vajausta pystyn omat piskit laittamaan tuonne hoitolan puolelle, ja spanieli tykkää <3 Häkistä vain kuuluu välillä tyytyväinen kuorsaus kun toinen on niin mielissään, Enya taas iloisena yleensä päivystää pihan puolella kun häkeistä on suora kulkuyhteys ulkotarhoihin. Oon yllättynyt kuinka nätisti tuo kaksikko osaa olla tuolla häkissä vaikka itse kuljen monta kertaa työpäivän aikana ohitse. Välillä tulee huuto-kilju-potkuraivareita, että me halutaan pois. Kuitenkin yleensä noi tyytyy vain katselemaan mitä touhuan, ihan hiljaa.

Eilen olin ahkera ja treenasin molempia työpäivän jälkeen. Hyvät treenit oli vaikka lämpö verotti varsinkin Aatoksen jaksamista, sillä illalla kasin jälkeen pihalla oli lämmintä kuitenkin melkein se +30.. Aloitin Aatoksen kanssa ja laitoin Enyan siksi aikaa tarhaan. Aatos ei alkuun meinannu olla yhtään menos mukana ja sain hetken herätellä jätkää, herätyksen jälkeen asenne olikin kohdillaan. Meinasi jopa ihan keulia! Otettiin seuraamista, parit jäävät ja luoksetulo. Seuraamisessa keskityttiin fiilikseen ja suhteellisen hyvään paikkaan. Fiilis oli oikeasti ihan mahtava, paikka eli ihan liikaa mutta se into ja palo! Käännöksissä itse sekoilin ja tämän vuoksi niistä tuli aika huonot, Aatos kuitenkin yritti käyttää takapäätään ja tarjosi oikeanlaista työskentelyä, joten palkkailin silti. Sain muutaman hyvän liikkeestä maahanmenon, joissa Aatos tippui jopa ihan hyvin alas! Olin niistä aika wow, koska meillähän on ollut niissä todella paljon ongelmia koska en ilmeisesti ole saanut opetettua niin hyvin kuin olen luullut. Seisominenkin jopa osattiin, suhteellisen tsäpkästi!

Enyahan oli ihan raivohullu kun pääsi tarhasta pois tekemään. Ihana pieni <3 Aloitin seuraamisella, eli imuttamista kehiin. Enya söi HYVIN!! Tässä taas yksi iso wow, sillä se saalisti ja yritti imuttaessa koko ajan aktiivisesti päästä ruualle, ilmeisesti oli kova nälkä. Imutuspätkät lyhyitä, sillä vaikka se nyt oli todella aktiivisesti mukana niin ei sillä keskittyminen ruokaan kestä kauaa kun se ei ole niin pop juttu. Imutuksessa tehtiin hieman kaarroksia ja käännöksiä paikallaan, ei pahemmin ymmärtänyt vielä takapäätään silleen kunnolla käyttää mutta eipä sitä olla paljoa treenattukaan. Maahanmenoja eka ruuan kanssa, nättejä, mutta välissä meinaa heittää itsensä valmiiksi lonkalleen. Asentoon siis kiinnitettävä huomiota vaikka 90% menee oikein maahan. Enya on kyllä todella hyvin sisäistänyt tuon maahanmenon käsiavun kanssa kun tarjosi sitä joka välissä, nyt tosiaan siis ahkeraan pienentämään sitä ettei jäädä siihen kiinni. Kun ruoka ei enää tuntunut kiinnostavan tarpeeksi, siirryin ensin Berran fleece-naruleluun, jolla ihan vain ensin leikittiin ja tehtiin maahanmenoja, ei valittamista. Leikkii hyvin, taisteleminenkin on parantunut vaikka tällä hetkellä suu on kipeä kun hampaat vaihtuvat. Lelua tarjoaa välillä hyvin, välillä meinaa omia aika vahvasti, kahdenlelun leikkiä siis luvassa. ;) Seuraavana otin sellaisen pienen pehmopallon, mitä olen hankkinut joskus Aatokselle ja vitsit ku se oli hitti! Enya rakastu siihen ihan heti ja olisi halunnut vain omia sen ja rallatella se suussa ympäri pihaa, tai vaihtoehtoisesti kieriä sen päällä. Hassu pieni <3. Molempien treenit menivät sitten erissä eli vaihtelin koiria, enkä tuolleen treenannut kaikkea putkeen. :D

