Oltiin sitten kera noutaja lapsen viisi päivää tuolla Veikkolassa Tullin koirakoulus ottamassa oppia. Kaiken kaikkiaan päähän tarttui paljon uutta ja viikko oli mitä mahtavin kun ihmiset olivat todella mukavia, kiitos viikosta siis kuuluu Haidille & Gamesille, Tatulle & Valolle, Suskille & Jörölle + Jarille & Zicolle sekä tietty Juhalle jolta saatiin paljon vinkkejä kuinka edetä tästä eteenpäin.

Ensimmäisenä päivänä maanantaina ei pahemmin tehty mitään erikoisempaa. Käytiin lenkillä kaikki yhdessä ja uitettiin samalla koirat lammella. Sitten iltapäivällä mentiin seikkailemaan kauppakeskus Selloon jossa sitten otettiin paikkoja ja pintoja, päivän päätteeksi käytettiin vielä koirat uimassakin. Ansa meni tuttuun tapaansa eikä siellä Sellossa mitään ihmeellisiä pintoja ollut, joten arkailuakaan ei ollut. Vähän nuutunut Ansa muuten oli koska edellisenä päivänä oli takana melkein kuuden tunnin junamatka junassa, jossa lämpötila oli koko ajan +35...

Tiistaina sitten otettiin esine-etsintää ja hieman tottista ja eipä Ansalla mitään ongelmia oikeastaan ollut. Siellä ladossa Ansa työskenteli tarkasti ja itsenäisesti, eikä mulla ollut mitään moitittavaa. Ehkä pikkasen ripeämmin olisi saanut toimia, mutta en kyllä paljoakaan moitittavaa suorituksesta löytänyt ja vaikka meillä oli yleisöä niin ei Ansa heistä häiriintynyt.

Keskiviikkona päästiin sitten seuraamaan Tuupakkaan kun Juha piti poliiseille treenejä ja oli siinä joukossa muutama vankilankin koira. Rotu jakauma oli, että sakemanni, mali + 3xlabukka. Varsin hyvin melkein kaikki haki mutta ilmaisut jäivät monella aika vähiin. Opettavaista oli kumminkin seurata erilaisten koirien työskentelyä. Varsinkin se mali oli tosi kivan oloinen pakkaus, samoin kun yksi noista labukoistakin.

Torstaina päästiin sitten käymään Helsingis satamassa ja siellä päästiin kunnon ihmistungokseenkin tutustumaan. Päästiin käymään laivassakin, joka oli itsellenikin ensimmäinen kerta. Hyvin meni sielläkin, hieman Ansa oli ihmeissään niin suuresta väentungoksesta mutta rauhallisesti se kaiken otti. Iltapäivällä päästiin sitten Susanna Mölsän toko oppiin ja mikäs siinä. Ansa toimi hyvin mutta eipä me mitään kovin erikoista tehtykään. Hieman seuraamista, liikkeestä jääviä ja sivulle tuloa. :)

Tänään sitten pidettiin loppupalaveri ja käytiin läpi kulunutta viikkoa. Loppuun pari kuvaa vielä :)

 

Tulevaisuuden toivot

IMG_7590.JPG

Ansa ja TarmoIMG_7581.JPG

Jörö 4½kk

IMG_7531.JPG

 

Noutaja energiaa!

IMG_7463.JPG