En voi muutakuin hämmästellä Ansan älyttömän nopeaa oppimistahtia. Tuolla on niin ärsyttävän paljon energiaa (kennelvuorolaisen näkökulmasta), että sen kanssa on pakko olla, joka tauolla ottamassa jotain, ettei se rupea tuhoamaan kun jää yksin. Otettiin sitten eilen naksutin esiin ja aloin sille naksuttelemaan kun aikaa oli joku kymmenen minuuttia ja kohta tämä tarjosi (korkeintaan viis minuuttia kulunut) oven paiskaamista kiinni tassulla. :o Olin vain et whataa ja sit palkkasin siitä. Nyt tosin tässä aamulla rupesin miettimään, että oliko se niin järkevää kumminkaan. Kohta rupeaa kumminkin raapimaan ovia, että saa ruokaa. No joka tapauksessa mä vain hämmästelin, että kuinka nopiaa toi oppi tarjoamaan tuotakin kunhan se sai itse oivaltaa mitä siltä halutaan.

Kyltymätön into tuolla on tehdä ja seuraamiseen aletaan hakemaan pitempään pysymistä virettä sillä, että otetaan sitä silloin kun haen koiran tarhasta. Ja syy tähän on se, että oltiin treenaamassa Heidin &Gamesin kanssa niin hain koiran tarhasta suoraan kun tosiaan kennelvuoro on.. Ja aloin sitten rauhoittelemaan koiraa, ettei etsinnät menisi ihan rallitteluksi niin tämä ei meinannut rauhoittua, joten rupesin ottamaan tottista. Seuruutin sillä kaavion, joka sisälsi älyttömästi käännöksiä ja oli pituudeltaan pitempi kuin mitä koskaan ollaan otettu ja tuolla pysyi vire sen koko seuruun ajan! Lisäksi teknisestikin se ylhäältä päin näytti ihan kivalta. Ja mulla ei edes ollu makupalaa kädessä, jolla imuttaa ja silti se seuras upeesti. Tosin ei se siitä rauhottunut ja rallittelua etsintään tuli, mutta se haki Heidin esineen ensimmäisenä! Pitäisi kumminkin päästä treenaamaan etsintöjä täyteen ahdetuissa paikoissa, jossa ei voi rallitella vaan pitää oikeesti keskittyä siihen etsintään. Hitsi ku verstaan ovet vaan on aina lukossa. Siellä olis pienempi tila ja ahtaampaa... Mutta pitää kumminkin kertoa täälläkin kuinka upeesti Gamma haki! Tosi upeeta työskentelyä.

Aatoskaan ei ole välttynyt tältä treeni-innostukseltani (nimim. treenasin koiria tänään kello 6.15...) ja ollaan otettu kontaktinpito-harjoituksia ja sivulle tulon treeniä. Sivulle tulo on parantunut, mutta silti mulla on käsiapu vielä vahvasti mukana. Nyt en rupea hätiköimään. Aatoksen työskentely on parantunut ja itse osaan työskennellä sen kanssa nykyään paremmin. Kaiken kaikkiaan treenit on mennyt todella kivasti, tosin häiriötäkin on ollut vain vähän, mutta kehitystä on tapahtunut ja kontaktia pidetään todella hyvin! Se on jo pieni voitto!