Oon tässä mietiskellyt pitäiskö mun tehdä tämän blogin rinnalle toinen blogi, josta oikeasti tulisi kunnon treeniblogi ja sitten tänne selostaisin vain kaikkea muuta yleistä. :D Pitää katsoa kuinka ahkera jaksan olla, bloggeriin ajattelin sen toisen laittaa, ja se menisikin sitten suurelta yleisöltä piiloon. Tai sitä ei pääsisi kaikki lukemaan. Pitää katsella jos vaikka viikonloppuna saisin ideoitua ja koitettua väsäistä sen pystyyn ja julkaisukuntoon. Voipi myös olla, että laiskottaa ja en saa aikaiseksi perustaa sitä toista. Katsellaan tilannetta. Toinen blogi olisi siinä mielessä parempi, joka oikeasti keskittyisi treenaamiseen sillä paperille rustailu treeneistä ei oikein toimi.. Koneella kyllä jaksaa kirjottaa, mutta käsin ei.. Noh mä ilmoittelen täällä jos päätän sen toisen blogin perustaa.

Sitten tämän päivän treeneihin. Ollaan tehty taas sivulle tulo ja seuraamistreenejä + istu & maahan -käskyn erottamiseen aputreenejä. Sivulle tulot alkaa olla yhä enemmän ja enemmän mun mieleen, mutta ja tämä on aika iso mutta, Aatos tuojottaa vain ja ainoastaan tuota mun vasenta kättä ja jos se on jossain eri paikassa niin sitten paikka vaihtelee ja paljon. Otettiinkin tänään useampi sarja sivulle tuloja siten, että mun vasen käteni oli esim selän takana. Aluksi meinasi mennä ihan liian kaus, ettei periaatteessa ollut edes tuossa perusasennossa -> huomauttelin tästä -> pikku hiljaa tuli petrausta ja oikea asento meinasi löytyä useammankin kerran. Otettiin tähän samaan syssyyn myös kontaktinpito treeniä, eli Aatoksen piti olla perusasennossa ja pitää kontaktia.. Tämä ei ollutkaan niin helppoa kuin ajattelin, A turhautui ja tylsistyi vain sivulla istumiseen ja monesti ehti nousta paikaltaan kun vaadin tyhmänä liian pitkiä kontaktin pitoja. Loppuun saatiin kuitenkin pitempiäkin toistoja kun tuo spanieli vain nopiaa hoksasi idean. :)

Seuraamista otettiin myös ja arght! Toi meinaa ruveta poikittamaan heti ensimmäiseltä askeleelta, kiinnitettiin siis oikeastaan vain ja ainoastaan näissä treeneissä paikkaan ja asentoon huomiota. Naksuttelin sellaisista lähdöistä kun Aatos oli tiiviisti mukana ja suorassa (ainakin ylhäältä päin katsottuna). Lähdöt parani näitten treenien aikana ehkä himpun verran, tässä myös saatiin samalla jokaista lähtöä kohden sivulle tulo treeni, sillä meillä on tällä hetkellä sellainen kuuri, että heitän tyyliin jokaisen makupalan, jonka A saa jotta siihen tekemiseen tulee sitä vauhtia. Tämä palkkaustavan vaihtaminen on itseasiassa auttanut jonkin verran, sillä ennen esim sivulle tulossa A tuli laiskasti eli hitaaasti perusasentoon mutta nyt sivulle tulo treenit ovat sellaisia että käsky -> Aatos juoksee ja tulee hyvin perusasentoon -> heti kun perse osuu lattiaan niin palkka lentää eteenpäin -> A juoksee hakemaan sen -> palaa juosten takasin ja tulee automaattisesti perusasentoon. Nyt ollaan tällä tavoin treenattu ehkä muutama päivä ja ilme sivulle tuloon on parantunut huomattavasti. Enää se ei ole "onks pakko jos ei taho" vaan "jee, tää on kivaa!" :)

Sitten pidettiin tauko ja lopuilla nameilla tehtiin istu ja maahan meno käskyjen erottamistreenejä. Aluksi A tarjosi ensimmäisten istu-käskyjen jälkeen maahan menossakin istumista ja sitten taas toisippäin. Makupalojen alkaessa loppua, oltiin tehty ehkä 20 toistoa niin A erotti jo paremmin käskyt, eli teki ehkä noin 80% vaihdoista oikein, palkkaustyyli samanlainen kuin sivulle tulo treeneissä eli palkka lensi. Vaihdot siis onnistuivat mutta se maahanmenon hitaus!! (Hakkaa päätään seinään) A menee toki hyvin maahan, mutta ihan pirun hitaasti. No otettiin sitten footbag esiin sen jälkeen kun namit loppu ja tehtiin maahan meno treenei siten että käskin Aatoksen tekemään kiepin, eli pyörähtämään itsensä ympäri ja siitä aluksi aika vahvan käsiavun kanssa maahan ja heti kun A oli maassa niin footbag lensi. Tällälailla maahan menot alko olla jo suht nopeita noin jumissa olevalle koiralle, mutta footbagin kanssa takkusi ne perus maahan menot, eli ilman sitä kiepsahtamista. Vinkkejä otetaan vastaan.. Noissa kiepsahtamis maahan menoissa oli myös naksu apuna eli naksautin kun A meni nopeasti maahan ja sen jälkeen palkka eli pallo lensi.. Noh treeniä treeniä, ehkä me tästä suosta vielä noustaan. Kohta tosin pitää laittaa tämä sivulle tulo ja seuraaminen hetkeksi sivuun ettei kyllästytä. :)

Ja spanieli oli taas kärsinyt päivällä stressistä, sillä tuloksena neljän tunnin yksinolon jälkeen oli osittain kuolainen koira, ei nyt mitenkään ihan hirveän pahasti mutta kuitenkin. :( Toivottavasti tämä nyt menisi ohitte, sillä kurja aina kotia mentäessä huomata koiran stressanneen yksin ollessaan. Huomenna kuitenkin Aatos pääsee mukaan hallille iltapäiväksi, niin ei raukan tarvitse olla yksin kun  meillä on koulussa koulutusohjaaja kurssi ja sitten hallilla vissiinkin koulutellaan ykkösiä ja vissiin omien koirien kanssa pitäis näyttää liikkeitä. Aivan ku toi muka jotain vois näyttää, mutta ehkä sen kans ehtii siinä välis jotain. Ku siellä nyt on niin kovat häiriöt tuolla kun paljon koiria, niin taidetaan vain keskittyä kontakti harjotuksiin ja ehkä tekemään myös muutama sivulle tulo. Ärsyttävää kun en luota tuohon koiraan niin paljoa etten uskalla pitää sitä irti sillä hihnassa treenaaminen on yks maailman ärsyttävin asia, se hihna on aina tiellä ja sit ku heittää palkan koiralle niin sit se hihna on liian lyhyt jne. Toisaalta mun on pakko pitää A hihnassa koska se voi koska vain päättää, et "hei mä en tykkää tuosta" ja sen jälkeen se ampasee suoraan jonku koiran luo rähiseen. Ja korvia ei tietenkään tässä vaiheessa löydy.. Se rähiseminenkin on lähinnä uhoamista epävarmuuttaan mutta ehkei nyt kuitenkaan mitään koiratappeluita ruveta järkkäämään...

Mutta palaillaan asiaan..