Keskinkertainen. Ässä oli tänään keskinkertainen. Ei hyvä mutta ei surkeakaan. Ja tänään kun Ässän olisi pitänyt vakuuttaa, että siitä voi tulla huumekoira. Sillä Juha ja Niina matkusti tänne kylmään pohjoseen katsomaan tuota pikkuneitiä. Otettiin hallilla ensin kolme esinettä pimeinä, eli koira ei nähnyt mihin esineet meni enkä itsekään tiennyt. Alueena hallin yksi nurkkaus missä on huonekaluja, ensimmäinen lelu oli koulupöydän alla kun siellä oli kapea rako ja siinä vieressä laatikko. Seuraava esine oli pöydän päällä kaapiston takana ja kolmas ruohonleikkurin alla. Ensimmäinen esine meni ihan hyvin, sai aika nopeaa hajun ja tarkennuskin oli ok, tässä tuli myös ilmaisua sillä Ässä ei saanut lelua aluksi. Toinen lähetys ja tässä kohtaa jo huomasi kuinka motivaatio alkoi laskemaan kun ei sitä moottoria ole  vielä saatu rakennettua. Lähti ihan hyvin käymään aluetta läpi, mutta lähti sitten jonnekkin muualle huitelemaan ja jouduin ohjaamaan uudestaan takaisin alueelle, tämän jälkeen sai aika pian hajun mutta tarkentamisessa oli puutteita, hyppäsi pöydälle kuitenkin ilman arkailuja. Kolmannen kanssa tuli suurimmat ongelmat, Ässä lähti monesti moikkailemaan ihmisiä, se ei ollut ollenkaan keskittynyt mutta kaikkista pahin oli, että se jätti tehtävän kesken. Useiden vaikeuksien ja lähetysten jälkeen Ässä kuitenkin lopulta löysi lelun ja tähän saatiin ilmaisu raapimalla sillä neiti lykkäsi pallon tassullaan ruohonleikkurin alle niin ettei saanut sitä.

Tämän jälkeen Juha kysyi, että jaksaisiko Ässä vielä jos tehtäisiin sellainen etsintä että Ässä näkee mun vievän lelun alueelle. Hetsasin pienesti ja lähin viemään palloa piiloon, tehden valepiilotuksia useampia. Noh. Ässä lähti ihan ok, mutta luovutti suhteellisen nopeaa kun ei saanut hajua ja jouduin lähettämään uudestaan, tarkennuksessa ei mitään isoja ongelmia. Tämän jälkeen tauko kun ruodittiin Ässää ja minua, minkä jälkeen Niina leikitti Ässää ja tehtiin vielä yksi etsintä, joka oli jo parempi. Lisäksi käytiin vielä koululla verstaalla ottamassa pintoja, joissa ei ongelmaa.

Eniten olen pettynyt itseeni, taas tuli esille monia asioita jotka olisin voinut tehdä toisin. Ässälle pitää olla paljon innostavampi ja olen liian rauhoittava lähetyksissä ja palkkauksissa, eli lasken jo valmiiksi rauhallisen koiran virettä entisestään. Pitäisi osata muuttaa omaa toimintaa, jotta saisi erilaisen koiran toimimaan mutta silti toimin Ässän kanssa samalla lailla kuin Ansan kanssa, mikä on todella huono koska ne on täysin erilaisia. Kun on ensin omistanut koiran, jota ei voi hetsailla niin on niiin vaikeaa muuttua hyväksi hetsaajaksi. Toki siihen pitäisi pystyä ja tulen pystymäänkin mutta on se outoa. Nyt kuitenkin saatiin paljon vinkkejä jatkoon ja kuukauden päästä pitäisi todistaa, että Ässässä on potentiaalia. Mä uskon tuohon koiraan, kunhan vain saisin kaivettua esiin kaiken sen potentiaalin mitä se on jossain treeneissä väläytellyt. Silti pelkät välähdykset ei riitä vaan se potentiaali pitäisi näkyä aina etsinnöissä jotta tuosta voisi tulla hyvä työkoira. Onhan tuo vielä ihan kakara ja tarvitsee aikaa kehittyäkseen ja tullakseen hyväksi mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Nyt otan itseäni niskasta ja pyrin toimimaan itse treeneissä niin, että koiralla olisi mahdollisuus kehittyäkin. Tack och adjö.