Vaasan kansainvälinen koiranäyttely tuli taas. Perjantai-ilta meni siis koiraa puunatessa ja laittaessa ja vaikka hyvissä ajoin Aatoksen kanssa saavuttiinkin Jalasjärvelle niin silti pesu-föönäys operaatio oli valmiina vasta yhdentoistamaissa illalla kun eihän sitä koiran pesemistä voi ajoissa alottaa... Eihän ;) No tämän jälkeen nopeaa unten maille ja aamulla herätys ennen seitsemää, koira pikaisesti ulos ja tavaroitten kasaan laittaminen.

Sitten hieman ennen kahdeksaa sisko tuli nappaamaan meidät kyytiin ja lähdettiin huristelemaan kohti Vaasaa. Paikalla oltiin hieman yhdeksän jälkeen ja Botnia-halli oli vielä tässä vaiheessa mukavan väljä ja siellä pääsi suunnistamaan omalle kehälle ilman ongelmia. Pikainen tsekkaus mikä luokka kehässä menossa ja junioriurokset olivat siellä melkein lopussa. Aatosta saikin sitten ruveta laittamaan aika pikaisesti sillä tämä meidän tuomarimme Tiina Taulos arvosteli todella ripeään tahtiin. Jokainen koira katsottiin huolella läpitte mutta kuitenkin ilman ylimääräisiä viivyttelyjä. :) Pian saikin sitten olla jo laittamassa Aatosta kehään valmiiksi ja koira tuntui todella mukavalta kun kokeilin hieman liikuttaa ja seisottaa sitä. :) Ja sillä vaikutti olevan hauskaa !

Avoimessa luokassa oli 10 koiraa, meidät luettuna joten pientä kilpailua oli esillä. Ensimmäisten kierrosten aikana tuntui, että Aatoksella oli hieman liikaa intoa sillä oli hieman vaikeuksia saada sen liikkeet oikeuksiinsa kun ei oltu ensimmäisiä niin emme voineet määritellä vauhtia. Koira kuitenkin kulki todella ryhdikkäästi ja tämän jälkeen päästiinkin odottelemaan kehän laidalle omaa vuoroamme. Pikaiset sukaisut karstalla ja sitten uudestaan kehään. Ensimmäisenä tuomari tutki Aatoksen pöydällä ja toi koira oli siinä todella nätisti, ihan pikkasen ryhti läsähti mutta korjasi sen kuitenkin.

Tämän jälkeen yksittäisarvostelussa liikkeitten kanssa ei ollut ongelmaa. Liikkui todella nätisti, vaikka kyllä mulla jotenkin on mielessä, että Aatos olisi joskus liikkunut vielä superimminkin. Liikuttiin kuitenkin itsevarmasti ja hyvällä askeleella. Tämän jälkeen poseeraamiseen, joka on aina ollut meidän heikko lenkkimme kun tyhmä omistaja ei ole aikaisemmin opettanut koiraansa oikeasti seisomaan kunnolla. Nyt poseeraamisen kanssa ei ollut mitään ongelmaa ja sain seisottaakin Aatoksen ihan vapaasti. Huippua!

Tulokseksi saatiin sitten erinomainen ja kilpailuluokassa oli meidän lisäksemme vain yksi erinomaisen saanut, joten jännitys alkoi kipristelemään mahassa. Tuomaritäti kuitenkin tykkäsi meistä ja palkitsi ensimmäisellä sijalla! Olin ihan, että vau! Sitten piti jäädä odottamaan valio- ja veteraaniluokan menoa kunnes päästiin paras uros -luokkaan. Pääsimme paras uros -luokassa kuuden parhaan joukkoon eli meidät pudotettiin vain vähän ennen palkintopalleja, mutta ei se mitään. Meillä oli vielä mahdollisuuksia saada yksi härpäke, sillä tässä neljän parhaan joukossa oli vain yksi joka pystyi sertin vastaanottamaan -> vara-serti siirtyi paras uros -luokan ulkopuolelle. Ja meillehän se lopulta sitten ojennettiin! Voi sitä onnea vaikka vain varahärpäke saatiin. :)

Lopullinen tulos oli siis AVO ERI1 VA-SERT ! Ja uroksia oli siis ilmoitettuna tänne näyttelyyn 35, ja kaikki vielä taisivat olla paikallakin joten ihan huippu tulos. :) Arvostelumme oli tällainen: "Erittäin hyvän kokoinen. Erinomaiset mittasuhteet. Kauniit hapsut. Liikkuu hyvällä askeleella, kantaa häntänsä turhan korkealla. Hyvä kuonon pituus. Saisi olla pehmeämpi ilme. Kauniisti kulmautunut takaosa."

Tähän onkin hyvä lopettaa meidän näyttelyuramme. Olin siis päättänyt ennen tätä näyttelyä, että tämä jää meidän viimeisimmäksi ja Aatos päätti sitten tykittää viimeisen näyttelyn kunniaksi oikein kunnolla. :) Turhapa sitä on sydän- ja lonkkavikaista koiraa käyttää näyttelyissä kun ei se koira niillä mahdollisilla meriiteillä mitään tee ja nekin rahat voi ennemmin käyttää koiran hyväksi. Voihan se kuitenkin olla, että näyttelykärpänen pakottaa ilmoittamaan tuon näyttelyihin mutta aktiivinen kiertäminen loppuu tähän. Voidaan me kerta vuoteen käydä näyttäytymäs et "hei ollaan me edelleen elossa !" :D Oli se vaan taas kertakaikkiaan hienoa olla tuon ukkelin kanssa kehässä että ei voi muuta sanoa :')

Näyttelykuvista kiitos Joni Laksolle !

ja sitten visailu: Etsi alla olevasta kuvasta kaksihaarainen viiksi!