Loman koittaessa olen päässyt ihastelemaan reilu neliviikkoisia silkkinaperoita, jotka asustavat siskoni luona. Kyseessä siis Rosdiwa's W-pentue, ja pakko kyllä sanoa pentukuumeen nousseen enemmän kuin vain vähän! Pikkuset ovat nyt jo älyttömän energisiä ja niin terhakoita, että puusilmäisempikin tajuaisi kyseessä olevan ehtoja terrierejä. Pentukopasta kuuluu urinaa ja murinaa kun sisarukset painivat keskenään. Itse on myös tullut vierailtua monen eri kasvattajan sivuilla ja pentusuunnitelmat etenee, katsotaan mitä ensi vuosi mahdollisesti tulee pitämään sisällään. ;)


Pikkupojat Rosdiwa's What is love ja Rosdiwa's What a catch

Eilen käytiin vaihteeksi vierailemassa Kojalla, eli samassa paikassa missä ollaan Ässän kanssa aikaisemminkin käyty, Ässän tällöin ollessa 10 viikkoa? Ja oikeasti en olisi voinut olla neidistä ylpeämpi! Heti meidän mentyä halliin sisälle Ässä vaikutti erilaiselta, pihalla se vain hösäsi mutta sisälle mentäessä se tuntui todella keskittyneeltä, aivan kuin se olisi ymmärtänyt päässeensä "töihin". Tarkoituksenahan oli lähinnä treenailla ääniä, paikkoja ja pintoja eikä ottaa mitään oikeita treenejä. Siellä hallissa mennessämme tuli tietenkin työntekijöitä vastaan, jotka halusivat moikata Ässää ja mitä tekee mun ylisosiaalinen noutajani? Haistaa ihmiset pikaisesti läpitte ja tulee itse ilman mun käskytyksiä perusasentoon tuijottamaan mitä tehtäisiin seuraavaksi. Ihmiset ei kiinnostanut tuota ollenkaan ja Ässä vain rävähtämättä piti muhun katsekontaktia kun muut yrittivät saada sitä houkuteltua tervehtimään. Tässä vaiheessa itseltäni meinasi pudota leuka sillä Ässälle vaikeimpia häiriöitä on juurikin ihmiset ja toiset koirat, joihin neiti haluaisi päästä tutustumaan ja nyt luvan kanssa sitä ei edes kiinnostanut. Kiipeilytin Ässää liukkaille pinnoilla, hyppyytin erilaisille tasoille ja mentiin ahtaista väliköistä ja Ässä säilytti koko ajan toimintakykynsä vaikka joissakin kohdissa koneet pauhasivat ihan täysillä. Muutenkin Ässä vaikutti todella rennolta ja luottavaiselta, eikä epäröinyt paljoakaan hyppiessään erilaisiin paikkoihin. Pientä stressaantumista oli kuitenkin ilmassa, jonka huomasi läähättämisestä ja olemuksesta. Ahnehdin kuitenkin ja otin pari pientä etsintää, molemmat helppoihin paikkoihin ja helppoihin piiloihin, siten että Ässä näki kun kävin piilottamassa mutta ei nähnyt mihin piilotin. Nämä onneksi sujuivat hyvin vaikka nenänkäyttö olisi voinut olla vahvempaa. Loppufiilikset olivat kuitenkin hyvät ja en olisi tuosta pikkuisesta voinut paljon ylpeämpi olla.


Rosdiwa's What a catch

Viime viikolla ennen lomaa aikuispuolen eläintenhoitajat pitivät meille koulutuksia, joissa me osallistuttiin Ässän kanssa penturyhmään. Otettiin alkuun ohittamisia, ja koska jokainen pentu oli vielä siinä vaiheessa, että pääsääntöisesti imutettiin seuraamisessa (kuten mekin Ässän kanssa) niin nämä harjoitukset olivat meille helppoja. Alkuun ohitettiin ilman, että koirat kohtasivat ja tämän mennessä hyvin vaikeutettiin lopulta niin että pysähdyttiin paria metriä ennen ohitettavaa koirakkoa. Näissä pysähtymisissä itse irrotin namikäteni ja vaadin katsekontaktin ennen matkan jatkumista. No problem. Tämän jälkeen asetuimme limittäin kahteen riviin ja otimme luoksetuloharjoituksia, avustajat pitivät pennuista kiinni ja vuorotellen jokainen pentu kutsuttiin yhdestä välistä ohjaajansa luokse. Nämäkin sujuivat Ässän kanssa hyvin vaikka se hieman muita koiria pälyilikin. Loppuvaiheessa otettiin siten, että kaksi pentua tekivät luoksetulon yhtä aikaa, ja tässäkään Ässällä ei ollut ongelmia. Loppuun otettiin vielä hieman ryömimisharjoituksia, mitä Ässä ei alkuun meinannut tajuta. Oltiin tässä vaiheessa treenailtu vajaa puoli tuntia pieniä taukoja pitäen, kokonaan namipalkalla. Sitten otin meidän the lelun esille eikä mielessä edes tässä vaiheessa käynyt ettei se varmaan leiki kun on saanut ruokaa, mutta sitten kun se oikeasti leikki hyvin niin sanoin vain Pipalle: "Kato nyt se leikkii vaikka se just sai ruokaa!!" Eli aiemmista hyytymisistä ei ollut jälkeäkään.
  Tämän jälkeen pidettiin pieni tauko, jonka jälkeen otettiin pari etsintää keittiöön hallilla. Molemmat meni hyvin. :) Nyt ollaan aika luottavaisin mielin eikä pelota yhtään kun tullinmiesten pitäisi tulla katsastamaan Ässä tässä muutaman viikon sisällä. :) Mun pieni ja taitava noutajani <3


Rosdiwa's Wonderful Princess