Ensimmäinen erävoitto Enyan pöhisemisen kanssa takana, aiemmin viikolla Essi tuli aamulla Yazzyn kanssa vastaan ja Enya ei sanonut yhtikäs mitään! Olin silloin aika jes, vaikka pöhisemistä esiintyy enemmän kuin onnistumisia. Toinen erävoitto ollaan tällä viikolla myöskin saatu! Oon päässyt jopa vähän treenailemaan Enyan kanssa kun iltaruokaan neiti alkaa olla jo niin nälkäinen, että kykenee ainakin muutaman toiston verran keskittymään tekemään jotain muutakin kuin vain hillumaan eteenpäin. :D Vaikeaa on silti esim pysähtyä vilkaisemaan silmiin vaan ennemmin pitää vipeltää minne sattuu. Ollaan otettu maahanmenoa, ja tällä hetkellä Enya menee aika huonosti käsiavun kanssa alas, mutta menee kuitenkin! Tästä on hyvä lähteä etenemään kun saa E tekemään edes jotain.

Torstaina pidettiin pienet pentutreffit Marin ja X:n kanssa, kun pentusilla on vain 4 päivää ikäeroa mikä menee X:n voitoksi. X on siis näissä kuvissa esiintyvä mustavalkoinen australianpaimenkoira. Alkuun kyllä vaikutti siltä, että X on liian iso mutta pian penskat leikki sulassa sovussa eikä iso kokoero vaikuttanut mitenkään. Enya on onnekseen niin ketterä ja nopea, että pystyy sillä tavalla kompensoimaan omaa pienuuttaan isompia leikkikavereita vastaan. Voi kuitenkin olla, että kesäloman jälkeen ei paljon leikkikavereita ole kun muut pennut alkavat olemaan varmaan vähintään +15kg ja Enya taasen on päättänyt jäädä kirpuksi vaikka kokoa viimeisten viikkojen aikana on tullutkin vähän lisää. Enya ja X kuitenkin tuli loistavasti toimeen ja tällä kokoonpanolla pitää toistenkin viedä pennut leikkimään vaikka eipä se haittaa vaikka vähän isommallakin joukolla pentutreffit pidettäis kun pentuja täältä kannuksesta löytyy. :)


"hullu pieni terrieri" tuumii X

Lauantaina täällä Kannuksessa oli mätsäri, johon osallistuttiin Aatoksen kanssa ja Enya lähti pelkäksi turistiksi. Aatos tuntui todella laiskalta kehässä vaikka kehän ulkopuolella tuntui olevan virtaa täynnä. Meidän uusi (tai siis Enyan) näyttelyhihnakin napsahti poikki juuri kun oltiin menossa kehään niin piti nopeasti kehittää patentti. Pöydällä Aatos oli ihan ok, ryhti ei lysähtänyt kun sitä ei ollut alkujaankaan. Saatiin sininen nauha koska Aatos liikkuu epäpuhtaasti, tai silleen vinosti kun lanne on taas vaihteeksi jumissa. Sinisten kehässä päästiin neljän parhaan joukkoon, mutta koska vain kolme palkittiin potkittiin meidät ulos. Noh tulipahan sponsoroitua kennel09:sien tulevaa projektia, mutta eniten ärsyttää kun Aatos oli niin tahmea ja kummallinen. Enyan otin ennen ja jälkeen Aatoksen kehää katselemaan hieman menoa ja se ei pöhissyt! Hieman meinasi muuttua liikkumattomaksi kun näki muutaman tanskandogin mutta liikkui suhteellisen reippaasti alueella. Sitten kun istuin maassa niin jos joku käveli liian läheltä niin vipellettiin kyllä kylkeen kiinni mutta ei sanottu mitään. Itse pyrin olemaan koko ajan rento ja rauhallinen, että Enya tajuaa ettei kannata stressata ja varoin kannustamasta tuollaiseen epätoivottuun toimintaan eli jännittämiseen ja tietynlaiseen pelokkuuteen. Kun Enya oli rento ja vapautunut niin silloin kehuin ja sai makupaloja. Ihmisiä tietenkin pieni suloinen pentu kiinnosti ja sain monta hyvää tilaisuutta sosiaalistaa Enyaa varsinkin lapsiin. Lapsetkin oli poikkeuksellisen fiksuja ja osasivat olla rauhallisia ja antoivat Enyan tulla omaan tahtiin moikkaamaan, tästä kiitokset kyseisille lapsille!

Mätsärin jälkeen otin Enyan kanssa hieman leikkimistä hiekkakentällä ja kun siinä oli pari agilityestettä ilman rimoja niin ohjasin Enyaa menemään niiden välistä ja ympäri. Ensimmäinen kosketus agilityyn on siis otettu ;) Leikitin Enyaa Berran sellaisella fleecestä tehdyllä narulelulla ja penskahan tykkäsi, vaikkakin vähän liikaa tähtää mun ranteisiin kiinni. Lelun palautukset on hyvät jos ei ole häiriötä, tulee itse aktiivisesti tarjoamaan lelua eikä lähde vain ringittämään sen  kanssa. Kuitenkin siinä vaiheessa kun otin jo lelun pois ja olin palkkaamassa Enyaa ruualla niin neitihän päätti että heido. Ei meinannut antaa kiinni ja kun tuli lähelle niin juostiin uudestaan kauemmas. Treeniä,treeniä ehkä se siitä. Aatoksesta otin hyppytyyli-kuvat arvioinnin ja testauksen tehtävään, oli siinäkin omat vaikeudet kun tarvitsin apuohjaajan kun itse kuvasin ja jonku muun piti käskyttää Aatosta. Noh eihän Aatos tietenkään meinannut totella ollenkaan avustajaa ja juoksi välillä mun luo ja välillä vain istua möllötti paikoillaan. Saatiin kuitenkin lopulta koko liikerata kuvattua. :) Tein Aatoksen kanssa myöskin vähän tokoa siinä kentällä ja kunnon sika! Kun näki pallon niin ei mukamas osannut tulla ollenkaan perusasentoon tai seurata tai mitä vaan. Sai siis vähän huomautella ennenkuin alkoi poika taas tajuamaan et hei pitäisi tehdä vähän töitäkin ennenkuin pallo tulee. Loppua kohden kyllä paransi ja teki ihan kivoja pätkiä, mutta jotain silti siitä tekemisestä puuttu. Hyppyä otettiin myös muutaman kerran, ekalla kerralla oli kunnon sika again ja hypättyään kiersi siihen esteen eteen. Pari toistoa lisää niin johan alko toimimaan.