Otsikko kuvaa ajatuksiani aika hyvin, sillä sehän on suomennettuna "aika kuluu siivillä". Ja tottahan se on sillä Ansa täyttää tänään 9kk! Enää neljännes ja tuo on jo vuoden :O On niin hassua ajatella, että eihän tuo noutaja ole pyörinyt tässä lauman seassa muutakuin seitsemän kuukautta vaikka mennyt aika tuntuu paljon lyhyemmältä. Enää kuukausi kisa iän saavuttamiseen tokossa ja se antaakin aihetta pohdiskeluun mitä noutajaiseni osaa vai osaako mitään. Opettajienkin kanssa pitäisi jutella saanko edes kisata Ansan kanssa ennen kuin se täyttää vuoden. Sillä itsehän en sitä saa päättää, koska ei kyseessä ole oma koira. Itse uskon, että Ansa on valmis niihin kisoihin henkisesti, joita oon sen varalle suunnitellut. Silloin se on kumminkin jo lähemmäs 11 kk ja kumminkin koko ikä ollaan treenattu aika isoissakin häiriöissä. Enää pitäis opettaa jäävistä seisominen ja sitten hyppy. Mitään suurta stessiä ei liikkeistä siis ole.

Ansasta on kehittynyt varsin varma suorittaja niistä liikkeistä, jotka se osaa. Tarjoaa varsin hyvin uusia asioita ja uudet asiat opitaankin aika hyvin. Leikkiminen on parantunut ja nykyään siinä on intoa ja välillä kunnolla paloakin. Häviää leikkimisessä kumminkin Aatokselle. Patukkaa revitään ja narupallokin on ihan jees, mutta vielä ei olla sitä the lelua löydetty. Itse pitäisi tähänkin panostaa vaikka nameilla onkin niin helppo palkata. Alokas luokan liikkeet alkaa melkein kaikki olla kasassa ja etsintäkin on ihan hyvällä mallilla vaikka pitäisi vielä yksi vaihde saada siihen lisää.

Tiivistetysti voisi sanoa Ansan olevan todella hyvä harrastuskoiran alku ja toivottavasti myöskin työkoiran alku, jolla on halua miellyttää ohjaajaansa, mutta osaa toimia myös itsenäisesti kaueampana ohjaajastaan. Kaiken kaikkiaan kiva pakkaus, jossa tietenkin toivoisin olevan yhtä ja toista ominaisuutta lisää vaikka tuollaisenaankin siinä on valtavasti potentiaalia. Perfektionisti kun kuitenkin itse on joiltain osin niin toivoisi koiran olevan täydellinen, joka korvaisi omat vajavaisuudet. Hyvin me ollaan kasvettu ja ei me ihan toivottomalta kaksikolta vaikuteta.

Tässä vielä poseerauksen yritys Ansasta tänään, ennenkuin muurahaiset tuli riesaksi. :)

IMG_8293.JPG

IMG_8286.JPG

Niin mikäs se rotu olikaan? Tanskandoggi? :D

IMG_8302.JPG

IMG_8304.JPG