Nyt on lukiojakso ohitse, tänään kävin tekemässä viimeisen kokeen ja nyt onkin sellainen kepeä viiden päivän loma. Kätevää kun jaksossa 4 kurssia, ja niistä kahden kokeet koeviikon ulkopuolella jolloin koeviikolle jäi vain kaksi koetta. Muksaa! Ens viikolla keskiviikkona siirrytään taas opiston vahvuudeksi ja tällä kertaa ei edes ole mitään lukion kurssia päällekkäin, mitä nyt yksi terveystiedon kurssi pitäisi suorittaa itsenäisenä kun en sitä aiemmin syksyllä voinut käydä kun meni toisen kurssin kanssa päällekkäin. Mutta jottei tää aivan menisi pelkästään koulujutuista kertomiseksi niin siirrytään pikku spanieliin!

Viime viikolla meillä oli pari päivää hoidossa luokkakaverin amerikancockerspanieli Iisa, kun Elina oli edustamassa meidän koulua messuilla eikä pystynyt koiria ottamaan matkaan mukaan. Iisa oli hauska hoidokki ja Aatoskin tykkäs, vähän liiankin lujaa. Aatoksen kauan kadoksissa ollut libido päätti herätä äkkiseltään keskiviikkona kun koulun jälkeen kävin Iisan hakemassa. Keskiviikko ilta menikin mukavasti Aatosta komentaessa kun toinen ei voinut noin ihanaa naista jättää rauhaan vaikka toinen erittäin selvästi ilmoitti että kiitos, mutta ei kiitos. Illalla Aatoskin suostui rauhoittumaan ja aamulla käräytinkin kaverukset nukkumasta vierekkäin :D Torstai menikin jo huomattavasti paremmin eikä Aatos enää yrittänyt kiusata Iisaa. Harmittavasti en tajunnut kameraa ottaa lenkille mukaan, olis saanut varmasti kivoja kuvia pikku spanieleista!


Aatos ja Killer-puku

Muuten Aatoksen kanssa ollaan oltu, lenkkeilty ja treenailtu. Pakko sanoa, että muhun on iskenyt jokin ennennäkemätön lenkkeilyinto! Kyllähän mä aina oon huolehtinut, että koirat saa lenkkiä ja pääsee muutenkin juoksemaan vapaana mahdollisimman paljon mutta silti se on välillä maistunut hirveältä pakkopullalta. Nyt oon vain ihan mielissäni lähössä Aatoksen kanssa lenkille, ja Aatos on nyt jo useamman viikon ajan saanut huomattavasti enemmän liikuntaa ja toinen on myöskin ihan mielissään! Sitten jos on pakkasta enemmän kuin -15astetta niin sellaisina päivinä lenkitykset vaihtuvat max puolen tunnin pätkiin, toki toi koira mennä viipottais noissakin asteissa ihan mielissään menemään mutta sydänvian takia rasitus menee mun mielestä liian suureksi. Joutuuhan Aatos kuitenkin tekemään huomattavasti enemmän töitä elimistön lämpimänä pitämiseksi jos on paljon pakkasta.

Sunnuntaina käytiin Essin ja koirien kanssa pitkästä aikaa yhdessä lenkillä ja käytiinkin sitten samantien tarpomassa reilun 1½ tunnin lenkki, osittain mettäs ja osittain tiellä hihnassa. Aatos ja Yazzy on muutenkin niin huvittava parivaljakko minkä huomaa varsinkin nyt kun Ässää ei enää matkassa ole. Yazzy kunnioittaa hyvin Aatosta, jolloin mun ei tarvi pelätä 30+ kiloisen sakemannin jyräävän Aatosta. En mä tiedä kuinka, mutta Yazzy on jotenkin oppinyt väistelemään Aatosta vaikka kuinka kovaa juostaisiin, ehkä tuo mun spanielini osaa tarpeeksi uskottavasti komentaa toista? No kuitenkin lenkit menee yleensä siihen malliin, että Yazzy ettii jostain kepin jonka kanssa rallittelee (tai juoksentelee muuten vain) ja Aatosta juoksee täysiä perässä samalla komentaen. Iippo taas vanhana herrana pyrkii olemaan mahdollisimman huomaamaton ettei nuoriso jyrää, kuten valitettavasti toiselle on käynyt vahingossa ihan liian monta kertaa.

