Edellinen blogi löytyy osoitteesta http://blacksnow.vuodatus.net


Ajattelin aloittaa tämän vuoden ihan puhtaalta pöydältä, ajatellen näin blogiin kirjoittamista. Ehkäpä jaksan tätä blogiakin päivitellä hieman enemmän kuin tuota edellistä.


Ensimmäiseksi voisin hieman kertailla edellistä vuotta ja sitä kuinka se meillä meni. Aatoksen kanssa käytiin varsin ahkerasti näytelmissä ihan hyvin tuloksin. Ei sitä ensimmäistä sertiä saatu mikä oli meillä tavoitteena viime vuodelle muta lähellä oltiin Jyväskylässä järjestetyssä lierojen erikoisnäyttelyssä missä Aatos oli paikalla olleista 20 avoimen luokan koirista toinen! Toi oli ehdottomasti meidän huippuhetki näytelmissä, silloin kehä meni ihan nappiin, Aatos liikkui aivan älyttömän hyvin ja se ESIINTYI ! Ensimmäistä kertaa oikeesti _hyvin_ ! Meidät voittanut koira oli kyllä hienompi, myönnän sen itsekkin, mutta kyllä se hieman kirpaisi kun serti oli kumminkin aikas lähellä - mutta kuitenkin niin kaukana. Aatoksen voittanut koira kuitenkin valioitui kun sai viimmeisin sertinsä, joten ehkäpä se serti meni oikeaan osoitteeseen ?


Tokossa ollaan edistytty myös Aatoksen kanssa ihan kivasti, vaikka ei vieläkään osata mitään alokasluokan liikettä kunnolla. Mutta onhan tässä aikaa treenata. Saatiin muutenkin meidän suhdetta parempaan kuntoon mutta nyt vuoden loppuvaiheessa tuon koiran korvat on kadonneet jonnekkin ja kuten arvata saattaa, mulla menee tuohon koiraan aika useinkin nykyään hermot. Yksinkertaisimmatkin käskyt sivuutetaan maata haistelemalla ja sit kun komennan painokkaammin tuo paineistuu siitä lopulta ja ei enää yhdessä teko ole mukavaa-meidän kummankaan mielestä.


Agilityssä startattiin muutama epävirallinen kisa, muutama hylky tuli ja sitten syksyllä sijoituttiin viidellä virhepisteellä toisiksi. Esteet alkaa olla hyvin hallinnassa mutta ohjaus tökkii ja tauolla ollaan niin kauan agilitystä kunnes saan rahat kasaan jotta voin kuvauttaa Aatokselta selän ja lonkat. Eli siis kuvauttaminen sijoittuu varmaan ens kesän loppuun tai syksyyn. Hyvällä tuurilla..


Lisäksi lauma kasvoi marraskuun lopussa labradorinnoutaja nartulla, Pamsulla eli tuttavallisemmin Ansalla, joka on opintoihini liittyvä projektikoira. Opaskoirakoulun kasvatti ja Tullilaitoksen omistuksessa eli Ansan olisi tarkoitus sitten noin vuoden ikäisenä lähteä Tullille jatkokoulutukseen tulevaa uraansa varten :)

Ansa on hyvin sopeutunut meidän laumaamme ja toi mun lieroni on pian ihan karvaton kun toinen roikkuu hännässä ja korvissa ja Aatos kiljuu aijaijai !


Tässä nyt kumminkin listaan hieman meidän tavoitteita vuodelle 2009


Aatoksen kanssa:

Ennen toukokuuta yksi tokokoe käytynä
TK1
kuvauttaminen selkä+lonkat
näytelmistä SERTi
esine-etsinnässä suurentaa etsintä aluetta
jäljen pidennys ja pikkuhiljaa makupalojen vähennys jäljeltä
ilmausu kestävämmäksi, sen yhdistäminen oikeaan asiaan :D
mejän kokeileminen, ehkä kilpaileminenkin ?


Ansan kanssa:
penskan kasvaminen
alokasluokan liikkeet pikkuhiljaa kuntoon ennen kuin Ansa lähtee eteenpäin
ehkä sitten loppuvuodesta yksi tokokoe?
tutustumista erilaisiin paikkoihin ja pintoihin

Ja nyt voinkin kertoa miksi tuntuu hieman tyhmältä laittaa noin suuret tavoitteet keväälle Aatoksen kanssa. Ja miksi stressaan tavoitteitani jo nyt.

luoksepäästävyys
Ollaan treenattu tätä ehkä kerran ? no tämä nyt ei varmaankaan meiltä vaadi kovinkaan paljoa treeniä mutta siihen nyt kumminkin varmuutta pitää saada

paikalla makaaminen
Ollaan otettu kyllä 2 minuutin pituisia paikalla oloja mitä ihmeellisemmissä paikoissa ja pitempiäkin mutta liikkeen alku ja loppu kusee. Aatoksen perusasento on vino ja kun se menee sivulla maahan niin se menee vinoon. Maahanmeno on myös hidas, maasta perusasentoon nousemista ei olla treenattu tarpeeksi -> koiralla ei mitään hajua mitä pyydän siltä. Muita ongelmia tuolla ei tuossa liikkeessä pitäisi olla, lisää treeniä kuitenkin kaivataan niin, että on paikalla makuussa rivissä muitten koirien kanssa.

seuraaminen kytkettynä
En voi muuta sanoa kuin että väljää väljää väljää.. ei minkään muotoista kontaktia, seilaa eteen taakse kaus. Käännöksissä väljyyttä vielä normaalia enemmän. Periaatteessa koko liike pitäisi opettaa kokonaan alusta. En oo koskaan seurauttanu tuota juoksuosuuksia + ollaan tehty vain sika lyhyitä seuraamisia. Perusasento kusee joten jo siitäkin menee pisteitä.

seuraaminen vapaana
menee vielä huonommin kuin kytkettynä. Samat ongelmat kuin kytkettynä seuruutettaessa mutta väljyyttä vieläKIN enemmän.

liikkestä maahanmeno
Ollaan treenattu, mutta maahanmeno hidas + vaatii usean käskyn + saattaa lähteä liikkeelle sen jälkeen kun on mennyt maahan ja minä jatkan matkaani.

liikkeestä seisominen
Koko liikettä en oo koskaan edes aloittanut opettamaan Aatokselle. Perusasennot kusee.

hyppy
Ollaan otettu pari kertaa, en tosin muista kuinka kauan siitä on. toisin sanoen koiralla ei mitään hajua miten se pitää suorittaa. perusasennot kusee.

ELI mun pitää oikeastaan opettaa kaikki liikkeet tässä muutaman kuukauden aikana uudestaan tai ensimmäistä kertaa. Eikös vain olekkin mukavaa :D

Mutta jotta tämä kirjoitus ei vaikuttaisi niin synkältä lisätään nyt loppuun kuva missä näkyy tuon pienen labradorin älyn lahjat + kuvassa mukana vanhempieni 8viikkoa vanha silkkiterrierin pentu Donna.