Siinä missä omistaja on kiitänyt tuonne ja tänne, niin eivät koiratkaan ole joutuneet toimettomana olemaan. Eilinen tosiaan meni Kokkolan ryhmänäyttelyssä Enyan kanssa, tänään tuomaroin Kannuksessa mätsärissä pennut ja pienet koirat, huomenna olisi luvassa voi-evl-liikkuroinnit toko-kokeessa. Toimettomana ei siis olla oltu. :)

Otin koirat aamupäivästä hallille matkaan mukaan ja Enya & Aatos nukkuivatkin vallan tyytyväisinä boksissa sen nelisen tuntia mitä mätsärissä meni. Mätsärin jälkeen kun päästiin treenaamaan aivan tyhjään halliin, luksusta :) Aiheena Enyan kanssa kujakepit, niitä tehtiin 4 sarjaa, jokaisessa 4-5 toistoa. Ensimmäisessä treenissä tehtiin ainoastaan namialustalle vapautusta, käskin Enyan jonkin matkan päähän maahan ja neidin keskittäessä katseensa eteenpäin niin vapautus. Ilmeisesti neiti aika hyvin oppinut, että katsekontaktista tulee vapautus koska katseen keskittäminen oli ensimmäisillä toistoilla aika vaikeaa.

Toisessa sarjassa meillä oli mukana jo ihan kujakepit, pituutta otettu hieman lisää mutta vielä melkein leveimmällä. Tässä myöskin vapautus kun katse keskittyneesti eteenpäin. Kerran varasti, mutta muutan hyviä. Neljännen toiston jälkeen lähti huitelemaan omiaan ja haistelemaan hajuja. Eleettömästi koira kainaloon ja boksiin.
Kolmannessa sarjassa 3 toistoa nameilla, jotka ok. Neljäs toisto patukan kanssa, ei ongelmaa, ja palautus oli oikeaoppisesti käteen!!! Viidennellä toistolla patukka palkkana -> lähti -> nappasi lelun -> pudotti ja meni haistelemaan -> eleettömästi boksiin.
Neljännessä sarjassa kaikki 5 toistoa lelulla eikä nyt ollut mitään ongelmia, tuli heti tarjoamaan leluakin ihan vapaaehtoisesti. Muutenkin Enya on nyt ehdottomasti edistynyt leikkimisen kanssa ja lelujen tuomisen kanssa. Vielä välillä joutuu tennispalloa käyttämään houkuttimena, mutta varsinkin näin kun yksin treenataan niin tulee hyvin tarjoamaan leluja. On todella kätevää, että neiti palkkautuu patukasta hyvin mutta se ei ole niin kiva lelu, että haluaisi sen omia ja lähteä rallittelemaan. Varsinkin tänään huomasin + ymmärsin kuinka vähän Enya kestää toistoja, tuntuu vain niin oudolta lopettaa esimerkiksi neljän toiston jälkeen. Nyt lisään meidän yhdeksi projektiksi motivaation  kasvattamisen, että Enya jaksaisi muutaman kuukauden jälkeen tehdä esim noilla kujakepeillä 3 x 10 toiston sarjaa.

Aatoksen kanssa tehtiin seuraamista peilin edessä. Paikka pysyi yllättävän hyvänä ja Aatos oli todella skarppina! Jääviä tehtiin myös, jos en anna vartaloapuja niin ei tuo kuuro tiedä mitä pitää tehdä. Luoksetulon pysäytystä pylvään kanssa siten, että lähetin Aatoksen kiertämään pylvästä ja sen jälkeen pysäytys + palkaksi pallon heitto. Stopit olivat välillä jo melkein hyviä vaikka pientä tassuttelua tuli jokaisessa. Lisäksi avoimen tyyliin kaukoja, Aatoksen ollessa skarppina moitteettomat vaihdot onnistuivat 8 metriin asti mutta välillä ei oltu niin skarppeina, jolloin tarvi lisäkäskyjä. Tekniikka näissä myös parantunut kun ollaan tehty pitävällä alustalla. :)