Lähdettiin sitten tuossa perjantaina aamulla porukoiden kera kohti Kauhajoen vappu mätsäriä kera kolmen piskin. Aatoksen, Ansan ja Donnan. Vähän siinä aamulla ennen kuin lähdettiin matkaan harjoittelin vähän näyttelyhihnassa kulkemista Ansan kanssa ja tuo tyttönen yllätti mut täysin. Liikkumisessa ei mitään ongelmaa ja poseerauskin onnistui joten kutin. :D No Kauhajoella oltiin perillä joskus 11 jälkeen kun taas kehät  alkoi 12.00

Ansan kanssa mätsäiltiin numerolla 237 ja Aatoksen kanssa 168. Ennen pieniä koiria siinä kehässä oli ensin juniorit joten päästiin eka juokseen kehään Ansan kanssa. Vastukseksi saimme chihuahua, josta ei tietenkään ollut meille minkäänlaista vastusta B)) Ansa liikku tosi hyvin kun ajattelee, että treenailtiin ensimmäisen kerran sinä aamuna. Tutkittavana olo ei sitten sujunut ihan niin hyvin mutta namin voimalla jaksettiin siinäkin olla jotakuinkin nätisti ja hampaatkin näytettiin ilman mitään suurempia ongelmia. Saatiin sitten tietenkin (!) punainen nauha ja tuomari oikein kehu Ansaa kun se on niin hyvä luonteinen ja rakenteinen. :) Mentiin sitten kehän ulkopuolelle odottelemaan, että pennut arvosteltiin loppuun.  Äiti esitti sitten Donnan tuloksena sininen nauha.

No täs välis juniorit alkoi olla lopuillaan ja sisko siellä sitten esitti Topi poikaa (Rosdiwa's Rock Idol) saaden punaisen nauhan ja jatkokehässä tulivat sitten kolmansiksi. Hieno TopTop!  Sitten pian tämän jälkeen alkoi pennuilla sinisten nauhojen kehä minne Donna meni, pääsi seittemän parhaan joukkoon mutta ei sitten sijoittunut. Sitten me mentiinkin Ansan kanssa seuraavaksi kehään ja taaskaan ei liikkumisessa ollut minkään laista ongelmaa. :) Poseeraaminen oli vaan Ansan mielestä tylsää, joten emme sitten sijoittuneet. Täysin tyytyväinen olen kyllä meidän suoritukseen. Nyt vain treenailemaan ja sitten rinta pystys kohti uusia haasteita. :)

Sitten olikin Aatoksen vuoro. Liikkui ihan jees, vähän ryhdikkäämmin olis voinu koota ittensä mutta oon tyytyväinen. Ihan pikkasen meinasi laamaksi heittää, mutta mitäpä pienistä :D No mentiin sitten seuraavaksi pöydällä ja toi piski urisimurisi en mä tiedä mitä se äänteli mutta äänteli kumminkin sille tuomarille? Saatiin varmaankin tästä syystä sininen nauha. No tuli sitten jatkokehät ja sijoituttiin sitten lopulta toisiksi ja saatiin hieno pokaali, ruusuke, hauhau-purkkiruokaa ja semmonen kaksrivinen ketjupuolkurkkari. Tuo puolkurkkari oli kyllä aika makee ja just sopivan kokonen Aatokselle B) Sitten olikin tämä päivä pulkassa. Illalla piti vielä pestä Aatos erkkaria varten.

Lauantaina starttaus kohti Hyvinkäätä alkoi noin kello 5.20 kun Niina ja Pekka koukkasivat hakemaan mut ja Aatoksen mukaan, Ansan jäädessä porukoille hoitoon. Matkaa Hyvinkäälle on semmoinen 300 kilometriä, joten yritin käyttää tämän vajaa nelituntisen hyväkseni ja nukkua autossa mutta eipä se oikein onnistunut. Pekan autoa kun ei ilmiselvästikkään ole tarkoitettu nukkumiseen, niin huonosti se on suunniteltu. No sain siinä torkuttua ja pysähdyttiin Riihimäellä hakemaan purtavaa ja käyttämään koiria pihalla. Sitten olikin enää parikymmentä kilometriä matkaa jäljellä ja pian oltiinkin jo viime vuonna tutuksi tulleessa paikassa. Kamojen raahaaminen sisälle halliin ja oman vuoron odottaminen alkoi. Matkassa meillä oli vain kolme koiraa Aatos, Ronja ja TopTop eli Topi.

