Keskiviikkona koulu loppui taas ihanasti yhden äidinkielentunnin jälkeen jo yhdeksältä aamulla jonka jälkeen suuntasinki oikeastaan heti treenailemaan päätyvarastoon Ässän kanssa esineitä. Kolme esinettä kävin ensin piilottamassa, ennenkuin hain koiran mukaan sisältä. Ässälle ei ollenkaan hetsauksia lelulla, vain vihje sanat ennen varastoon menemistä "missä on" ja lähetys kun koira tuntui keskittyneeltä. Sai heti hajun ja eteni määrätietoisesti kohdalle missä ilmaisu, esineenä pehmopallo ja se oli kahden laudan välissä siten ettei sitä saanut heti. Pienet leikitykset ennen seuraavaa lähetystä, toinen esine korkealla muovisen tuolin ja seinän välissä siten ettei siitä ollut paljoakaan näkyvissä. Sai tästäkin lähetyksen jälkeen suhteellisen nopeaa, tarkennuksessa meni hetken aikaa sillä Ässän piti pujotella kaikkien pyörien ja muiden härpäkkeiden seasta ensin ennenkuin Ä edes pääsi seinän luo. Esineen Ässä sai itse otettua, ja Ässän tuodessa sitä niin vähän isommat leikitykset. Viimeisenä esineenä oli Messarista ostamani uusi patukka ja se oli kokonaan piilossa lastenrattaan hupun poimujen välissä, siten ettei Ässä pystynyt näkemään eikä suoraan ottamaan. Tässä ilmeni hieman enemmän haastetta mutta Ässä selvisi siitäkin, oli hauska katsoa koiraa joka oikeasti on jyvällä mutta piilo sen verran haastava että tarkennuksessa menee aikansa. Ja tässä menee pisteet kyllä täysin Ässälle, sillä ihan tarkoituksella tein noin hankalan sillä halusin nähdä kuinka paljon pikkunen on valmis tekemään töitä esineen eteen ja sehän teki ihan mielettömän hyvin. Tarkennukseen meni varmaan lähemmäs viisi minuuttia, mutta silti Ässä ei edes kuvitellutkaan lopettavansa! Nenänkäytöstä rupesi kuulumaan vain kaksinkertainen ääni kun neiti oli päättänyt, että hän nyt löytää sen lelun! Lopulta Ässä sai tungettua nenänsä johonkin poimuun ja sai raivattua tietä niin paljon että sai esineestä otteen ja tähän lopetettiin sitten treenit kera valtavien biletysten! Eli voitte vain kuvitella kuinka valtavasti me ollaan edistytty kuukauden aikana, kuukausi takaperin Ässä ei todellakaan olisi jaksanut tehdä noin paljon tarkennuksen eteen. Hieno pikku tyttö!


Ässä 8,5 kk

Illalla Ässä lähti matkaan hallille, kun itse menin toko-kokeeseen liikkuroimaan yhden luokan. Luokkien välissä ja kokeen loputtua otin sitten Ässän kanssa hieman tokoa ja se oli mukava. Siis tuolla on oikeasti nyt lyhyen ajan sisällä päässä naksahtanut jokin viisari oikeaan asentoon sillä Ä on tällä hetkellä ihan pirun mukava treenikaveri. Aiemmin oli hirviä "tappelu" saada se keskittymään työskentelemään mun kanssa varsinkin jos lähistöllä oli muita koiria häiriönä, enkä edes pahemmin uskaltanut sitä vapaana pitää ettei muiden treenejä pilata. Nyt Ässä oli jokaisen treenin aikana irti ja jouduin vain kerran huomauttamaan kun Ässä meinasi karata pusuttelemaan toista koiraa, mutta vain kerran! Se oli hyvin kuulolla ja yritti ihan mielettömästi tehdä parhaansa. Ei edes ruvennut harmittamaan ettei se vielä osaa mitään. :D

Tänään karataan jo kotia ja joululomalle, ja jouluunhan tosiaan on enää se viikko. Olkaahan kaikki kilttejä että se joulupukki varmasti saapuu viikon päästä! ;) Ässä näyttää mallia miten ollaan kilttejä ja söpöjä: