Olin jo aamulla töissä, et olispa kello jo 15 niin pääsis treenaan. Valtava treeni innostus siis valtas mut joo aamuvarhaisella. Tätä ennen on kumminkin pitänyt tehdä yhtä jos toista ja koneenkin eteen jumittauduin. Lähdin kuitenkin tuossa ihan äsken pihalle ja nyt on hyvä aloittaa kirjottaan kun treenit ovat tuoreessa muistissa.

Aloitin tuon noutajaisen kanssa. Ah ihanaa se on palannut normaaliksi! Otettiin joitakin liikkeitä kokeenomaisesti. Paikalla oloa ei jaksettu treenata, koska se on meillä niin varma ja luoksepäästävyyttä ei pystytty treenaamaan kun ei ole ketään leikkimässä tuomaria niin että tajuaisikin siitä hommasta jotain.. Aloitettiin siis seuraamisella niin että Ansa oli ihan vapaana. Paikka pysyi oikeana ja oli mun mielestä teknisesti ylhäältä päin katsottuna hyvää. En sitten tiedä kuinka paljon se oikeasti poikitti ja edisti ja muuta kivaa... D: Kontakti puuttui ja ennen niin hyvät käännökset oli ihan väljähtäneitä ja koira oli käännöksissä ihan ulalla. Otin sitten muutaman askeleen imuttamista ja johan siihen koiraankin alkoi syttyä eloa kun se tajus et hei palkkaakin on tarjolla. Tämän jälkeen vire alkoi olla sellanen sopiva ja seuraaminen itsessäänkin paljon mukavamman näköistä. Nyt käännöksetkin oli sellaiset kuin ennenkin eli mukavan tiiviit ja tunsi oikeasti, että se koira tulee mukana. Vaihdeltiin myös askellajeja ja kyllä Ansa juoksuosuudellakin hyvin piti paikkansa vaikkei sitä olla paljoakaan treenailtu.

Seuraavaksi otettiin liikkeestä maahanmeno täysin liikkenomaisesti. Jos itse arvioisin sen antaisin siitä 9 tai 9½. Seuraamisosuus oli kunnollista ja maahanmeno oli ripeä ja meni heti käskyn saatuaan maahan, eikä lähtenyt ryömimään mitä on joskus tehnyt. Tähän asti kaikki meni todella hyvin ja koira makas tarkkaavaisena siihen asti, että pääsin sen vierelle missä se vaihto lonkalle, jotta pystyi katsomaan mua paremmin silmiin. Noh istumaan nousu kumminkin onnistui ja siinä ei ollut mitään ongelmaa. Pisteet oikeassa kokeessa olisi lähtenyt siitä lonkalle menosta ja ehkä siitä maahanmenon nopeudesta se kun olisi voinut olla tietty ripeämpi mut enpä usko siitä alokkaassa lähtevän ainakaan ½ pistettä enempää.

Sitten luoksetuloon. Tämänkin tein liikkeenomaisesti, muuten ei suurempia ongelmia mutta tuo meinaa valua maahan kun jätän sen istualleen. Treeniä siis istuen paikalla oloon. Tuli laukalla ja hyvin sivulle. Ansa siis tulee mun sivulle suoraan eikä ensin eteen. Tästäkin olisin varmaankin antanut 9. :)

Pohdintoja meidän lähestyvään kokeeseen liittyen.. Luoksepäästävyyteen pitäisi saada treeniä. Ei olla sitä pitkään aikaan treenattu ja sen huomaa. Ei pitäisi kuitenkaan olla kova homma opettaa olemaan Ansa rauhassa siinä. Joka tapauksessa yhden kertoimen liike, joten se ei paljoakaan vaikuta jos siitä 1-2 pistettä menee mikäli Ansa kokeessa riehaantuisi. Paikallaan olossa ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Varmaankin meidän vahvin liike sillä pystyin jättämään Ansan "käy"-käskyn alle Helsingin rautatieasemalla aika vilkkaaseen aikaan niin että itse hävisin näkyvistä ja koira pysyi paikallaan. Kokeen omaisesti pitäisi tätä kuitenkin päästä treenaamaan jossain vaiheessa ennen koetta.

Sitten seuraamiset. Vireen pitäisi saada pysymään niin, että se kestäisi molemmat seuraamiset. Tällä hetkellä molemmat seuraamiset ovat jotain 7-8 tasoa, mutta joku tuomari voi toki enemmänkin antaa. Teknisesti yleensä aika hyvää mutta kestoa pitäisi saada lisää.

Liikkeestä maahanmeno. Tällä hetkellä varma liike, ei mitään suurempia ongelmia. Näpäkkyyttä maahanmenoon toki voisin yrittää saada lisää.

Luoksetulo. Ainoana ongelmana jätön maahan valuminen. Ei varmaankaan kova homma korjata tätä.

Liikkeestä seisomin. Tarkoituksena aloittaa ihan just tän opettamine. Ei mitään hajua kuinka alkaa sujumaan.

Hyppy. Ei olla treenattu. Eikä voida treenata täälläkään kun ei ole hyppyä. Kansasiin kun palataan niin aloitetaan tämän treenaus, ei varmaankaan ole kovan työn takana. Tai saa nähdä.

Kaiken kaikkiaan aika lupaavalta vaikuttaa. Alo1 olisi tarkoitus hankkia ja sitten BH koe käydä kunhan ikä tulee täyteen ja sitten keskitytään pääasiassa vain esine-etsintään. Ettei koirasta vain tule liian tottelevainen millaista Tulli ei halua siitä tulevan. ;) Tokossa siis ei varmaankaan ALOa pitemmälle jatketa vaikka koirasta löytyykin potentiaalia. Tai katsotaan nyt mitä tulevaisuus tuo tullessaan. ;)

 

Spanielin kanssa otettiin kiertämisiä pallolla palkaten ja muutama sivulle tulo. Sitten hieman periaatteessa liikkeestä maahanmenoa yrittäen saada siihen pallon kanssa nopeutta. Koira oli ihan täpinöissä mutta ei tuo oikein mitään osaa. Pitäis tehdä oikea kunnon treenisuunnitelma kuinka aloitan ihan alusta kaikkien liikkeitten aloittamisen. Kaikki on niin persiilleen opetettuja, että helpompi on saada tuloksia aikaan että aloittaa kaiken alusta. Ah mikä projekti..