Treenien jälkeen koirat sai vielä hihhuloida pihalla ennenkuin mentiin sisälle ja Enya juoksi lampeen! Tai no ei tuota ehkä lammeksi voi sanoa, mutta tuossa pihassa on sellainen ehkä puol metriä syvä lätäkkö, jossa on suihkulähde jne. Enya tosiaan sinne juoksi ja ihan uiden sen piti sieltä tulla pois. :D Tämän jälkeen neiti saikin sellaisen mutkahäntäralli-kohtauksen ettei mitään rajaa! Siis se veti ihan täysiä pihaa ympäri varmaan ainakin vartin verran. Välillä maaten heittäytyen ja sitten taas matka jatkui. En voinut olla nauramatta. Toista kertaa tosin ei tähän lätäkköön uskaltauduttu vaikka hieman olisi kiinnostanutkin. Enyahan siis metsässäkin rypee kaikissa maailman ojissa ihan innoissaan, että varmasti menisi uimaankin mikäli päästäisiin kokeilemaan johonkin sopivaan paikkaan. Tuonne hiekkasärkille olis kiva lähteä uittamaan koiria, kun siellä on niin matalaa pitkä pätkä että saisin varmaan Aatoksenkin sinne houkuteltua kahlaamaan/uimaan. Pitää katsoa jos saisin jonkun kuskailemaan sinne, kivoja kuviakin siellä varmasti saisi otettua.

Ja ainiin, pakko sanoa että taidan olla hieman hullu. Mulle on meinaan tullut ihan mieletön labbis-pentukuume. Ihan järkyttävä! Alustavasti oon mietiskellyt, että kolmas koira vois tulla laumaan joskus 2013-2014 kun Enya on tarpeeksi vanha. Ehdottomasti aikaisintaan kuitenkin 2012 vuoden lopussa, sillä pitäis kuitenkin saada elämää vakiinnutettua (eli mihin muutan Kannuksen jälkeen ja mitä teen) ja muutenkin keksittyä että millä rahalla mä sen seuraavan koiran elättäisin, tai ylipäätään hankkisin. No kuitenkin nyt syksyllä on ilmeisesti tarkoitus astuttaa yks tosi kiva narttu, jonka oon kerran livenäkin nähnyt + paljon videoita. Ja se vaikuttais niin kivalta, enemmänkin oikeastaan + sen suku on todella mielenkiintoinen. En tosin yhtään tiedä millaista urosta sille on harkittu jne. Mutta silti kiinnostais, haluttais ja polttelis saada siitä pentu. Tän nartun siskoakin on kai tarkoitus käyttää jalostukseen, mutta en tiedä haluaisinko siitä kun kyseisen kasvattajan jalostusvalinnat ei ole ihan sitä mitä haluan, eli en tiedä käyttääkö kasvattaja tälle siskolle sellaista urosta, joka itseäni miellyttäisi. Luonteeltaan sieltä varmasti sieltä tulisi hyvinkin passeleita, mutta ulkonäöllisesti mun makuun liian raskaita. Hmm, erittäin hankalaa! Melkein laitoin jo sähköpostia tän nartun omistajalle (varmaan lähipäivinä laitankin ihan vain mielenkiinnosta) vaikka järjellä tiedänkin etten mitenkään voi ottaa pentua. Mutta jos siitä pentueesta tulis hyviä ja hienoja koiria niin niitähän varmaan sitten muutaman vuoden päästä käytettäisiin jalostukseen, tai ehkä tätäkin narttua käytetään toisen kerran? ÄÄÄ miten voi poltella näin paljon?! Mulla on pentu kotona, oon siihen tyytyväinen. Mikä on kun mikään ei riitä? Lisäksi jos sekoitetaan soppaa vielä vähän lisää niin tänä syksynä/ens vuonna olisi tulossa todella mielenkiintoisia groenendael yhdistelmiä.. Okei mä myönnän, mä sekoan kohta ! Oikeasti välillä toivoisin, että olisin yhtä nirso kuin, jotku muut ja itsellä olisi vain yksi THE rotu, muttakun ihan liian moni kiinnostaa! Oikei, ehkä menen nyt nukkumaan ja selvittämään pääni näistä pentuhöyryistä. :D

ps. omistaa se spanieli karvojensa alla aika ruman rakenteen..