Tähän viikkoon on taas mahtunut vaikka ja mitä. Keskiviikkona meillä oli aamupäivä käytäntöä ja lähdettiinkin taimitarhoille tekemään jälkeä. Aatokselle päätin tehdä namijälkeä kun en edellisiltana päässyt valmiiksi tekemään verijälkeä ja en kyllä tiedä olisinko edes halunnut käydä tekemässä kun satoi kaatamalla ja tuli rakeita. Noh, jokatapauksessa luokkakaveri teki Aatokselle jonku 20-30 metriä pitkän jäljen, joka askeleella ruokaa ja askeleet hieman tampattuina kun itse tein kaverin koiralle semmosen
jonku x pituisen jäljen. :D Aatoksen jälki ehti vanheta varmaan noin 20 minuuttia kun innoissani sitä kaverin jälkeä tein, hain Aatoksen hommiin ja se ajoi jäljen paremmin kuin etukäteen ajattelin. Ruokaa jäljelle oli tullut laitettua vähän liikaa, mutta nyt ainakin Aatos pysähtyi edes syömään jotain. En muista, että Aatos olisi ikinä jäljestänyt näin tarkasti jotain normijälkeä vaikka muutamaan kertaa pää nousikin. Keskittyi kuitenkin ja loppuun meinasi tulla kaahailua ja mentiin hieman jäljen sivusta, mutta se jäljesti! En kuitenkaan halunnut jättää sinne pellolle niin paljoa ruokaa, joten hain Enyan koirakärrystä hommiin. Pentu jäljen alkuun ja kädellä näyttämään et "hei kato täällä maassa on ruokaa". Ensimmäiset viisi metriä piti näyttää melkein kädestä pitäen mutta sen jälkeen alkoi aika hyvin edetä askel askeleelta eteenpäin. Harmi vain, että noin puolessa välissä jälkeä Enyan maha tuli täyteen ja E totesi ettei jaksa jäljestää enempää. :D Pitää joskus tässä käydä tekemässä sille ihan oma jälki missä ei ole ihan noin paljoa ruokaa kun näytti likka pitävän hommasta. :)

Torstaina oli sitten aamupäivästä vuorossa epävirallinen tokokoe, joka meni aika kehnosti. Jos en ihan väärin muista niin pisteitä tuli säälittävän kolmostuloksen verran 83,5/180 (hihnassa seuraamisen jäädessä pois). Ei saatu heti matkaan mukaan tuloksia niin voi olla että muistan joidenkin osa-alueiden pisteet väärin. Luoksepäästävyydessä nousi ja meni moikkaamaan Pipaa eli siitä 9 tai 9½. Ensimmäisessä paikallamakuussa hidas maahanmeno ja nousu, paikallaan olo uusittiin kun ekalla kerralla yksi koira nousi ja lähti, ja toinen koira lähti perään ja siitä tuli kunnon härdelli. Aatos oli aloluokan 5 koirasta ainut, joka ei liikkunut senttiäkään eikä noussut esim istumaan. Hieno pikku spanieli! Noh paikkamakuu tosiaan uusittiin ja en ollut saanut Aatosta valmiiksi kun liikkuri jo sanoi käsky, enkä tajunnut sanoa siinä ettei oltu valmiita -> erittäin hidat maahanmeno + annoin vahingossa vartaloapuja, paikallaolon aikana meidän viereinen koira liikkui, nousi ja jotain muuta häiriköi mutta Aatos ei välittänyt mitään. Yhdessä vaiheessa nuuski maata ennenkuin laittoi leuan maahan -> ei muuten moitteen sijaa. Hidas ylösnousu ja paikalla olosta 9. Seuraamisessa Aatos oli ihan outo, ei ollut _yhtään_ mukana, kontaktista ei tietoakaan ja muutenkin lähti välillä huitelemaan mutta saatiin tästä 7 jos en väärin muista, pari lisäkäskyäkin annoin siellä kaavion aikana. Jäävistä en sanokkaan mitään, Aatos ei tyypilliseen tapaan osannut seistä tai mennä maahan tai ylipäätään pysähtyä, näistä 0. Luoksetulo oli yllätys, jätin Aatoksen ihan normaalisti ja ei edes yrittänyt lähteä matkaan, pääsin matkan päähän ja kutsuin -> A nousi seisomaan mutta jähmettyi -> uusi käsky ei reagointia -> kolmas käsky + vartaloapu -> tultiin ok vauhtia ja ihan ok:sti perusasentoon. Kolmen käskyn vuoksi 0. Sanoin mielestäni käskyn ihan samanlaisesti kuin normistikkin, eli aika painokkaasti ja kovaa kun toi on kuuro että en sitten tiedä? Hyppy meni ihan ok, hieman liikkui esteen toisella puolella kun menin vierelle ja seisahtuminen olisi voinut olla napakampi -> 8. Kokonaisvaikutukseksi saatiin 7 kun satuin nimittämään Aatosta pari kertaa apinaksi :D Osaltaan harmittaa koko koe, sillä olisin halunnut näyttää että kyllä toi osaa oikeasti (ainakin välillä) ja siinä on potentiaalia. Toki oma treenaus on ollut aika vähäistä tässä viime aikoina kun oon keskittynyt Enyaan eikä oo ollut hirveää inspiraatiota treenata Aatosta, eikä varmaan oo jatkossakaan, antaa toisen viettää sairaseläkettään. Vähän tuli kyyneleitä kokeen jälkeen silmään (tyhmää!) kun olin niin turhautunut meidän suoritukseen, itse olisin toki voinut hoitaa tilanteen lahjakkaammin mutta turhapa sitä on enää miettiä.

