Viikonloppuna Enya koki sitten minun tekemänäni ensimmäisen pesunsa, pentu ei oikein tykännyt. Ei olisi halunnut suihkun alle ollenkaan, mutta sitten kun suihku kokonaan osui niin tykkäsi kuitenkin. Outo? Lisäksi totuteltiin fööniin pienellä teholla, se oli myöskin yök. :D Harjauksesta ja kampaamisesta Enya ei ollut moksiskaan, ja kynsienleikkuulle ei oltaisi haluttu alistua mutta antoi kuitenkin leikata tosi nätisti. Pitää kyllä nyt nuorena tehdä paljon kaikkea turkinhoitoon liittyviä treenejä, sillä haluan Enyan olevan aikuisena helppo hoidettava. Vähän kuin Donna, joka nauttii turkinhoidosta ja jonka turkkia on sen ansiosta mukava hoitaa. Tuollainen pentuturkki kun ei varsinaisesti vaadi hoitoa niin pitää oikein sanoa itselle että tee silti jotain. :) Korvatkin trimmattiin taas ja nyt alkaa molemmat korvat oikein kunnolla pystyssä kun viime viikolla vielä vasen korva yritti kärjestä hieman lurpattaa.

Maanantaina päivällä junalla matkustamisessä ei ollut mitään ongelmaa, Enya oli toki väsynyt ja matka taittuikin mun sylissä tai kantolaukussa nukkuen. Juna-asemalta saatiinkin onneksi kyyti kämpille ja sisätiloissa Enya oli ihan kotonaan ja käveli vain röyhkeesti koiraporteista läpi. :D Tuossa meidän pihassa jänskätti vähän enemmän kun paljon enemmän kaikkea häiriöitä. Nyt tänään jo siinä kuitenkin tepastellaan reippaasti eteenpäin. Kämppiksen koiriin tutustu kiltisti vaikka Vauhti-sakemannia piti hieman varoa kun nenäkkäin haisteltiin ja Vauhti oli silti niiiin suuri.

Tänään aamulla sitten otin molemmat koirat kouluun matkaan, Aatos matkusti pyöränkorissa ja Enya kantokopassaan. Oli kyllä ihan lepposta pyöräillä siten. Aamupalan ajaksi kävin viemässä koirat koirakärryyn, lähdettäessa ja takaisin tultaessa ei kuulunut ainakaan huutamista joten ilmeisesti Enya suopui siellä oloon kiltisti. Itseasiassa näytti aivan kuin penska olisi siellä Aatoksen kanssa nukkunut. :D Sitten aamusta oli kaksi tuntia lehmän jalostusta, ja tunneille otin sitten koirat mukaan. Enya varsinkin aiheutti ihastusta. Hieman piti taas jänskättää uutta tilaa, mutta rohkaistui nopeaa. Aatos kuorsasi pulpetin alla ja Enya nukkui mun sylissä tai pulpetin päällä. Kamera jäi valitettavasti kämpille joten ei ole kuvasatoa :/ Pitäis varmaan hankkia tuon järkkärin rinnalle pokkari, jota olisi huomattavasti helpompi kuljettaa mukana just esim koulus ja treeneis.

Jalostustunnin jälkeen siirryttiin ensin kentsulle, missä punnitsin neidin. Painoa nyt 13½ viikon iässä löytyy 2,15kg! Kentsulla ipana liikkui reippaasti vaikka siellä on todella liukas lattia. Tämän jälkeen siirryttiin Dogness-hallille missä otettiin pääsykokelaita vastaan, taas uutta tilaa piti hieman jänskätellä mutta tottui kuitenkin nopeaa, tuosta ominaisuudesta tykkään kyllä kovasti eli vaikka jänskättää niin silti rohkaistutaan nopeaa. :) Hallilla oli myös pari  8 viikkoista naperoa Lyyli-tervueren ja Vinkki-Marge -sileäkarvainen noutaja. Alkuun Enya ei meinannut olla muiden penneleiden kaveria, mutta kun siinä joukos oli tullut jo hetki oltua niin johan painittiin ja juostiin kun vain pentuaitauksesta päästiin pois. Aatoksen kanssa treenailin lievästi kun piti hakijoille jotain näyttää ja iltapäivällä tehtiin erilaisia testejä, joista selostan tarkemmin joku toinen kerta.

Ilmeisesti päivä väsytti ihan mukavasti molemmat sillä olen tullut kämpille joskus lähempänä kuutta ja molemmat koirat on nukkuneet siitä asti. Toivon tosissani, että pentu jaksaa nukkua vielä yölläkin.. Mutta meidän päivä oli tämmöinen, katsotaan mitä huomisesta tulee kun otan Enyan matkaan jatkamaan sosiaalistumista kun muilla paikalla olevilla on projektitreenit. :)