(c) Hanna B.

Perjantaina suuntasimme heti koulun jälkeen metsään keräämään mustikoita, seuranamme Essi ja Essin koirat Iippo-mopsi ja Yazzy-sakemanni. Itse en viittinyt Aatosta ollenkaan matkaan ottaa, kun sillä nenä voi viedä minne sattuu jolloin ei kiinnitetä huomiota missä oma lauma menee, tämän vuoksi Ässä pääsi viettämään hieman laatuaikaa erossa Aatoksesta. Itse metsässä meni useampikin tunti kun ei ollut mikään kiire ja rauhassa niitä mustikoita keräiltiin. Olisi kyllä pitänyt olla kamera matkassa mukana, koirista olisi saanut niin loistavia kuvia ahmimassa mustikoita varvuista, varsinkin niistä varvuista joista oli tarkoitus itse ruveta keräämään. Saldoksi tuli pari litraa mustikoita ja väsynyt koira. Myöhemmin illalla suuntasimme vielä Essille vierailulle kun Essi ahkerana leipoi mustikkapiirakkaa ja pitihän sitä päästä maistamaan. Aatoskin pääsi nyt mukaan ja olikin innoissaan komentamassa kakaroita, jotka olivat ehtineet jo itselleen kerätä mukavasti energiaa siinä tunnin aikana kun olivat toisistaan erossa. Kaiken kaikkiaan ilta oli todella loistava. :)

Lauantaina lähdettiin tokoilemaan molempien koirien kanssa tien päässä olevalle nurmikentälle. Ensin aloitin Ässän kanssa ihan leikkimisellä ja koska Ä ei ollut ehtinyt vielä edes ruokaa nähdä - saati haistaa sitä - niin leikkimisessä ei ollut ongelmaa. Kahden lelun leikkiä eli pehmopallo ja patukka, molemmat olivat kivoja ja niitä saalistaessa oli mua mukava purra käteen. :) Sitten vaihto Aatokseen ja Aatoksenki kanssa aloitin leikillä, mutta hajut meinasivat viedä liikaa A, joten huomauttamaan siitä jolloin keskittyminen parani. Tehtiin namipalkalla alkuun seuraamista, ja omomom vitsi kun tykkään siitä tällä hetkellä. Silloin kun Aatos on täysillä mukana niin se on vain niin huippua! Ei sillä tosin varmaan kokeissa kymppejä satelisi sillä teknisessä puolessa on edelleen tekemistä, mutta silti tuo koira tuntuu välillä käteen niin ihanalta. Lisäksi tehtiin jääviä, lähinnä istumisen ja seisomisen erotteluja, sillä nyt Aatos tarjoaa lähinnä istumista. Nyt kun rupeaa miettimään niin miksi edes olen opettanut tuolle liikkeestä istumisen? Me ei todellakaan olla menossa BH:seen ja tokossakin meidän kisaura ei tule menemään alokasta pidemmälle.  Toisaalta voi olla, ettei me ikinä kisoihin asti päästä vaikka liikkeet alkaa nyt olla jo ihan ok mallilla, sillä Aatos saattaa saada pian sydänlääkkeet koska fyysisiä oireita on alkanut ilmenemään. Ei jaksa tehdä enää niin paljoa ja väsyy paljon helpommin + yskii kun keuhkoihin kerääntyy nestettä. Tässä parin viikon sisällä olisi tarkoitus käyttää Aatos eläinlääkärissä tarkistamassa pumpun toiminta ja saada uus resepti kipulääkkeisiin, kun Ässä ne edelliset söi..

Mutta siis niihin treeneihin, Aatoksen kanssa treenit siis meni pääsääntöisesti hyvin. Vihdoin ja viimein kun meillä alkaa oikeasti kemiat pelaamaan. Otin myös parin minuutin paikallaolon, ei ongelmaa. :) Ässän kanssa keskityttiin kontaktiin, seuraamisen alkeisiin ja paikallaoloihin. Kontakti toimi, ja neiti tarjosi sitä kivasti, seuraamisessahan ei tällä hetkellä ole mitään ongelmaa tulee hyvin mukana vaikken varsinaisesti imuttaisi. Paikalla olotkin pelittävät nykyään ihan kivasti kun ollaan niitä harjoiteltu enemmän, vielä hieman pyrkii steppailemaan etutassuillaan istumisessa, mutta se on vähentynyt todella paljon verrattuna heinäkuun puoleen väliin. Treenin lopussa Martta kulki ohitse joten seurauttelin Ässää sitten Martan ympäri ja hyvin se penska muhun keskittyi. Olin erittäin ylpeä. :) Treenien aikana läheisessä talossa ammuskeltiin jotain pienempiä raketteja venetsialaisten kunniaksi, mutta pikku neiti ei niistä välittänyt yhtikäs mitään, eikä treenatessa häiriintynyt niistä ollenkaan.

Tänään leikittiin Ässän kanssa sellaisella valkoisella kapulalla, joka ei periaatteessa haise millekkään. Sen kanssa hubailtiin tuossa pihalla ja siitä Ässä innoistui jo hieman taistelemaan. Ilmeisesti suu ei enää ole niin kipeä sillä nyt on viimeinenkin maitohammas lähtenyt, ikäväkseni en saanut sitä kun se oli yöllä lähtenyt ja en sitä lattialtakaan löytänyt. Viimeinen hammas lähti siis kun neidillä oli ikää 5kk 2pv, ei paha. :)