Pimeä ja inhottava marraskuu vaihtui muutama päivä sitten joulukuuksi, mikä tarkoittaa että pian on jo uusi vuosi ja sen myötä uudet kujeet. Ansan lähdönkin kanssa tapahtui pieniä muutoksia, eli likka lähteekin vasta 4.1. sillä Ansan uusi ohjaaja on tällöin jossain matkoilla kun alkuperäinen lähtöpäivä olisi. Juha sitten laitteli viestiä, että onnistuisiko myöhempi luovuttaminen ja itselleni kävi tämä 4.1. kun viikon 53 olen kiinni kennelillä kun viiden kennelvuoro alkaa silloin. Pompataan siis Ansan kanssa junaan suoraan kennelvuoron loputtua ja matkataan Helsinkiin. Enää luovuttaminen ei tosin jännitä ihan niin paljoa kuin ennen sillä kyselin Juhalta Ansan tulevasta ohjaajasta ja oli mukavaa huomata, että omat toiveeni oli otettu huomioon ja uusi ohjaaja vaikutti juuri sellaiselta kenelle ihmiselle haluaisin Ansan luovuttaa. Uusi ohjaaja on siis kokenut, rauhallinen eikä pahemmin hötkyile tai painosta koiraa tämän työskennellessä ja muutenkin suosii pehmeitä otteita koirien kanssa mikä on välttämätöntä tuon herkkiksen kanssa. Tällähetkellä olen siis luottavainen, että Ansalla varmaan alkaa asiat sujumaan ohjaajan vaihdoksen myötä hyvin. :)

Joulukuun myötä tuli myöskin jakson vaihtuminen ja tämä kolmas jakso alkoikin koiraterapia-viikoilla, ainakin vielä asiat on olleet mielenkiintoisia ja toivottavasti myös jatkuvat sellaisina. :) Ensi viikolla on se tokokoe ja saa nähä miten menee, se joko menee hyvin tai huonosti. Liik. maahanmeno on kuitenkin muuttunut varmemmaksi mutta sen myötä seisominen on muuttunut epävarmaksi. Jäävät siis ovat kysymysmerkki, ne joko onnistuu tai ei. Muitten liikkeitten kanssa ei pitäisi olla ongelmaa :)

Spanieli sairastelee taas, tai tuossa äsken kun käytin koiria pihalla niin Aatos astui jotenkin huonosti ja en tiedä liukastuiko myös samalla hieman mutta seurauksena oikean takajalan ontuminen. Itse luulen, että sen oikean jalan reisiluunpää meni hetkeksi pois paikoiltaan tuolta lonkkamaljasta tai ainakin siltä toi liikkuminen vaikutti. Ja kun kokeilin jalan läpitte niin sitten tuli reaktiota kun yritin liikuttaa jalkaa sieltä "juuresta". No tämän vuoksi meillä onkin sitten ainakin muutaman päivän lepo, tarvittaessa pidennän sitä ja tähän päälle muutaman päivän rimadyl kuuri tuohon kipuiluun, paitsi että rimadylin jätän pois jos meinaa ruveta riehumaan kun ei tunne kipua. Toivottavasti tämä kipuilu menisi nopeaa ohitte, en yhtään tykkää kun toinen sairastaa :( Mutta kukapa tykkäisi?