Aatos pääsi aloittamaan uransa koe-eläimenä. Viime viikonloppuna tuli messuiltua ja nähtyä paljon koiria, vietin siis aikani Voittaja-näyttelyissä Messukeskuksessa opiston ständillä. Tapansa mukaan myyntikojuja oli joka lähtöön ja Vetcaren kojulla etsittiin koiria hyvinvointitutkimukseen. Ajattelin sitten, että miksei kun haittavaikutuksia ei kuulemma pitäisi olla. Aatos saa siis olla koe-eläimenä seuraavat kolme kuukautta. En siis tiedä onko purkissa lume-valmistetta vai oikeasti vaikuttavaa maitohappobakteeria, asia ilmeisesti selviää tutkimuskauden päätyttyä.

Hyvinvointitutkimuksen esitietolomaketta täyttäessäni en voinut kuin miettiä kuinka sairas tämä minun rakas pikku spanielini onkaan. Sydämen tila on tällä hetkellä varsin hyvä, itseasiassa näyttäisi menneen parempaan suuntaan. Lonkat taaseen reistailevat, ja niiden kipuilujen ansioista syntyy muualle myös jumeja ja välillä koko koira on yhtä säteilevää kipupesäkettä. Korvat ovat tällä hetkellä meidän suuri murheenkryynimme, ne ei tunnu parantuvan ollenkaan. Ilmeisesti tulehdus/ vaiva ylipäätään on kroonistunut, sillä sen saa lääkkeillä hoidettua ja korvat ovat muutaman viikon ok, kunnes rupeavat taas vaivaamaan. Korvat ovat muutenkin tällä hetkellä varsinainen kysymysmerkki, Aatoksen korvat kun ovat aina olleet ongelmattomat kunnes loppukesällä rupesi oireilemaan. Ihanasti viiden oireettoman vuoden jälkeen, ja nyt ne eivät meinaa parantua sitten ollenkaan.

Heinäkuussahan Aatos kävi hammaskontrollissa, missä huonot hampaat otettiin pois ja hampaat puhdistettiin. Nyt vajaa viisi kuukautta myöhemmin pitäisi mennä uuteen hammaskontrolliin kun suuhun on mädäntymässä ainakin kaksi hammasta, mahdollisesti enemmänkin. Hammaskiveä ei varsinaisesti ole sentään suuhun syntynyt, hampaat vain mätänevät, kiitos eosinofiilisten granuloomien. Mutta koira on pirteä ja iloinen, kukaan muu ei edes välttämättä ulkoapäin huomaisi kuinka sairas rakkaani onkaan.