Eli tänään se kauan pelätty ja kauhulla odotettu päivä koitti, (ei me sitä Haidin kanssa oikeasti kauhulla odotettu) tavattiin Ari ja Juha kennelin edessä ja sen jälkeen lähdettiin kohti verstasta pikaisten kuulumisien vaihdon jälkeen. Siinä sitten kertoilin Juhalle tästä, että meillä on ollut vaikeuksia hormonien kanssa. Vastaanotto tähän oli onneksi ymmärtäväinen ja ymmärsi sen huonon etsimisen menneen hormonien piikkiin. Uskon, että Miikkukin varmaan kertoi ettei meillä oo kovinkaan hyvin ole mennyt jotkin treeneistä kun se on ollut ihan niitten hormoniensa vallassa.

Sitten kuitenkin päästiin tositoimiin ja me aloitettiin Ansan kanssa. Tätä ennen Ari ja Juha oli yhdessä Pipan, Miikun ja Hansun kanssa katsonut vaikeat piilot meille ja piiloihin laitettiin vieraat esineet. Tämä saikin mulla nousemaan jännityksen pintaan siinä vaiheessa kun piti odotella, että saadaan lupa lähteä etsimään. Verstaalla kun kuitenkin on aika paljon ihmisten hajuja muutenkin, lisäksi me ei saatu edes tietää paljonko siellä oli esineitä piilossa.

Lähetin Ansan etsimään ja sai vissiinki ekasta hajun heti, minä tyhmä en vain aluksi tajunnut sitä.. Onneksi koira on pätevä.. Piilo oli siis verstaalla, siellä missä on koneita niin "lauta"huoneessa eli siellä missä on se puutavara. Ansa siellä oli aika kauan ja mä vain ajattelin, ettei siellä varmaan mitään ole. Sitten näen että Ansa merkkaa lautakasaa ja meen sinne -> Ansa alkaa tarkentamaan vielä uudestaan. Palkkasin makuupaloilla ja kehuin, yritin palkata myös lelulla (pallolla) mutta Ansa vain merkkas ja merkkas. Hyvä tyttö! Ei saanut kuitenkaan kaivettua hanskaa esille kun taas Gamma omalla vuorollaan sai. 8)

Sitten annoin Ansan mennä pari kertaa alueen ympäri ja seurasin, että missä voisi olla esineitä. Kävi aika järjestelmällisesti alueen läpitte ja yhestä nurkasta se oli kiinnostuneempi, joten pyysin Ansan sivulle ja rauhoottelin sitä hetken ja heti huomas, että sai vahvemman hajun koska toinen esine löytyi heti kun lähetin, sitäkin merkkasi hyvin ja palkkasin namilla ja yritin myös palkata pallolla mutta halus vain esineen luo, hyvä näin! Sitten otin sen sieltä piilosta ja sen kanssa hetken aikaa revitettiin.

Sitten saatiinkin palautetta ja työskentely oli kuulemma juuri sellaista mitä he haluavatkin. Juha varsinkin sitä kehui, että Ansa ei jättänyt esinettä vaikka mulla varsinkin sen ekan esineen kanssa kesti kauan tajuta, et hei se on siellä. Olishan se hyvä jos ohjaajakin osaisi asiansa. No pääasia kuitenkin, että koira osaa :D Sehän siinä pääasiassa kuitenkin on.. 8)

Mainittakoon täällä kun Haidi ei kumminkaan blogiaan päivittele ja kaikkia kiinnostaa :D Että Games toimi erittäin hyvin, merkkasi vielä paremmin kuin siskonsa ja Ansakin merkkas ne hyvin, Gammalla kumminkin merkkaus on paljon vahvempana. Tullin sedät tykkäs Gammastakin todella paljon ja kehuivat sitä kuinka paljon kehitystä on tapahtunut sitten kesäkuun. :)

Yritettiin siinä udella, että koska lapsoset lähtisivät, ja se nyt lähinnä riippuu siitä löytyykö sopivia ohjaajia. Monella ohjaajalla on kuulemma kuitenkin koira eläköitymässä joten paikkoja varmaan avautuu tässä pikku hiljaa. Helsingissä ainakin olis vissiinkin pian tarvetta. Vuoden vaihteeseen se kuitenkin luultavasti menee, mutta kuitenkin periaatteessa aika lyhyelläkin varoitusajalla noi voi joutua lähtemään. Mutta saadaan kuitenkin nauttia hetken aikaa vielä Ansan kanssa toisistamme. :)

 

Huomenna ipanat täyttää VUODEN! Hui. Tässä Ansa ja Gamma puolivuotiaana :) ♥♥