Perjantaina käväistiin hallilla koulun jälkeen treenailemassa, muutkin olivat innostuneet lähtemään treenailemaan joten saatiin treeni seuraa. Aatos oli ihan fiiliksissä, vitsit tuo koira rakastaa tehdä töitä. Hömppäiltiin ja temppuiltiin, välillä tehtiin todella tarkkaa työtä vaikka suurimmaksi osaksi vain pelleiltiin. Aatos saa olla pelle, sen se on ansainnut. ♥

Enyan kanssa olin yllättynyt kuinka hyvin neiti keskittyi vaikka muita koiria oli paikalla. Tehtiin puomin alastulo kontaktia erikseen, tarkoituksena opettaa tuolle siis on/off kontaktit :) Jonkinlaista hajua Enyalla on jo, mitä haluan neidin tekevän. Tässä meillä on ollut mukana erillinen targetti, mihin Enyan pitää koskea tassuillaan. Treenien määrään nähden olen todella iloinen, mutta vielä tarvitaan tietenkin paaaaaaaaljon toistoja. Lisäksi pitää pyrkiä saamaan Enyalle vielä selkeämpi kuva mitä toivon neidin tekevän. Itsevarmuus puomilla on kasvanut hurjasti eikä epävarmuutta esiinny enää paljoakaan vaikka itse nostan Enyan alastulorampille. Lisäksi tehtiin tai yritettiin tehdä putki-hyppy-hyppy suoraa, joka onnistui hyvin mikäli ensimmäinen este oli putki ja sen jälkeen hypyt. Mikäli ensin oli hypyt ja sen jälkeen putki, niin Enya meinasi 80% tapauksissa tulla putken ohi vaikka tein mitä. Eli putki edelleen suurempaan syyniin ja varmemmaksi ennenkuin lisätään mitään muuta! Muuten tehtiin hallintaa, eli Enya paikallaan kun siirtelin esteitä tai muuten liikuskelin. Ei suurempia ongelmia. Palkkailin myös aika paljon patukalla, mitä Enya tuli hyvin tarjoamaan kun toisella lelulla hieman houkutteli. Sitten viimeisen toiston jälkeen annoin Enyalle meidän superlelun eli pienen vinkuvan pallon, joka on samaa materiaalia kuin tennispallo ja siitähän sitten riemu repesi... Enya vaikutti jo sen verran väsyneeltä, etten uskonut neidin jaksavan hirveän kauaa omia tuota palloa vaan että saisin Enyan tuomaan sitä luokse. Ja hitot :D Neiti taisi kevyesti lähemmäs  30 kierrosta mennä meidän ympäri, välillä palloa nakellen ja suuntaa vaihdellen. 10:nen kierroksen jälkeen rupesin vain rauhassa purkamaan "rataa" ja totesin, että siinähän leikkikööt. Lopulta sain sitten Enyan käskettyä maahan odottamaan kun kävelin luokse ja otin pallon Enyan edestä. Onneksi sillä edes maahanmeno on aika varma. :)

Tänään sitten käytiin aamupäivällä treenailemassa taas hallilla kun ei sinne jaksettu lauantaina & sunnuntaina mennä. Enyan kanssa aiheena tasapainolauta ja kujakeppien alkeet. Tasapainolauta oli hui kauhistus, ja selkeää epävarmuutta ja pelkoa tuli esiin kun Enya yritti mennä sen päälle ja se heilui, hui! :D Tämä siis otetaan kunnolla treenin alle, koska Enyalle on todella tärkeää tehdä tuosta tasapainolaudasta ihan huippu juttu ennenkuin ruvetaan edes keinua miettimään. Muuten meidän keinu on pilalla, jo ennenkuin ollaan päästy sitä edes kokeilemaan. Olen päättänyt kokeilla opettaa Enyalle kujakepeillä kepit, koska hallilta ne löytyvät ihan kiskoilla jolloin etenemisen suunnittelu on helppoa. Nyt ensimmäisellä kerralla kepit olivat aivan lyhyellä ja niin leveällä kuin mahdollista ja keppien päässä oli namikippo. Treenit menivät muuten hyvin, mutta kerran menin kieltämään kun neiti silkkiterrieri meinasi varastaa ruuat niin tämän jälkeen kiposta ei sitten luvan kanssa uskallettu enää ottaa nameja.. Ai mikä herkkis? :) Siirryttiin sitten leluun (patukkaan) ja sen kanssa toistot ok, ja tuli vallan hyvin tarjoamaankin lelua! Olin vallan ylpeä! :) Muuta ei sitten tehtykään.

