Elikkäs, tänään korkattiin Ansan kanssa meidän ensimmäinen toko-koe ja yllätyin kuinka en jännittänyt kovinkaan paljoa. Tai siis kyllä mä vähän jännitin, mutta en läheskään niin paljoa kuin ajattelin. :) Mutta jospa mentäis niihin pisteisiin. Tuomarina toimi tosiaan Piritta Pärssinen ja täällä Kannuksessa kisattiin, kisat oli dogness-hallilla, jossa btw ollaan käyty viimmeksi puol vuotta sitten. Suluissa kootut kisaselitykset, oikeasti en yhtään muista mitä Pipa meille sanoi liikkeiden jälkeen.

Luoksepäästävyys 10 (Ei mitään ihmeempää, hieman peruutti paikoillaan kun tiesi ettei saa moikata mutta olis halunnu kumminkin)

Paikalla makaaminen 9½ (meni hyvin maahan, ja nousi hyvin ekalla käskyllä sivulle, mutta oli hieman levoton -> haisteli maata ja pyöritteli päätään. ilmeisesti oli tylsää kun ei ollut mtn äksöniä. :D Muistan vain, että kun Ansa käänteli päätään, että ajattelin et jos piski nyt nouset niin teen susta rukkaset :D ei noussu :D)

Seuraaminen kytkettynä 9 ( :OOO järkytyin! Se seuras paremmin kuin koskaan treeneissä! En muista mistä Pipa sano pisteen lähteneen mutta varmaankin edisti joissain kohdis ja väljyyttä käännöksissä.)

Seuraaminen vapaana 9 ( :O järkytyin again! Vire pysyi mun mielestä vielä paremmin kuin edellisessä seuraamisessa, varmaankin samasta syystä lähti piste pois)

Liikkeestä maahanmeno 6 (mun ennalta pelkäämä liike.. Jäi seisomaan kuten uskoinkin ja jouduin antamaan lisäkäskyn, onneksi sain kuitenkin pelastettuu ettei mennyt nollille. Pysähtyi kuitenkin ihan nätisti.)

Luoksetulo 9½ (Tuli kyllä niin täysiä kuin vain kykeni ja kurvasi pikkasen ohi ennen kuin tuli sivulle (ei ehtinyt jarruttamaan ajoissa), Pipan sanoja lainaten vauhti kompensoi sen ettei tuosta ohi menemisestä mennyt enempää pisteitä)

Liikkeestä seisominen 5 (voi höh, puolessa välissä ennen käskyn antoa tämä haistoi jonkun mielenkiintoisen hajun ja jouduin antamaan lisäkäskyn että lähti takas matkaan, pysähdys ok eikä edes stepannu ku palasin vierelle!)

Estehyppy 0 (peekele karkas kun sanoin valmis.. Oma moka, olis pitäny nyökätä :D Toinen vain oli niin hyvä kun sanoin valmis niin koira hyppäs ihan onnessaan toiselle puolelle, ja en sit sanonut siinä mitään odota joten se steppas mutta jos se ei olisi karannut niin oltais voitu saada tästä jopa ehkä kymppi. Koska käskyn jälkeen se ei olisi stepannu, en tajua miksen sanonu sitä ku kumminkin nollilla toi liike meni)

Kokonaisvaikutus 10 (tuomari sanoi, että mukava katsella kun toisella tuntui olevan niin kivaa.. :DD)

Pisteitä yhteensä 153 ja 2.-tulos ja sijoitus 8./9. Onnea viidelle uudelle TK1 koiran omistajille, nappi suoritukset!

Periaatteessa voisi vituttaa ihan sikana kun liikkeestä maahanmeno ja seisominen sekä hyppy, meni päin peetä. Jäävät meillä on mennyt viimeisissä treeneissä sekaisin, joten en yhtään yllättynyt että siihen tarvin kaksi käskyä. Hieman toi seisominen voisi harmittaa koska pysähtyminen onnistui eikä se edes pahemmin valunu! Ja jos nyt haluan spekuloida lisää ja ruoskia itseäni niin se ei olisi varastanut hyppyä, mikäli olisin nyökännyt sen valmis kohdan ja se hyppy olis onnistunut ja oltais saatu se ykkönen! No ens kuussa sitten uudestaan kokeilemaan onnea, mutta ei varmaankaan koularia hankita ohjaajan rahapulan takia...

Mutta nyt listaamaan syitä miksi mua ei vituta vaikka tulikin kakkostulos, sillä toi koira teki niin TÄYSILLÄ! Mä jouduin toppuuttelemaan sitä ettei se olisi ruvennu hösläämään, pomppujakin tuli nähtyä ja toi vaan oli niin onnellinen ja fiiliksis koko kokeen ajan ja minä kun pelkäsin, ettei sillä vire kestä ja pöh ;D Sen takia ei varmaan itteäkään niin paljoa jännittänyt kun näki et koiralla on oikeasti hauskaa. Vähän riskihän toi koe oli sinänsä etten kerennyt tehdä kertaakaan kokeenomaisia treenejä.. ups, mutta ei näyttänyt haittaavan :) Lisäksi noi pisteet on todella hyvät ekaksi kokeeksi, mutta pääasia miksi mulla on niin hyvä olo on se että se koira teki koko kokeen täysillä ja iloisesti häntä heiluen kuten oikea noutaja.

Kehän jälkeen saatiinkin sitten paljon positiivisia kommentteja, että meidän menoa oli mukava katsoa kun Ansalla oli niin mukavaa :) Plus kaiken tämän lisäksi Ninni siisti Ansan hännän pään, kiitos siitä ;D vaikkei sillä mulle niin väliä ole.. :D

 

Huomenna onkin sitten tasontarkastukset ja ens viikolla tulee Tullilta ihmisiä katsomaan noita "pentuja" jotka täyttävät ensi viikolla vuoden! Päivittelen huomen illalla lisää, nyt on vain niin väsynyt olo, että haluun vain nopiaa nukkumaan :D