Illalla sitten otin palauttavan treenin meidän solukumipallon kanssa ja kyllä nyt tehtiin nättiä seuraamista, prkle :D. Ja kun yleensä Aatos nostattaa itseään seuraamisessa kun nykyään tykkää siitä, niin en tajua tuota seuraamista. Huoh. Ehkä mä itse vain jännitin niin paljon mukamas ja Aatos heijasti sitä. Mene ja tiedä. Meillä kuitenkin on ilmeisesti viimeisellä viikolla vielä erilliset toko tasot ja ajattelin niihin petrata. Ilmeisesti saadaan näyttää pari liikettä (kai?), ja oonkin kuumeisesti miettinyt mitä näyttäisin. Nouto alkaa olla jo aika hyvällä mallilla, enää luovutus pitäisi saada kasattua niin liike olisi valmis. Huomenna hieron Aatoksen taas vaihteeksi sillä Aatos on lanteen kohdasta niin jumissa, että uskon meidän perusasento ongelmat johtuvan siitä. A kun tulee kapulan kanssa ihan kiltisti tuohon viereen, mutta ei meinaa istua millään. Muutenkin tuosta taas havaitsee että on isommat jumit ehtinyt tulemaan vaikkei siitä kauaa ole kun itse sen hieroin ja sain suhteellisen auki. Tarkoituksena olisi siis näyttää hyppynouto mikäli saan noudon kuntoon, lisäksi meidän normiseuraamista ja varmaan luoksetulo? EVL:n paikkamakuutkin voidaan tarpeen vaatiessa näyttää kun niissä ei ole ongelmaa <3 Oon oikeasti niin ylpeä kuinka varma paikalla olo koira toi nykyään on! Muistan vielä kuin eilisen päivän kun Aatos oli noin vuoden ja ollaan oltu Jalasjärvellä maneesilla treenaamassa agilityä ja pikku-Aatsi ei kestänyt olla paikallaan vaikka otin vain puol askelta poispäin. Sitten sisuunnuin ja opetin sen leluja heittelemällä olemaan paikoillaan, ja nyt se on äärimmäisen varma <3 Se ei kyllä ikinä petä paikalla oloissa edes miettimällä, että voisi tehdä jotain tyhmää. <3