Aatoksen kanssa myös pari toistoa tasapainolaudalla, ei mitään ongelmaa. Eihän tuo rämäpää sellaisista välitä. :) Lisäksi tehtiin seuraamista, ja siinä varsinkin käännöksiä. Osassa kohtaa keskittyminen meinasi kovasti katketa mistä jouduin pari kertaa huomauttamaan minkä jälkeen tsemppasi. Käännökset on kyllä huomattavasti parantuneet vaikka varsinkin oikealle käännöksessä meinaa ilmetä ongelmia. Lisäksi tehtiin luoksetuloa ja luoksetulon pysähdystä avon malliin. Valuu mutta pysähtyy melkein ok nopeudella. Palkkailu pallolla, Aatos tykkäsi. :)


Donna, tuore Viron muotovalio ♥

Enya on taas aiheuttanut pään vaivaa.. Kiitos Enyan viime viikolla pääsin pesemään petivaatteeni kahdesti. :) Nyt neiti saakin sitten käyttää pöksyjä aina kun olen kotona ja sängylle pääsy on rajattu koko siksi ajaksi mitä en itse siinä aikaa vietä. En tiedä mikä murrosikä hormonihöyry Enyaa on kohdannut kun pitää tuolla tavalla koetella vielä normaalia enemmän tarpeiden sisälle tekoa. Yksinolot kun on 90% ongelmittomia, ettei mitään tarpeita tehdä sisälle ja suurimpana ongelmana on olleet yöt kun neitiä ei yksinkertaisesti kiinnosta pidättää kun voi sisällekkin tehdä. Uskon ettei Enyalla ole mitään fysiologista vaivaa, koska välillä pitemmät ajat onnistuvat ongelmitta ja muutaman viikon kuiviakin jaksoja meillä on ollut. Toki jos tämä ei pikku hiljaa ala loppumaan, niin tietenkin pitää tarkastaa ettei oikeasti mitään vikaa ole.

Enyasta on myöskin huomannut kuinka sitä ärsyttää ettei sillä ole Kannuksessa ketään kunnon riehukaveria. Aatos saa hammasta kun Enya purkaa energiaansa siihen ja spanieli ei tykkää. Viikonloppuna sitten tajusin, että hitto mun kaverillanihan on kaksi shelttiurosta eli siitähän varsinkin nuoremmasta löytyisi Enyalle passeli riehukaveri. Testailtiin Heidin kanssa sitten tänään mitä meidän nuoriso tuumaa toisistaan, ja Enya tykkäsi Nuutti-sheltistä kovastikkin. :) Riehumaan lähti myöskin Heidin vanhempi sheltti Väinöä, jota ei nuorison leikit niin paljoa kiinnostaneet. Alkuajasta Suvi myöskin tuli Pusu-labbiksensa kanssa, josta toivottavasti saan Enyalle loistavan ison koiran mallin. Pusu kun leikki niin nätisti 5 kertaa pienempiensä kanssa. :) Enya hieman arkoi Pusua, ja pelkäsi selkeästi Pusun jyräävän mutta kun aikaa kului niin reippauttakin tuli hieman lisää ja hieman uskallettiin jo Pusun kanssa syöksähdellä. Kiitos Heidi ja Suvi, otetaan pian uusiksi! :)