Huhtikuun loppupuolella mennään, enää hetki ja kuu on taas vaihtunut. Tähän kuukauteen on mahtunut paljon asiaa. Kuukauden alussa asusteltiin koirien kanssa Kalajoella, tehden viimeiset työssäoppimistunnit, jeij! Oli mahtavaa huomata kuinka sopeutumiskykyisiä nuo koirat ovatkaan, eivät ottaneet pienintäkään stressiä vaikka taas asusteltiin koirahoitolassa. Koirat ovat sopeutuvaisia eläimiä - sanotaan, mutta kuinka monen koirat olisivat oikeasti ok ilman pienintäkään stressiä kun seinän takana pauhaan kymmenen hoitokoiraa? Voin siis vain todeta, että mun koirien koti on mun luona missä meenkin. Työssäoppimisten loputtua palailtiin Kannukseen pariksi päiväksi pakkailemaan, näkemään kavereita ja viettämään aikaa. 


Enya ja kaverinsa super-Miina! 

Neljä vuotta Kannuksessa on mennyt aivan liian nopeaa, vielä olisi hieman kouluhommia jäljellä mutta kovasti näyttäisi siltä, että kesäkuun alussa saan kaksoistutkintolakin lyödä päähäni ja jättää lopulliset hyvästit Kannukselle. Nyt kun olen viikon verran asustellut kotona Jalasjärvellä en vieläkään käsitä, että en enää palaa oikeasti Kannukseen. Jos jonkun tiet kulkevat kesällä Jalasjärven kautta niin saa tulla moikkaamaan!

Viime viikonloppuna käväistiin Enyan kanssa Vaasan KV:ssa näyttäytymässä junioriluokassa. Alkuun kun päästiin Botnia-hallissa kehän laidalle Enya otti kovasti painetta kaikesta hälystä. Suostui syömään, mutta leikkimään ei kyennyt. Pälyili aluksi myös kovasti ympärilleen. Meidän vuoroon oli kuitenkin vielä mukavasti aikaa, joten Enya sai hengailla trimmipöydällä ja kehänlaidalla remmin päässä. Pikku hiljaa tuo paine alkoi purkautumaan ja siinä vaiheessa kun päästiin kehään niin neiti oli jo suhteellisen rento. Suostui leikkimään ja pystyi tekemään jos pyysin esim istumaan, menemään maahan tai tekemään kiepin. Kehään mennessä ei itseä sitten enää niin kamalasti jännittänyt kun huomasin Enyan päässeen pahimmasta paineesta. :) Junioriluokassa oli yhteensä 5 narttua ja me oltiin Empan kanssa toisina. Pöydällä Enya oli nätisti ja kun tuomari tuli tutkimaan niin Enya ei yhtään arastellut vaikka kyseessä oli miestuomari! Antoi todella nätisti tutkia, liikkui ihan kivasti ja seisoikin lattialla ihan jees :) Ilmiselvästi ollaan vähän kehitytty näyttelyjutuissa. 

Tuomarina toimi norjalainen Arne Foss ja saatiin todella mukava arvostelu, joka meni näin: "Trevlig helhet. Välutvecklad för åldern. Feminnt huvud, bra uttryck, ok öron. Stram överlinje i rörelse, armbågarna kunde ligga lite bättre instill. Normal pälls och bra färger för åldern. Härligt temperament. Välvisad. Behöver ännu lite tid. Kanske en aning lång i länden." Suomennettuna arvostelu menee suurinpiirtein näin: "Hyvän kokoinen. Hyvin kehittynyt ikäisekseen. Feminiininen pää, hyvä ilme, ok korvat. Stram (?) ylälinja liikkeessä, kyynärät voisivat olla tiiviimmät. Normaalit lavat ja hyvä väri ikäisekseen. Ihana luonne. Hyvin esitetty. Tarvitsee vielä aikaa. Hieman pitkä lanne." Tuloksena ERInomainen ja junioriluokan neljäs. :) Ennenkaikkea olin iloinen, että sain Enyan rentoutumaan ja  esiintymään hyvin. Vallan tyytyväinen olin tuohon sileään eriin. Alla oleva kuva tosin ilmentää hyvin miten me näyttelyt Enyan kanssa koetaan, ei paljoa kiinnosta.. :D

Ollaan myöskin treenailtu jonkin verran ja sain otettua myöskin muutaman videon! Alkuun pari videota Aatoksen tavaroiden noutamisesta. :) Ensimmäisellä videolla Aatos noutaa 1€:n kolikon, toisessa naksuttimen, avaimet ja kynän, ja spanieli rakastaa kun saa olla hommissa!  :) <3 

Aatos noutaa from Riikka Niinistö on Vimeo.

Aatos noutaa 2 from Riikka Niinistö on Vimeo.

Seuraavat kaks videota on Enyasta, huomasin varsinkin tätä ensimmäistä videota katsellessani omaavani aivan järkyttävät avut.. Äkkiä ruvettava pienentämään niitä!! Mutta tällä hetkellä osataan tuon verran. Tokassa videossa kaukojen treenaamista lihasmuistiin. Suurinosa vaihdoista on alkanut sujumaan kädellä ohjaten varsin hyvin, mutta välillä meinaa liikkua. Tuossa videon keskikohdassa itte sekoilen jotain niin silloin Enyallakin tulee liikkumista enemmän. En oikein tiedä mitä tekisin tuolle istu-maahan vaihdolle, kun Enya siinä työntää itseään taaksepäin vaikka ei varsinaisesti liikuta jalkojaan. Ideoita, anyone? Pitää ottaa videota tekeekö samaa myös paremmin pitävällä alustalla, tuo muovimatto kun on hieman liukas.  

Enya treenaa2 16.4.12 from Riikka Niinistö on Vimeo.

Enya treenaa3 16.4.12 from Riikka Niinistö on Vimeo.