Nyt on aika valottaa verhoja tämän "salaisuuden" edestä. ;) Syksyllä siis jo ruvettiin puhumaan siskoni kanssa jos hankittais mulle yhteisomistukseen ulkomailta silkkiterrierin pentu. Alkuperäinen suunnitelma oli, että etsitään urosta ja pennun pitäisi tulla vasta syksyllä. Tammikuussa Niina sitten huomasi Lucielle syntyneen kaksi mielenkiintoista pentuetta ja kyseli haittaisko jos tulisikin narttu uroksen sijasta kun molemmista pentueista oli urokset jo varattu. No ei siinä kauaa tarvinnut miettiä kun jo vastasin, että laita Lucielle sähköpostia. Tällä välin kun Niina selvitteli olisiko sieltä mahdollista saada pentu ja kyseli Lucielta lisätietoa pentueista. Itse täällä Kannuksessa selostin pentusuunnitelmistani opettajille ja pyysin lupaa ylimääräiseen koiraan, sillä oletusarvoisesti opiskelijoilla saa olla vain yksi oma koira koulun kämpissä, projektikoirat sitten ovat asia erikseen. Kun lupa sitten heti heltisi alkoi odotus olla konkreettisempaa. Pentujen kasvua tuli seurailtua ja kun päästiin kuvien ja Lucien kuvailujen jälkeen valitsemaan meille pentua niin tässä tytössä oli jotain mihin me molemmat Niinan kanssa kiinnitettiin huomiota. :)

Lauantaina sitten tuli aika, että Niina lensi Tsekkeihin hakemaan pentua ja nyt pentu on Suomessa. Kannukseen pentu lähtee mukaan vasta pääsiäisenä kun itsellä on sitä ennen paljon kouluhommia mm. viikonloppuna oleva tottelevaisuusseminaari, joka järkätään luokan kanssa ja kolmen päivän sikala harjoittelu.. Niin todettiin helpommaksi, että pentu on Niinalla tämän 2½ viikkoa.

Viralliselta nimeltään tyttö on Elegance Princess Bohemia Xsantia ja kutsumanimeksi tuli Enya. :) Enya on syntynyt 20.1.2011 ja on tällä hetkellä 10½ viikkoa.  Eilen pääsin jo katsastamaankin Enyan ja tyttö on kaikkea mitä Lucie meille lupasikin, iso kiitos Lucie hienosta pennusta! Aivan mahtavan luonteinen ja odotankin tuolta pennulta paljon. Mielettömän reipas ja rohkea, avoin ja sosiaalinen ihmisille ja toisille koirille, leikkii hyvin ja omaa tietenkin vallan suloisen ulkonäön. Ainut miinuspuoli on pieni nirsous ainakin tällä hetkellä. Enyasta on toiveissa mulle aktiivinen ja ennenkaikkea TERVE harrastuskoira. Mikäli Enyasta kasvaa terve ja muuten kaikinpuolin meitä miellyttävä niin Enya pääsee kasvattamaan Rosdiwa's silkkiterriereitä yhden tai kahden pentueen verran. :) Ja Aatoksen mielipidettä Enyasta ei ollut vaikea arvata, yök pentu. :D

Tällainen ihanuus Enya siis on:



 


Ensimmäinen surkea yhteiskuva Enyasta ja Aatoksesta, E on pieni! takana näkyy myös Lilja ja Ronja