Sovittiin eilen Pipan kanssa, että katsotaan tänään Ansan etsimisiä kun Pipa nyt täällä Kannuksessa pyöri ja voisin treeneistä muutaman sanasen sanoa. Aloitettiin verstaalla siellä puu puolella ja ekana kävin viemässä Ansan osittain nähden metallisen noin tunnarikapulan kokoisen palikan. Ansa lähti ihan jees, ensin tosin meni taaemmas varastoon, koska kävin siellä vipana hämäykseksi, että joutuisi oikeasti käyttää nenäänsä. No pyöri siellä aika kauan, oli vissiin varma, että kyllä täällä on jotain vaikkei oikeasti ollut. Sitten alkoi tarkentamaan ihan hyvin ja kävi lähelläkin, mutta ilmeisemmin ei oikein ymmärtänyt mitä sille metallikapulalle pitäisi tehdä. Ansa sitten pyöri hetken sitä huonetta ja siirryin sitten itse lähemmäs piiloa ja niin, että näin jos A reagoi siihen kapulaan. Ansa rupes tökkimään kuonollaan sitä kapulaa, joten kehaisin siitä ja likka tajus ottaa kapulan suuhun -> siitä sitten suuremmat biletykset kapulan kanssa. Otettiin toinen pisto samaisen kapulan kanssa niin, että Pipa vei sen piiloon ja Ansa ei nähnyt missä se on. Lähti ihan hyvin etsimään, tosin kävi ensin tsekkaamassa edellisen piilon. Sai aika heti hajun, mutta tarkentaminen ei oikein meinannut onnistua. Lähellä Ansa pyöri vaikka kuinka kauan, mutta en sitten tiedä mikä oli. Olisiko ilmastoinnin vuoksi hajut kulkeneet jotenkin oudosti? Kumminkin koirasta huomasi, että haju saatiin, joten rauhoitin Ansan hetkeksi ja lähetin sen uudestaan, vahingossa tosin väärään suuntaan. (En siis tiennyt tarkkaan missä se kapula oli.) No otin sitten Ansan haltuun ja periaatteessa seuruutin sen piilon ohitse ja sitten Ansa sai paremmin hajun ja rupesi ottamaan sitä. Oli ottamassa sitä suuhun, mutta vasta kehun jälkeen otti sen ja toi. Tämän jälkeen sitten biletettiin sen kanssa ja nakkelin sitä ja A sai hakea. Johtopäätöksinä voisi sanoa, että pitää ottaa metalliakin mukaan etsintöihin. Suutaan tuo ei onneksi arkaile, mutta eri materiaalia olevia esineitä pitää kyllä saada lisää. Sekä vieraita esineitä!

Sitten otettiin tarkennusharjoituksia parikappaletta verstaalla alhaalla siellä puu paikassa. Kun siellä on se punainen lipasto, jossa on paljon laatikoita niin laitoin Ansan odottamaan ja vein nännärin Ansan nähden yhteen laatikosta ja laatikko kiinni ja nännärin toinen pää vähän ulkona niin että siitä sai otteen. Ansa lähti hyvin ja tarkennuksessa ei ongelmia. Repi nännärin ilman epäröintejä ja toi sen sitten mulle. Otettiin toinenkin ja laitoin tällä kertaa nännärin eri lootaan, samalla lailla tosin. Otin sitten pienen seuraamispätkän ja sen jälkeen vasta lähetin Ansan ja toihan suoraan ampaisi oikean loodan luo. Vissiinki hyvä kuvamuisti ? :D

No sitten otettiin yläkerrassa pukuhuoneessa pari pistoa ja nämä eivät menneet kovinkaan hyvin. Molemmilla kerroilla nännäri oli kaapin sisällä ovi raollaan. Vaikeaksi nämä pistot teki sen, että kaapeissa oli pohjassa reikä, joten haju kulkeutui sitä kautta. Ansalla oli molemmilla kerroilla  vaikeuksia tarkentamisessa. Oikean kaapin alla pyörittiin ja nuuskuteltiin, mutta ei hajuakaan siitä, että oltais tajuttu nousta siihen penkille. Lopulta Ansan pyörittyä omasta mielestäni riittävästi käskin sen hypätä penkille penkkirivin päästä ja käskin etsimään -> tämän jälkeen molemmat lelut löytyivät helposti. Positiivinen yllätys oli se, että toi oikeasti jakso työskennellä vaikkei lelua heti löytynyt! Molempien etsimiseen meni useampi minuutti. Toisaalta pientä luovuttamisen merkkejä oli näkyvissä ja rupesi etsimään olisiko lisää esineitä. Mennään siis muutamat treenit vain yhdellä esineellä ja pitää muistaa tehdä sellaisia treenejä jatkossakin säännöllisesti. Alko meinaan näkymään sellaista, että kun esinettä ei löytynyt niin alettiin etsiä jos olisi joku toinen.

Otettiin vielä pikkasen tokoa. Ansalla vire ei todellakaan ollu mikään paras mutta Pipa teki heti sellaisia huomioita omasta käytöksestäni, mitä en itse ollut huomannut ollenkaan! Esim. luoksetulossa liikutan kättäni vaikkei tarvitsisi sillä Ansa osaa sen. Sama sivulle tulossa, teen pienen käsiliikkeen vaikka ei tarttisi. Johtaa varmaankin juurensa siihen kun oon imuuttanut seuraamisessa Ansaa ja korjannut perusasentoa niin se on sit jäänyt päälle. Pitää vain saada kitkettyä toi pois sillä muuten lähtee pisteitä kisoissa.

Tuota kisaamistakin rupesin miettimään. Ehkä mä sen TK1 koularin hankin ja jos BH ehditään suorittaa niin toki käydään mutta aika huonolta näyttäis, sillä en todellakaan jaksa lähteä reissaamaan maailman ääriin yhen BH:n takia. Varsinkin kun ei autoa saati ajokorttia ole. Mutta sitä pitää katsastella. Kisoja oon katsastellu tälle vuodelle sen verran, että perkule kyllä me se koulari kasaan saadaan. Jos vaan koira toimii kisatilanteessa.