Tätä en olisi ikinä uskonut sanovani - ihana, ihana lukiojakso! Tämä mielentila tosin johtuu vain ja ainoastaan siitä, että tässä jaksossa lukujärjestyksestä löytyy vain neljä kurssia eli yhteensä 20 tuntia! Ärsyttäviä hyppytunteja on välillä mutta silti positiivisia puolia on huomattavasti enemmän ja suurimpana osana päivistä koirat ehtii lenkittämään valoisaan aikaan sillä maanantaisin koulu loppuu jo kahdelta, keskiviikkoisin on vain yksi tunti aamusta eli koulu loppuu 9.05 ja jokatoinen viikko torstaina koulu loppuu kahdeltatoista. Luksusta sanoisinko! Tänään oli parin tunnin projektitreenit, joihin tosin ei mun ja Ässän lisäksi päässyt muutakuin kaksi koirakkoa eli treeniaikaa jäi loistavasti. Aloitettiin tottiksilla ja ryhmäpaikka makuulla. Jätin Ässälle hihnan, en tosin tiedä miksi, ja namin kanssa ohjaus alas. Otettiin 2 minuutin paikkamakuu ja kävin ennen ajan täyttymistä palkkaamassa 3 kertaa, matkaa n. 10 metriä. Pysyi hyvin mutta siirtyi vähän ajan päästä lonkalleen, tai itseasiassa siirtyi meidän "kylki-asentoon" eli oon opettanut naksuttimella Ässää menemään kyljelleen, mutta se on vielä vaiheessa ja Ässä osaa tällä hetkellä mennä puolittain kyljelleen mistä se on sitten helppo kölläyttää esim hoitotoimenpiteitä varten. Eli meidän kylki-asento pitää sisällään tällä hetkellä lonkalle menemisen, lievän kenotuksen ja toisen etujalan laittamisen koukkuun. :D Muuten otettiin Ässän kanssa perusasentoharjoitteita, suurin osa ok ja osa ihan vinoja ja huonoja. Huomasin tässä yksi päivä, että Ässä on ihan pirusti kiinni tuossa vasemmassa kädessä vaikka siinä ei olisi ruokaa. Ei osaa tulla perusasentoon korrektisti jollei käsi roiku normaalisti tuossa sivulla. Tähän siis kiinnitettävä huomiota. Seuraamisessa imuttelin ja parin askeleen pätkiä otettiin ilman namia joita naksuttelin. Sitten otin muutaman luoksetulon, jotka ok sekä alkeellista liikkeestä seisomista. Ässä osaa aika hyvin jo pysähtyä jos itse peruutan ja sanon käskyn ja annan käsimerkin, mutta on vahvasti kiinni siinä käsimerkissä -> tätä siis ruveta häivyttämään ja alkaa siirtämään pysäytystä tuossa sivulla tapahtuvaksi.

Pieni tauko ennenkuin aloitettiin etsinnät, ensiksi hallilla keittiöön kaksi pimeää. Ässän lähetys ja ensimmäinen esine oli ihan oviaukon vieressä kaappien raossa. Lähti etenemään sisemmäksi huoneeseen mutta sai nopeaa hajun ja alkoi tarkentamaan kaappien välikköön, esine oli Ässän otettavissa ja tästä sitten suuret biletykset. Seuraava lähetys myöskin oviaukolta ja lähti kohtuu hyvin etenemään, kävi keittiöstä jatkuvaan vessaan ja takaisin tullessaan sai hajun sillä seuraava esine oli oven välissä nurjalla puolella. Tässä Ässä alkoi omatoimisesti ilmaisemaan raapimalla ja tämän jälkeen ohjaus oven toiselle puolelle että Ässä sai itse otettua pehmopallon. Seuraavaksi vaihdettiin alueeksi hallin nurkkaus missä on huonekaluja, kolme esinettä piiloon siten että Ässä tiesi esineitä vietävän. Ensimmäisen esineen piiloa en muista, mutta Ässä löysi sen lähetyksen jälkeen nopeaa. Toinen esine oli alhaalla seinän ja pöydän välissä niin ahtaassa välissä että Ässä ei sitä tassuilla saanut itse otettua. Tähän saatiin hyvä ilmaisu ennenkuin kävin itse vapauttamassa lelun jonka kanssa pienet biletykset. Viimeinen esine oli sänkyjen välissä ja Ässähän tietenkin sai siitä hajun niin, ettei itse saanut sitä otettua vaan mun piti käydä lelu vapauttamassa. Näissä pistoissa olin tyytyväinen Ässän työskentelymotivaatioon, se oli kuulolla ja heti valmis tekemään keskittyneesti töitä. Ja se jaksoi tehdä ja tehdä! Tämän jälkeen tauko kun muut tekivät ennenkuin otettiin vielä kaksi piilotusta pimeään huoneeseen. Tai ei kyseessä ollut täysin pimeä huone kun oviaukosta kajasti valoa mutta todella hämärä. Esineet pimeinä koiralle ja itselleni, lähetys suoraan oviaukolta. Oviaukon vieressä oli purkkirata, jota käytetään hajutunnistustreeneihin ja tämä purkkirata on kooltaan joku pari metrinen, korkeutta parikymmentä senttiä ja siinä on 10 ? koloa. Ensimmäinen esine oli yhdessä näistä koloista ja Ässä sai melkein heti lähetyksen jälkeen hajun ja tarkensi sen sitten nopeaa. Tästä palkkaukset, jonka jälkeen opettaja teki valepiilotuksen vastakkaiselle seinälle minkä jälkeen uusi lähetys, Ässä lähti heti kohdetta kohti nenä auki ja tarkensi nopeaa vieressä olevaan pahvilaatikkoon missä viimeinen esine oli. Huippu Ässä! Mä oon kaikinpuolin tyytyväinen Ässän työskentelyyn, toki se saisi olla energisempää mutta nenä pelaa hyvin ja nyt sillä alkaa olla oikeasti motivaatio työskennellä ja etsiä noita leluja. Nyt kun vain nopiaa aloittaisi juoksunsa niin päästäisiin yhdestä häiriötekijästä eroon.

Huomasin tässä myös yksi päivä, että mun tyttöset ovat päätyneet koiranettiin! Ansan huimat tiedot löytyy täältä ja Ässä täältä. Ansan tokokokeiden tuloksia ei tuolta löydy mutta en sitten tiedä kuuluuko FIX-koirien koetulokset toimittaa erikseen itse Kennelliittoon kun tää on kuitenkin vielä aika uus systeemi. :) Ansan kohdalta löytyy kuitenkin yksi tulos kategoriasta Hyötykoirakokeet. :) Ässä pääsi myöskin käymään tämään vaa'alla sekä mitan alla ja sieltähän tuli uusia lukuja! Painoa on tällä hetkellä 19 kiloa eli edellisestä punnituksesta +3 kg ja korkeutta löytyi 49cm eli edellisestä mittauksesta +2cm! Tuo painonlisäys tuli vähän yllätyksenä, mutta kaippa Ässä on sitten sen verran kasvanut ja tukevoitunut. :)