Aika on mennyt taas vaihteeksi ihan älyttömän nopeaa, tännekin on ollut kirjoitettavaa vaikka ja mitä mutta ei ole vain ehtinyt istumaan koneen ääreen kokoamaan ajatuksia, siten että siitä syntyisi jotain ymmärrettävää tekstiä. Aloitetaan vaikka viime perjantaista jolloin junailtiin taas vaihteeksi Jalasjärvelle. Kannuksessa juna-asemalla pääsin todistamaan sellaisen historiallisen asian, että Ässä murisi ihmiselle. :o Mainittakoon, että kyseessä oli pultsari, joka horjui ja huojui ja samalla haisten monen metrin päähän vanhalta viinalta. Ei siis ihmekkään että tuloksena oli hurjaa murinaa, Ässä muuten näytti aika pelottavalta, oikeasti. Itse junamatka meni varsin leppoisasti vaikka alkuun eräs koira olisi ehdoin tahdoin halunnut päästä syömään mun koirat, Ässä kuitenkin otti erittäin lunkisti eikä välittänyt tyypin ärjynnöistä mitään! Pakko kyllä tähän väliin mainita, että Ässä on kyllä vielä helpompi matkustuskaveri kuin Ansa ikinä. Ässää ei tarvi erikseen käskeä rauhoittumaan vaan se rauhoittuu heti kun itsekin pysähdyn istumaan, äärimmäisen kätevää!

Lauantain vietin itse Tampereella ryhmänäyttelyssä ja koirat pääsivät isän hellittäviksi. Päivä itsessään oli äärimmäisen mukava ja oli kerrassaan huippua nähdä kaikkia tuttuja ja varsinkin siskon kasvatteja. Tampereella oli siis edustettuina Niinan ensimmäisestä silkkipentueesta 3/4, ja kaikki saivat erinomaisen. Donna (Rosdiwa's Only Hope) oli PN2 SERT, eli nyt Donnalla on kasassa jo kolme sertiä, ja odotellaan iän täyttymistä jolloin voidaan alkaa metsästämään valioon oikeuttavaa viimeistä sertiä. Marvin (R. One and Only) oli hienosti PU1 SERT VSP! Velipoika Rene (R. Only Love) oli hienosti PU3. Eli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut päivä ja sainkin paljon onnistuneita kuvia sisaruksista, joista kuvia alla.


Trio. Marvin, Rene ja Donna


Veljekset kuin ilvekset, Marvin ja Rene


Marvin (Rosdiwa's One and Only)


Rene (Rosdiwa's Only Love)


Donna (Rosdiwa's Only Hope)

Sunnuntaina mukaan lähtevä koirakomppania muuttui siten, että Aatoksen tilalle lähti meidän perheen nuorukainen Donna. Donnalle siis tarkoituksena hankkia kokemuksia ja osoittaa, ettei ne isot koirat välttämättä syö. En voi muutakuin ihmetellä kuinka nopeaa Donna sopeutui omaan elämään, Ässän kanssa tullaan jo loistavasti juttuun vaikka alkuun sitä piti pelätä. Ruoka maistuu ja yöt nukutaan ilman katkoksia, pää mun tyynyllä. :D Ollaan myöskin käyty treenailemassa nurmikentällä yhdessä luokkalaisten kanssa ja toi vain yllätttää mut vähän väliä, ensimmäisestä kerrasta lähtien keskittyy ihan pirun hyvin ja tarjoaa asioita. Propsit tästä menee täysin äitille. :) Ensimmäinen viikko on kohta takana ja vielä on kaksi viikkoa edessä.

Itse olen tälläkin hetkellä hieman sairaana eli nokka vuotaa ja on hirveän tukkoinen olo, eli se on täällä taas, syysflunssa. Tämän vuoksi en ole pystynyt tekemään tällä viikolla niin paljoa kuin haluaisin mutta ehkä tää räkätauti tästä pian loppuu niin päästään kunnolla lenkkeilemään. Haluu päästä tekemään pitkiä lenkkejä ihanissa syysilloissa kuunnellen hyvää musiikkia, parhautta sanoisinko! Ässällä on viikonloppuna ruokamerkin vaihto kun edellisen säkin pohja häämöttää pian tyhjyyttään. Eli Ässähän on nyt tämän reilun 5 kuukautta syönyt Royal Canin Labrador Junioria, ja nyt siirrytään 1st Choicen kana-riisi pentuun. Ässällähän on ollut iho-ongelmia tässä nyt vajaan pari kuukautta, näytin sitä kesällä YES:sillä ja sielä sanottiin että ne ovat vain koirien "finnejä" jotka menevät ajan myötä ohitte ja joille ei tarvitse tehdä mitään. Itse sitten seurailin vain millaselta maha näyttää ja kun se pysyi samanlaisena niin annoin asian olla. Koulun alussa tuon mahan iho oli todella pahassa kunnossa, ihan kokonaan näpyillä joissa oli rupia, osa näpyistä ihan veresti. Iho myös hilseili voimakkaasti. Saatiin koululta Virbacin Epi-Soothe -shampoota hillitsemään kutinoita, ja pakko kyllä sanoa että tuo shampoo on toiminut loistavasti! Heti käytön jälkeen iho näytti paremmalta eikä punoittanut läheskään niin pahasti. Shampoo-pesuja tehtiin parin päivän välein ja nyt Ässä on kohta syönyt pari viikkoa Biotiini forte -rakeita ja saanut rasvahappolisää. En tiedä mistä johtuu, mutta nyt iho näyttää hyvältä ja se on pääasia. :) Tuo 1st Choice on periaatteessa allergisille tarkoitettu ja nyt ruvetaankin selvittämään onko kyseessä allergiasta vai jostain muusta, ja siirto tuohon ruokaan olisi kuitenkin häämöttänyt edessä sillä sitä on koululle helpompaa hankkia kun kennelvastaavamme on vipstoren jälleenmyyjä. Menoa ja meininkiä tämä ihohärdelli ei ole vähentänyt missään välissä.

Ässä on myös päättänyt aloittaa uuden harrastuksen eli Ä ryhtyi koprofagiksi. Eli kyllä, Ässä syö nykyään ulosteita. Tosin vain vapaana ollessaa, ja vieraitten koirien ja kyllä vain silloin kun on vapaana ja pystyy juoksemaan karkuun kun meinaan ruveta kaivamaan näitä ällötyksiä kurkusta ylös. YÄK! Nyt pitääkin sitten olla itse silmä tarkkana, mutta Ässähän vain nopeampaa hotasee herkun suuhunsa. Nyt pitää kyllä keksiä suunnitelma tämän asian kuriin saamiseksi, ongelmahan on että hihnassa ei kosketa mihinkään ja vapaana ollessaankin etsitään vain ne harvat ja valitut kulinaariset nautinnot.


ps. mitkä eripari korvat?