Nyt se on ohi, viimeinen kennelvuoro nimittäin. Edellinen viikko siis vietettiin enemmän ja vähemmän mukavia hoitokoiria lenkitellen ja samalla koulun alueella asustellen. Ja koulun alueella netti ei suostunut toimimaan ollenkaan, joten hyvästi kaavailemani päivitykset. Sitä edeltävänä viikonloppuna luokkakaverin koirat tuli hoitoon eli noin reilu vuotias malinois uros Sakke, joka on täällä blogissakin esiintynyt kuvissa Ässän kanssa ja hovawart narttu Nitta. Aatos olisi kovasti halunnut rakastaa Nittaa ja Nitta inhosi syvästi Aatosta ja sitten Sakke olisi kyllä mielellään leikkinyt Aatoksen kanssa mutta Aatosta hieman pelotti. No onneksi täällä kämpässä noita koiraportteja löytyy niin ei ollut edes vaikeaa elää koirien kanssa ja pakko kyllä todeta tähän pikaisesti kuinka erilaiselta malinois tuntui vaikken Saken kans edes sinänsä tehnyt mitään erikoista viikonlopun aikana.

Kennelvuoron aikana Aatos jäi taas hieman vähemmälle huomiolle, mistä podin huonoa omaa tuntoa. Perjantaina päästiin kuitenkin käytäntöön ja voi kun oli mukavaa! Aatoskin teki välillä tosi kivasti. :) Tehtiin 5-6 koirakon ryhmissä ja aloitettiin paikalla makuulla, Aatos meni hieman tahmeasti maahan mutta pysyi aivan mahtavasti! Otettiin siis kunnon häiriö paikkamakuu eli koirien edessä lenteli palloa, noutokapulaa ja mitä ihmeempiä esineitä, joku riehu oman koiransa kanssa siinä nenän edessä ja koiran vierestä heitettiin pallo. Aatos oli koko paikalla olon ajan levollinen, aikaa 3-4 minuuttia yhteensä ja kävin pari kertaa palkkaamassa varsinkin todella isojen häiriöitten jälkeen. Rupes ihan naurattamaan kun aikaa vaan kulu ja koiria provosoitiin lähtemään leluilla niin Aatos vain laitto leuan lattiaan. :D Tämän jälkeen otettiin tämän ryhmän kanssa yhteisseuraamista, eli kaikki seurasivat samanlaisen kaavion yhtäaikaa muutaman metrin päässä toisistaan, tätä oli hauska tehdä vaikka Aatos otti hieman häiriötä muista koirakoista. Seuraaminen olisi voinut olla parempaakin mutta ei tuostakaan ollut pahemmin valittamista. Tämän jälkeen kaikkien kesken liikkeestä maahanmeno, jossa taas tuli esiin ettei toi koira muka osaa enää mennä maahan. Kaunis liikkeestä istuminen ja toisesta käskystä hitaasti maahan. Ja viimeiseksi luoksetulo, josta olin erittäin ylpeä! Koirat siis riviin muutaman metrin välein ja kaikki kutsuivat koirat yhtäaikaa ja puolessa välissä avustaja heitti pallon koirien jalkoihin, näitä tehtiin kaksi ja ensimmäisellä kerralla Aatos tarvitsi kaksi käskyä ja tuli suoraan luokse! Tokalla kerralla ampui luokse heti ensimmäisellä käskyllä, huippu Aatos <3 Tämän jälkeen hömpöteltiin hypyn kanssa ja ei tehty mitään maailmaan korrekteimpia suorituksia, mutta hauskaa oli.

Tänään oli myöskin käytäntöä, jossa keskityttiin aika paljon liikkuroinnin harjoitteluun, sillä huomenna tokokoe johon meen taas liikkuroimaan, kivaa! :) Lopputunnista ehdin sitten Aatoksenkin kanssa tehdä ja aiheena oli takapään käyttö ja sen käytön tehostamiseksi tehtiin erilaisia harjoitteita, joita en nyt kaikkia jaksa tähän selostaa. Aatos osaa kyllä nykyään käyttää ihan kivasti takapäätään vaikka esim sivulle tulo voisi olla "puhtaampi" kun meinaa tepsuttaa niiden jalkojensa kanssa kamalasti. Kuitenkin saatiin kehuja Aatoksen takapään käytöstä mikä sai itselle hymyn huulille. Treenin aikana Aatos väsyi liikaa, jolloin keskittyminen alkoi herpaantumaan ja sain olla huomauttamassa mitä nyt tehdään, mutta se on täysin oma vikani kun ahnehdin liikaa. Otettiin Aatoksen kanssa myöskin paikkamakuu ja nyt se oli hieman rauhattomampi, käänteli päätään ja haisteli maata. Ei kuitenkaan missään vaiheessa näyttänyt siltä, että olisi ollut lähdössä mutta jokin siinä häiritsi. Noin ½minuutin ajan olin piilossakin, ei ongelmaa :)

Aatoskin sai vihdoin ja viimein uuden takin, jonka äiti ihanasti teki. Kyllä tuotakin voisi vielä parannella, mutta aika tyytyväinen olen ja Aatoskin tykkää tuota manttelia käyttää. Olenkin ajatellut antaa siskon koirille tai myydä jossain vaiheessa Aatoksen joululahjaksi saaman Hurtan fleece-pusakan. Ei istu kunnolla nyt kun on tarkemmin katsonut, rajoittaa Aatoksen etuliikkeitä, Aatos köyristää siinä selkäänsä ja se on äärimmäisen hankala pukea. Lisäksi se ei oikeasti peitä kunnolla noita lonkkia, joista pitkä miinus. Tarkoitus oli nyt tilata Aatokselle Back On Track- verkkoloimi, mutta kun astelin kauppaan ja kysyin pystyttekö tilaamaan Aatoksen kokoisen niin vastaukseksi tuli eioota. Jälleenmyyjillä ilmeisesti tuotteiden toimituksessa ongelmia. No toivottavasti myöhemmin tässä keväällä tai sitten kesällä pystyisi tilaamaan, sillä ehdottomasti haluan Aatokselle sellaisen ostaa.

Kevät kovasti ilmoitteli tulostaan ja asfaltti paistoi näkyviin, mutta ilmeisesti kevät on peruuttanut tulonsa kun lunta tuiskuaa ja pakkaslukemat nousevat edelleen yli -10 asteeseen. Huoh. En toki innolla odota niitä ripaska lenkkejä, jolloin jokaisen lenkin jälkeen koira on pelkkää rapaa mutta kevät voisi silti pikku hiljaa rantautua oikeasti. Nyt päivisin on niin kaunista, aurinkoista ja lämmintä mutta arktisen talven jälkeen kevään tulo voisi nopeutua. :) Muutenkin toivon ajan etenevän hieman nopeampaan sillä suunnitelmat ovat tosiaankin edenneet ja ennen kesälaitumille karkaamista meidän laumassa voi mahdollisesti olla uusi asukas.. ;)