Kuten edellinen vuosi, on tämäkin vuosi ollut monilta osin erittäin tapahtumarikas. Varsinaisesti mitään suurta ei ole tapahtunut vaikka oikeasti tapahtuikin. Tällä hetkellä laumaa täydentää Enya ja Aatos, kun vuosi takaperin odottelin milloin joudun Ässästä luopumaan. Suunnitelmat ovat muuttuneet vuoden aikana moneen kertaan, kuitenkin yleensä positiiviseen suuntaan. Vuoden aikana on tullut opittua paljon lisää mitä tulee koiriin ja koiraharrastuksiin. Silti halu oppia uutta on edelleen kyltymätön, huolimatta siitä kuinka paljon oppia on kertynyt. Kuluneen vuoden aikana oma itsevarmuus kouluttajana on kasvanut, ja tiedän miten ja millaisilla menetelmillä haluan koiriani kouluttaa. Silti kun perheenjäseniltänikin ja kavereilta paljon koiria löytyy on saanut huomata, että omat tekniikat ja ehdotukset eivät välttämättä ole sopivimmat juuri sille koirakolle vaikka omat koirani saan niillä toimimaan hyvin. Tämä onkin ollut itselleni hyvä muistutus siitä, että vielä on paljon opittavaa.

Koska edellistä vuotta tuntuu olevan hankalata tiiivistää muutamaan lauseeseen, niin  palataan vuodatuksen ihaniin tilasto-ominaisuuksiin! Kovin harva lukija itsestään ilmoittelee, mutta tilastot kertovat kävijöitä kuitenkin riittävän. ;) Mitä kautta ja millä sanoilla ihmiset ovat siis blogiin päätyneet vuonna 2011? TOP 5 -hakusanat ovat olleet seuraavat: 1. cavalier aatos 29 kertaa 2. rimadyl yliannostus 17 kertaa 3. hyötykoirakoe 10 kertaa 4. riikka niinistö 8 kertaa 5. aatos ja enya 6 kertaa. Erilaisia hakusana vaihtoehtoja on ollut 327, mielenkiintoisimpina poika 19 v kävelee kuralätäkössä video, sisko antaa nuolla, perhos ansat.... joskus sitä miettii miten tuollaisilla sanoilla on tänne päädytty. :D Listaavien verkkosivujen TOP 5:nen on seuraavanlainen: 1. minimiin.blogspot.com 344 kertaa 2. cuonalpinus.blogspot.com 244 kertaa 3. blog.hulleri.net 188 kertaa 4. corundo.blogspot.com 129 kertaa 5. valoisat.vuodatus.net 128 kertaa. Paljon huonommaksi eivät pistäneet myöskään 6. hanskmin.blogspot.com 125 kertaa ja 7. kuonoton.blogspot.com 124 kertaa. Ilmeisesti joudun siis kiittämään Marttaa, Elinaa, Sirkkua, Annaa, Jenniä, Minnaa ja Essiä, koska teidän kauttanne lukijoita on tullut eniten, eli kiitos ;)

Vuosi takaperin ei oikeastaan minkäänlaisia tavoitteita tai suunnitelmia tullut kirjattua ylös, koska koko tuleva vuosi oli silloin suuri kysymysmerkki. Vuosi takaperin raapustelin tämäkaltaisia mietteitä: 
"Ja mitäpä vuosi 2011 tulee pitämään sisällään niin se  on salaisuus. Aatoksen kanssa puuhastellaan kaikkea mikä meistä tuntuu hyvältä eikä välitetä muiden ajatuksista tuon taivaallista. Tärkeintä on että Aatoksella on mukavaa ja koska Aatoksella on elinikäinen lääkitys saan jättää kaikista lajeista kisahaaveet umpinaiseen laatikkoon. Tarkoituksena on käyttää Aatos sydänultrassa ja muutenkin vuosittaisessa sydänkontrollissa. Toivotaan että Aatos saisi elää mahdollisimman iloista ja kivutonta elämää. Ässän lähdön jälkeen elellään luultavasti aika pitkään kaksistaan ja keskitytään tällöin vain toisiimme. Treenaillaan niin paljon kuin jaksetaan ja yritetään pitää sairaseläkeläisen mieli ja kroppa virkeänä. Muutaman toiveen voisin silti esittää seuraavalle vuodelle: 1. Aatos pysyy terveenä 2. Suoriudun kunnialla ensimmäisistä kirjoituksista ja keksin päättötyön aiheen 3. pentu? Okei lisättäköön yksi lisäkohta koskemaan Ässää ja Ansaa, toivon neitien löytävän paljon huumeita ja paljastavan paljon rikollisia! Nähdään seuraavaksi vuonna 2011 !!"