Treenien suhteen oltaisiin voitu olla ahkerampiakin. Ilmaisua ollaan palauteltu mieleen tulevia käytännöntunteja varten ja kyllähän sitä haukkua tulee jo kohtuu hyvin kämpillä missä ei ole häiriötä. Treenejä häiriössä ja oikeitten maalimiehien kanssa pitäisi kuitenkin alkaa ottamaan jos haluaisi oikeasti edistyäkki. Tässä tosin oma motivaatio on niin alhainen, ettei me varmaan ikinä tulla pahemmin edistymäänkään mikäli rehellisiä ollaan. Asia olisi luultavasti eri, mikäli oma koira olis pk-rotuinen tai ylipäätään terve. No katsellaan edistytäänkö vai eikö, tällä hetkellä Aatos jaksaa kuitenkin haukkua ehkä 10-20 haukun sarjaa ja ilmaisupaikka elää hieman ja tarvitsee hieman kannustusta. Temppuja ollaan jatkettu ja nyt Aatos osaa melkein "kuolla" tarvitsee vielä hieman hienosäätöä mutta aika hyvällä mallilla on. Lisäksi joitain muita temppuja ollaan muistuteltu mieleen kuten niiausta ja ryömimistä. Tassun antamisessa siirryttiin uuteen variaatioon, eli tassun laittaminen ojennetun jalan päälle kun seison, Aatos oli kerrankin fiksu ja tajus sen muutamalla toistolla!

Tokossa ollaan tehty seuraamista, joka on ollut hyvää. Ainakin sitä on ollut kiva tehdä :D Käännökset oli yhdessä vaiheessa enemmän työn alla enkä oo niihin vieläkään tyytyväinen sillä Aatos meinaa melkein ruveta jätättämään niissä. Muuten ollaan tehty jäävien erotteluja edelleen, nyt se seisominen on iskostunut niin tiukasti tuon päähän ettei muuta meinata enää osata tehdäkkään. Nyt pitäis jäävät jättää hetkeksi tauolle sillä meinaa normi seuraamisissa vain jossain vaiheessa seisomaan. Eli liikaa ollaan tehty varsinkin seisomista. Pitäis muutenkin kehitellä jotain uutta treenilistalle, ettei urauduta työstämään aina vain noita samoja. Olenkin ajatellut, että ruutu tötsät pitää laittaa hankintalistalle ja sitten aletaan treenaamaan ruutua! Mulla on jo visiokin miten alan sitä työstämään, jos se vaikka toimis.

Pitää nyt kun ollaan kotona käymäs, niin ottaa täältä mukaan Kannukseen Aatokselle lihoja sillä edelliset alkaa olla loppu. Muutenkin pitäisi hankkia pakkaseen lihoja kun ne tuolle sopii niin hyvin ja maistuu! Viime viikolla K-marketissa oli tarjouksessa karjalanpaisti 700g/2,99€ ja voitte arvata kuka osti yhden paketin koiralleen. :) No voi sitä nyt kerran vuodessa hemmotella hieman paremmalla lihalla ja kun oli noin halpaa niin en voinut vastustaa kiusausta. Mutta oli toi koira siitä kunnon lihasta ihan innoissaan, en edes muista koska viimeksi ruoka olisi noin vikkelään mennyt suusta alas. Varsinkin kun siinä ei ollut ketään toista koiraa kilpailemassa ruuasta.


Hyvää ruokahalua!