Rupesin käymään kuvia läpitte ja sieltä löytyi monen monta julkaisukelpoista kuvaa menneisyydestä. Ansankin kuvia on tullut käytyä lävitse ja pitää katsoa jos jossain vaiheessa kerkiäisi niitä kehittää ihan paperiversioiksi saakka. Jos saisi aikaiseksi tehtyä kollaasin :) Pentuajoilta kuvia on tosin valitettavan vähän :/ Kuvien tutkiminen johti myös Vilien kuvien katseluun ja kyllä taas kyyneliä nousi silmään. Vili oli vain niin mahtava jos ei loppuaikojen sekoiluja lasketa mukaan.

Vili 4kk ja Tico 2kk, isoveli hoitaa :)

Vili 6kk ja Tico 4kk, bestiksiä edelleen :)

Vili ja Tico oli kyllä niin parhaita kavereita ettei ole toista, tosin eihän pojilla ollut ikäeroakaan kuin 2kuukautta. Ja varsinkin kun pojat vietti pentuaikansa samassa taloudessa niin yhteinen kieli syntyi :)

koirakasa, Vili, Tico ja Roosa

Vili reilu 3kk, toinen yrittää näyttää niin pätevältä, pikkupoika vielä :')

Vili noin 2½ vuotta ja Aatsi noin vuoden

Lisäksi pari linkkiä kahteen videoon missä toisessa Vili ja Tico painii pentuina ja toisessa Aatos leikkii 6 viikkosten pentujen kanssa, Aatsin itte ollessa 6kk :)

s240.photobucket.com/albums/ff158/yukir2/

s240.photobucket.com/albums/ff158/yukir2/

 

Pakko se on kyllä sanoa, että äärimmäisen outoa on nyt asustaa vain yhden pienen koiran kanssa. Vuoden verran kun kuitenkin tottui siihen ison koiran tai ylipäätään toisen koiran olemassa oloon, että elämä tuntuu mukamas liian helpolta yhden koiran kanssa. Ansaa on jo kova ikävä, sen aina iloista ilmettä ja jatkuvaa hännän heilutusta. Ehkä sitä taas orientoituu tähän yhden koiran omistamiseen, mutta halu siihen toiseen koiraan on kova. Katsellaan tilannetta, että mitenkä saisin tätä meidän lauman kokoa kasvatettua. :) Nyt pidetään vain peukkuja, että Ansan ura lähtee hyvin alkuun :)

Aatoksen kanssa ollaan tänään hieman treenailtu, ei mitenkään hirveästi kun ei toi kovin pitkiä toistoja jaksa vielä, mutta kahvitauolla otin muutamat "esine-etsinnät" tuohon keittiöön, esineenä footbag-pallo. Eh, treenit ei menneet kovinkaan hyvin, Aatos äänteli lähes koko etsinnän ajan piippauksesta eräänlaiseen haukku-murina komenteluun. Otettiin neljä pistoa, jokaisella kerralla esine eri paikassa ja vipalla kerralla nenä oli jo hieman aukikin kun edellisillä kerroilla pyrki etsimään täysin näöllä. Tähän tarvitaan paljon treeniä! Tosin koiran kanssa ei ole melkein vuoteen tehty mitään etsintöjä niin ehkei se mikään ihme olekkaan vaikkei koira toimi.. :D

Otettiin  tauolla ja nyt iltasella hieman tokoa. Tauon aikana palkkailin tuolla footbagilla, joka on muutes just sopivan kokonen tuon suuhun! Saatiin monta onnistunutta sivulle tuloa ja pyrin itse kiinnittämään huomiota omaan asentooni ja varsinkin hartialinjaan. Huomasi kyllä, että koira oli heti epävarmempi kun seisoi ihan suorassa kun ei enää antanut niitä ärsyttäviä vartaloapuja! Nyt illalla otettiin aluksi kosketusalustaa naksun kanssa ja itse turhauduin siinä paljon nopeampaa kuin koira, sillä toi koira ei tarjonnut oikeastaan mitään! Naksauttelin siinä katseista ja jos Aatos erehtyi vähänkin liikauttamaan kuonoaan kosketusalustaa (post-it -lappu) kohti mutta me treenattiin sitä kolme sarjaa ja ei mitään edistymistä. Huoh :( no päätin sitten ruveta ottamaan sivulle tuloja kun ne nyt kumminkin on toiminut ihan kivasti ja niistä saatiin monia kivoja suorituksia ja kivoja lyhyitä seuraamispätkiä. Yritin tarkkaan miettiä miten oma kehoni on mutta huomasin monesti, että hartialinja ei ollut suora vaan kohti koiraa.. Silti hieman saatiin taas häivytettyä omia vartaloapujani, jes! Heitin aina palkan (nakin pala) joko ihan koiran taakse tai viistosti taaksepäin. Palkkaussuunnan muututtua myös edistäminen väheni ja saatiin omaan silmääni ihan kivoja pätkiä :) Tästä on hyvä jatkaa, tehtiin myös takapään käyttö treenejä eli sivulle tuloja siten, että vaihtelin omaa paikkaani ihan hieman oikeallepäin jolloin koiran piti vain hieman siirtää takapäätään mutta etupää periaatteessa pysyy paikallaan. Loppuakohden nämä paranivat ja lopetettiinkin yhteen erinomaiseen sivulletuloon. Ehkä tää tästä alkaa luistamaan.

Pakkasta löytyy pihalta tällähetkellä melkein -30 astetta, joten me pysytään tiukasti Aatoksen kanssa sisätiloissa, Aatos kyllä mielellään lenkkeilisi mutta tassuja rupeaa palelemaan muutaman minuutin kuluttua. :< Onneksi tuo ei räjähdä seinille lyhyiden lenkkien vuoksi kun tossujakaan tuo ei suostu käyttämään niin eipä sitä muita vaihtoehtoja ole kuin lyhyet lenkit. Omasta mielestäni kyllä saisi toi pakkanen jo hieman lauhtua, itselleni se -15 olisi ihan passeli pakkaslukema tai vieläkin lämpimämpi keli olisi ihan jees. Mutta toisaalta nyt tuli kunnon talvi kerrankin, niin eikai sitä sovi valittaa?