Tänään Kannuksessa siis tokokokeessa Ansan kanssa. Tuomarina Pipa Pärssinen, joten hyvät numerot oli suhteellisen tiukassa vaikka hyviä numeroita saatiinkin niin lepsummalta tuomarilta olisi samanlaisella työskentelyllä tullut varmaan huomattavasti paremmat pisteet. En nyt väitä etten olisi pisteisiimme tyytyväinen ;D vaan sitä, että noita pisteitä itsekin arvostaa enemmän kun ne on saatu vähän tiukemmalta tuomarilta. :)

Tässä siis pisteet kohdittain ja suluissa kootut selitykset :D

Luoksepäästävyys 10 (hieman noutajahökellystä oli ilmassa, mutta peppu pysyi kuin pysyikin maassa ja petrausta edelliseen kokeeseen oli se, ettei Ansa edes peruuttanut paikoillaan)

Paikalla makuu 10 (hieman rauhaton oli kuten yleensäkkin tylsissä paikkamakuissa mutta meni ripeästi maahan ja nousi hyvin)

Seuraaminen kytkettynä 9 (piste meni lievästä väljyydestä ja siitä, että seuraamispaikka vaihtelee, tähän olin todella tyytyväinen, Ansan perusseuraamista ja se oli justiinsa sellaista millasen seuraamisen oon sille opettanu :p)

Seuraaminen vapaana (pistemenetykset samoista syistä kuin kytkettynä seuraamisessa + tarvi viimeiseen perusasentoon ylimääräisen käskyn kun se peppu oli niin hirveän vaikea laittaa omatoimisesti alas :o) muuten tyksin tästäkin seuraamisesta todella paljon, Ansan ilme oli kiva ja koiralla oli ilmeisesti hauskaa :D)

Liikkeestä maahanmeno 9 (pistemenetykset siitä, että kyynärpäät jäi hieman ylös. Ei mun mielestä muita syitä? Saatoin vahingossa antaa pienen tahattoman avun kun katsoin menikö se maahan. Kaikenkaikkiaan tää mun ennalta pelkäämä liike meni just eikä melkein. En oo tarpeeksi kiinnittäny treeneissä huomiota noihin kyynärpäihin joten tiesin että ne kyynärpäät jää hieman irti lattiasta.)

Luoksetulo 10 (Tultiin kovaa ja jarrutkin toimi ja sivulle tultiin ilman kaarroksia, tykkäsin :))

Liikkeestä seisominen (Teki niinkuin on opetettu, joten pysähdys ei ollut tarpeeksi napakka vaan valui -> tästä siis pistemenetykset. Yllätyin kun saatiin näin hyvät pisteet.)

Hyppy (Puoliska meni mun mielestä siitä, että sanoin seiso-käskyn hieman liian myöhään (taktisesti) eli silloin kun Ansa seisoi jo. Muuten kaikin puolin kiva eikä se edes ONNEKSI varastanut vaikka sanoin tyhmänä sen valmis niin ääneen. :D )

Kokonaisvaikutus 10 (En muista mitä Pipa tähän kommentoi, mutta vissiinkin jotain iloisesta työskentelystä :)

Näin ollen pisteitä raavittiin kasaan 1-tuloksen verran ;) eli 186/200 ja siihen kunniapalkinto ja sijoitus oli 1./10 eli luokkavoitto! Jeij!

Alokasluokassa oli todella hyvä taso ja tuli nähtyä monta hienoa suoritusta ja alokasluokassa tulikin yhteensä 6 1-tulosta meidät mukaan luettuna. Pitää vielä näin "virallisesti" onnitella joitain kilpakumppaneitamme, jotka jäivät meidän varjoomme 8D mutta tekivät todella hienot suoritukset eli Ninni & Mette, Elina & Velho, Sophie & Sabi, Jenska & Cina sekä Tiia & Konna teki todella kivannäköstä tokoa vaikkei 1-tulos Tiialle & Konnalle nyt kolahtanutkaan (se ½ pistettä, dämit). Lisäksi piti myös jännittää muissa luokissa kisaavia kavereita, Anna & Onni teki upeesti, ei kuitenkaan ihan superisti, kyllä Onni osaa superimminkin mutta AVO1 kolahti heille todella hienolla pisterivistöllä ja Hannalle & Nitalle onnea 1-tuloksen voivottelusta!

Olo ei voisi olla onnellisempi, sillä tämähän oli meidän viimeinen mahdollisuus saada se ykkönen ennenkuin Ansa lähtee uudelle ohjaajalleen. Koe meni kyllä niin nappiin, koira teki oikeastaan kaiken kuten oli opetettukin lukuunottamatta sitä vapaana seuraamisen vipan perusasennon puuttumattomuutta. Mutta niin, koira oli upea. En mä voi muutakuin hehkuttaa, sillä se teki kaiken iloisesti ja ilmeisesti sillä oli hauskaa, mulla meinaan ainakin oli siellä hauskaa vaikka sydän meinasikin hakata itsensä ulos rinnasta :D Ulkokuori saattoi näyttää tyyneltä, mutta sisällä ei todellakaan ollut tyyntä. Ja sehän siinä saikin jännityksen kohoamaan kun tiesi et mahdollisuudet ykköstulokseen on hyvät, mutta silti pelkäsin kokoajan tyriväni ja näin ollen viimeinen mahdollisuus siihen ykköstulokseen jäisi.

Sitäkin jännitin, että me aloitimme kokeen, eli luoksepäästävyyden ja paikalla olon jälkeen ensimmäisenä kehään, että mitenkä saisin Ansan viretason sopivaksi. Virtaa kun tuolla riitti, mutta vire oli oikeastaan aika hyvä ja käytiinkin ottamassa vain pikainen, lyhyt seuraamispätkä imuttamalla ennen seuraamisia. Sitten astuttiin kehään ja tuntui, että tuo koira olisi jaksanut tehdä töitä vaikka tuplasti tuon kokeen verran yhteenpötköön. Seuraamiset oli hieman pitemmät kuin mitä normaalisti oon alossa nähnyt, mutta se itseasiassa sopi meille erinomaisesti sillä Ansa yleensä parantaa seuraamisessa kun sitä tekee pitempää pätkää.

Itsellä on vieläkin ihan hämmentynyt olo tuosta meidän luokkavoitosta, sillä monet meidän kilpakumppaneista oli tosiaankin tosi hyviä ja oon nähnyt aiemminkin niiden tottiksii, jotka on omasta mielestäni ollut monesti upeita niin ajattelin luonnollisesti, et ne saa paremmat pisteetsillä Ansalle liikkeet on kuitenkin opetettu jonkin verran tyylillä "kunhan se osaa ne vähän sinnepäin". Hämmästys oli siis suuri kun kaverit kehänlaidalla kysyi et voititteko niin olin vain et häh, vissiin :D Voitto kuitenkin kruunas tämän muutenkin upeasti menneen kokeen ja koira saikin kehästä ulos päästyä valtaisat kiitokset ja paljon ruokaa, noutaja kun sitä osaa arvostaa :D

Kuvia kokeesta saan varmaan tässä lähipäivinä Sannalta ja Heliltä ja niitä varmaan ilmestynee tännekkin, jos vain julkaista saan ja paremmalla ajalla olisi tarkoitus Ansasta ottaa ihan virallinen poseeraus palkintojen kanssa kun kerrankin sellaisia saatiin :D Nyt mennään sitten nukkumaan, päivä on ollut pitkä ja molemmat koirat on ihan poikki kun ollaan tehty niin paljon kaikkea tänään. :)