Ensimmäisenä kehään pääsi Topi tuloksena EH. Hyvinhän toi ukko meni ja aika kersalta se näytti muihin verrattuna varsinkin kun edessä oli pari bläkkäriä, jotka olivat jo huomattavasti kehittyneempiä ja saaneet ulkonäköönsä urosleimaa paljon enemmän kuin tuolla Topilla vielä on. Tuohon tulokseen saa kyllä olla ihan tyytyväinen, ensimmäinen kerta kumminkin virallisessa luokassa.

No tämän jälkeen Niina pääsikin kehään Ronjan kanssa meidän odotellessa Aatoksen kanssa vuoroamme. Ronja esiintyikin hienosti ja sai ERIn, lopulta kilpailuluokassa ei tullut sijoitusta. Sitten pikkuhiljaa alkoi urosten nuorten luokka loppumaan ja aloinkin herättelemään Aatosta ja laittamaan turkkia kuntoon. Sitten mentiin kehään 19 muun uroksen kanssa ja yritettiin tehdä kaikkemme, että  erotuttaisiin näistä muista upeista uroksista. Aatos liikkui tosi mukavasti, sillä oli menohalujakin ihan kivasti. Jouduttiin hetken aikaa odottelemaan ennen yksilö arvostelua, koska meitä ennen oli joku 10 koiraa. No mentiin siinä sitten pöydälle ja yritin estää Aatosta valahtamasta. Aatos kun inhoaaa pöydällä oloa, tiedän mun pitäisi tehdä asialle jotakin! No suht ryhdikkäänä sain Aatoksen pidettyä tuettuna ja pian päästiinkin liikkeisiin ja wau. Toi koira liikkui, ei nyt yhtä hyvin kuin viime erkkarissa Jyväskylässä mutta liikkui silti todella kivasti. Sitten Aatos seisoi melkein kuin patsas. Yritin saada häntää heilumaan mutta ei, kehässä olo on liian vakavaa. Saatiin kuitenkin ERI, mutta ei sitten erotuttu lopuksi sieltä kahdeksan erin saaneen joukosta tarpeeksi paljon. Oltiin väärän värisiä ja liian pieniä.  Arvostelukin oli aika hauska. 8)

Tuomarina Norma Inglis, Iso-Britannia

"Tricolour. Smart mover. Could have more neck. Nice markings. Little short faced & shows white of eye but his positive points deserve exc grade."

vapaasti suomennettuna siis: "Tricolour. Fiksu liikkuja. Saisi olla enemmän niskaa/kaulaa. Kivat merkit. Pieni lyhyt naama ja näkyy valkoista silmistä mutta hänen positiivisen asenteensa vuoksi ansaitsee erinomaisen."

Nätisti kyllä käsitteli koiria, mutta enpä ole ennen tälläiseen menettelyyn törmännyt. Tuomari siis itse kirjoitti paperille/vihkoon arvostelun ja tämän jälkeen antoi sen kehäsihteerille kirjoitettavaksi niihin arvostelupapereihin. Ei siis sanellut ollenkaan. Oltiin kyllä onnellisia, että tämä arvosteli urokset joita oli vähemmän. Olisi muuten mennyt vielä kauemman aikaa. Kehät siis alkoivat 10.00 ja loppuivat siinä 17.00 että silleen.. Onneksi näytteillejärjestäjät olivat hoitaneet kaiken hyvin ja järjestely toimivat. Haluan sen vuoksi kiittää kaikkia vielä täälläkin kivasta päivästä. Oli taas kiva nähdä!