Aatoksen kanssa käväistiin heinäkuussa sydänultrassa ja sydänkontrollissa. Sydämen tilaksi luokiteltiin 3/6 ja läppävika. Nyt kun lääkityksen aloittamisesta on kulunut reilu vuosi voisin sanoa mututuntumalla sydämen tilanteen parantuneen. Aiemmat selkeät sydänvian oireet ovat huomattavasti vähentyneet kuten yskiminen ja väsyminen, ja tästä kaikesta olen erittäin kiitollinen. Muilta osin Aatoksella ei sitten ole kovin terve ja kivuton vuosi ole ollutkaan. Silmän kanssa oli häikkää kun Aatos sen oli tökännyt sen johonkin risuun ja verkkokalvolle oli tullut pieni haava. Korvien kanssa on saanut paljon taistella ja lonkat ovat etenevissä määrin haitanneet. Toiveista ensimmäinen ei siis lähellekkään toteutunut. Toinen toive toteutui osittain, keksin päättötyön aiheen ja suoriuduin ensimmäisistä ylioppilaskirjoituksista, se kuinka kunnialla riippuu katsontakannasta.. Kolmas toive oli erittäin varovainen, pentu kysymysmerkillä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan jaloissa pitäisi tällä hetkellä juoksennella ehkä 4-5 kuukautta vanha silkkiterrierin uros pentu. Toisin kuitenkin kävi, tammikuussa Niina bongasi Lucielta Xsaran ja Wreckerin pentueen, ja pyörät lähtivät rullaamaan. Nyt kun Enyan syntymästä on melkein vuosi olen vain äärimmäisen iloinen, että päädyimme pennun ottamaan vaikka kovasti sitä epäilin haluanko itselleni ihan oikeasti nartun.. Olen kuitenkin päätökseeni tyytyväinen. :) Toiveiden lisäkohta on kohdista parhaiten toteutunut eli Ansan & Ässän työelämä, neidit kun ovat löytäneet oikeasti todella paljon huumeita ja paljastaneet monen monta rikollista. Hyvä tytöt! ♥

Vuosi 2012. Mitäköhän se tulee pitämään sisällään? Ennustetun maailmanlopun? Siihen en usko :D Tavoitteita ja toiveita voisin kuitenkin hieman listailla.

Aatos

- pysytään mahdollisimman terveenä ja mahdollisimman vähän kipuillen
- paljon kropan huoltoa ja kunnossa pitoa
- mielenvirkistys tokoa ja temppujen opetteluja
- verijälkiä mielenvirkistykseksi
- paljon rauhallisia pitkiä metsälenkkejä
- sydänkontrolli ja sieltä hyviä uutisia
- vielä monen monta hyvää päivää yhdessä oloa ♥

Enya
- viralliset silmä- ja polvitarkastukset
- luustokuvaukset
- pysyä terveenä
- muutama näyttelykäynti kasvattajan iloksi, toiveena ERI + SA ja luokkasijoituksia
- arkikäytöstavat vieläkin paremmaksi
- PALJON itseluottamusta ja itsevarmuutta lisää kaikkeen tekemiseen!
- tokon alokasluokan liikkeet valmiiksi vuoden aikana, toiveena myöskin päästä kisoihin ja saada ALO1 mutta vain mikäli koira on omasta mielestäni valmis
- agilityssä esteet tutuiksi ja ohjauskuvioiden opettelua, edistymisestä ja treenimahdollisuuksista riippuen mahdollisesti mölli kisoja ja erittäin isolla ehkällä ensimmäiset startit virallisissa? Tärkeintä kuitenkin luoda hyvä pohja agilityyn.
- muutama verijälki, katsotaan mitä neiti asiasta tuumaa
- lihotuskuuri ja paremman ruokahalun löytäminen
- kehittyä varteenotettavaksi harrastuskoiran aluksi, jolla on hyvä pohja useampaa eri lajiin
- lihaksien ja turkin kasvattelua

Minä
- paljon oppia päähän aiheesta kuin aiheesta
- aktiivista blogin päivittelyä, kehittyminen paremmaksi kirjoittajaksi
- opinnäytetyö, ylioppilaskirjoitukset ja valmistuminen kunnialla läpi  ja lakki päähän
- haku uuteen kouluun, pääsykokeet ja suunnan löytäminen Kannuksen jälkeen
- opiskelun aloittaminen uudessa kaupungissa
- koirien treenailu, huoltaminen yms vieläkin aktiivisemmin
- tutustua paremmin eri käyttölinjaisiin labradorinnoutajiin ja selvittää mistä linjoista voisin unelmieni koiran saada. Pentua ei ole kuitenkaan tulossa vuonna 2012
- ennenkaikkea kuitenkin  toivon tulevan vuoden tuovan mukanaan paljon kaikkea hyvää ja hienoa, niin itselleni ja koirille. :)

Lukijat
- Teidät haastan kommentoimaan aktiivisemmin!
 

Mutta nyt täysiä kiitäen kohti vuotta 2012! Nähdään seuraavan kerran silloin!