Perjantaina meillä olikin sitten pentutreffit koulun jälkeen! Miitinkiin osallistui Enya, X, Lyyli ja täällä ennen esittelemätön Rilla-saksanseisoja. Ikähaarukkaa naperoilla on joku reilu kuukausi, Enya oli tietenkin kaikkista pienin mutta muut pennut oli aika samaa kokoluokkaa. Oli hauska huomata kuinka nyt kun oli useampi pentu niin leikkikaverit jakaantui, harvemmin kaikki neljä leikki samaan aikaan ja kuvat missä kaikki ovat samassa ovat todella harvinaisia. :D Mikäli muut yrittivät jyrätä Enyan niin pikkuneiti ponnekkaasti ilmoitti, ettei sellaista suvaita, hampaiden kera. Samalla porukalla pitää ehdottomasti ehdottomasti ehtiä miittailemaan ennenkuin kaikki katoavat kesälaitumille, ja miksei tuohon joukkoon mahtuisi lisääkin pentuja kun niitä täältä kannuksesta löytyy! 

Perjantaina matkattiinkin käymään kotona, ja siellä tuli vastaan 4-viikkoiset silkkiterrieri pojat Rosdiwa's Amor Infinito ja R. Amor Eterno. Enya oli ihan innoissaan leikittämässä pentuja, jotka ovat pikkuhiljaa oppineet murisemaan ja hieman juoksentelemaan. Muutenkin kohteli niitä erittäin nätisti, en vain tiedä mitä tuosta kirpusta pitäisi tuumia kun Enya ei edes näyttänyt isolta poikien vieressä. Kyllä se on kunnon kääpiö ilmiselvästi. Valitettavasti oma kuvasato jäi pojista todella köyhäksi, ja enää en poikia ehdi nähdäkkään ennenkuin ovat luovutusikäisiä. Mikäli joku lukija on hankkimassa itselleen silkkiterrieriä niin toinen pojista olisi vielä vailla omaa mahdollista sijoituskotia. ;) Poikien molemmat vanhemmat ovat terveiksi tutkittuja, lisätietoa pentueesta ja suvusta voi kysyä Niinalta (kennel Rosdiwa's).

Tänään käväistiin Jalasjärven koiraharrastajien kentällä treenaamassa Annen kanssa hieman agilityä ja tokoa. Itsellä oli matkassa molemmat koirat ja Annellakin kaikki neljä. Enyan kanssa otettiin yhden hypyn kanssa irtoamista, missä neiti ei tajunnut että sinne namikipolle voi juosta. :D Lähinnä tällä kertaa siis keksityttiin irtoamiseen ja ylipäätään hypyn hahmottamiseen. Putkea otettiin tänään ensimmäistä kertaa ja alkuun putki olikin ihan lyhyenä. Nopeaa Enya tajusi idean vaikkei vielä paljoa varmuutta putken suorittamiseen saatukaan. Tärkeintä oli kuitenkin hyvä fiilis, ja koiralle tunne että putki on kiva juttu. Ennenkaikkea olen ylpeä, ettei Enya jänskättänyt oikeastaan ollenkaan koko putkea. Tehtiin Annen kanssa jo suunnitelmia kesälle kun molemmat ollaan heinäkuu Jalasjärvellä että voisi yrittää saada pidettyä yhteiset aksatreenit 2-3 kertaan viikossa. Enyalle on siis luvassa paljon pentuaksaa, ohjauskuvioiden ja kontaktien alkeiden harjoittelua. Kepit ajattelin opettaa vasta syksyllä/talvella kun täällä Kannuksessa se on niin paljon helpompaa kun on verkot ja kujakepit + tietenkin normikepit eli valinnanvaraa miten opettaa. :)

Tänään myös matkasin takaisin Kannukseen vähän vanhemman silkin kanssa kun Lilja lähti matkaan Enyan jäädessä Niinalle. Tämä tilanne on väliaikainen ja johtuu vain siitä, että Niina käyttää Enyan Jalasjärvellä tehosterokotuksilla + saamassa rabieksen. Koiratilanne muuttuu kuitenkin takaisin normaaliksi torstaina kun Niina matkaa Diwan kanssa tänne Kannukseen luonnetestiin ja tuo samalla Enyan. Liljalla onkin siis luvassa tällainen lyhyt Kannus-turnee. :)
Viime aikoina on tullut otettua taas paljon kuvia, ja parhaimmisto on päivitetty galleriaan!


Rosdiwa's Wonder Woman "Lilja" 7 kuukautta