Käväistiin tänään Alavudella mätsärissä kera neljän koiran, mukana oli noutaja, spanieeli + kaksi silkkiärrieriä äiti ja tytär. Donna sai mätsäristä sinisen nauhan, mutta Diwa sitten korkkas potin kuten arvata saattaa ollen punaisten pienten ykönen ja BIS 3! :) Noutaja ja spanieli sai punaisen nauhan molemmat, noutaja meni nätisti ja olin siitä ylpeäkin mutta spanieeli.. Kehässä ja muutenkaan tänään koiralta ei ole löytynyt ollenkaan korvia ja ollaan käyttäydytty enemmän tai vähemmän kuin idiootti, joten kuten arvata saattaa multa on alkanut pikku hiljaa nousta savu korvista..  Onneksi sitten illalla pääsin katsastamaan uusimman Fast & furiousin, jotta mieli vähän leppyi.

Monesti en tuota spanieliani pahalla ajattele ja muistan sen rajat, mutta arght kun pitää ruveta uhmaileen, jotain perus yksinkertaista mistä ollaan saatu keskustella viimmeksi kun Aa on ollut pentu eli tämä spanieli á ääliö hyppäs auton takaloodasta pihalle ilman lupaa vaikka mä annoin käskyn. Ja se teki sen useamman kerran. Mä en edes muista koska se olis viimmeksi käyttäytynyt noin ääliömäisesti! No koska mulla sitten meni hermot tuohon koiraan niin komentaminenkin meinas mennä sille tasolle eli aika kovasti komensin sitä kehän laidalla olemaan paikoillaan ja sain joiltakin täti-immeisiltä pahat katseet päällenikin.

Noutaja taasen osoitti olevansa varsin kelpo pakkaus. Mätsäri siis oli maneesissa ja onneksi niin, koska koko päivä satoi enemmän ja vähemmän kovaa ja välillä ukkostikin. Ansa oli ensin kun mentiin sinne maneesiin, että apua koska siellä oli paljo koiria, jotka tunki iholla ja herkkis kun on niin toihan meinais paineistua siitä. Kierreltiin siinä aikamme eikä tuo enää 5-10 minuutin kuluttua pahemminkaan välittänyt kaikista jyrähdyksistä yms ja rupes neiti nukkumaankin jalkoihini.

Otettiin siinä vähän sitten tottistakin ja neiti teki aika upeesti. Sivulle tulot onnistu justiinsa eikä melkein ja seuraamispätkätkin oli suhteellisen kivoja. Sitten otin pari liikkestä maahanmenoa ja maahanmenot oli aika kivat, täpäkkyyttä olis voinu olla pikkasen enemmän. Sitten otin muutaman paikalla olonkin ja hyvinhän toi neiti paikoillaan oli vaikka ohitse käveli ihmisiä koiriensa kanssa ja osa koirista, jopa murahteli Ansalle mutta pieni noutajani ei onneksi paineistunut tästä vaan tapitti mua rävähtämättä silmiin. Taitava tyttö siis! Alkaa kyllä nämä noutajat ruveta aiheuttamaan yhä enemmän innostusta mutta kyllä ne terrierit pintansa pitää! Noutaja kun on mulle ehkäpä pikkasen liian herkkä, tai ainakin Ansa on.

Ansa sai leikkiä Tuumanki kans, joka on vähän yli vuoden vanha sk. foksi uros. :) Tuumis oli kyllä ihaana ja Ansa olis halunnu painia ja vetää rundia T:n kanssa muttakun ei vapaaksi voinut päästää niin sitten painittiin hihnassa. Tuumakin oli hieman ihmeissään kun Ansa olis vain halunnu painia. :)