"Eksynyt oon asfalttiviidakkoon
Betonimuurit vartioi, siellä öistä kulkijaa"


Saavuttiin tosiaan viime viikon maanantaina Helsinkiin 2 tunnin junamatkan ja 4 tunnin ajomatkan jälkeen. Tässä onkin ollut sitten opettelua mitä tulee Helsingissä asumiseen, täällä kun on väkeä huomattavasti enemmän kuin Jalasjärvellä tai Kannuksessa joten koiriakaan ei voi ihan yhtä huolettomasti pitää irti. Lisäksi asustetaan kerrostalossa ja vielä kolmannessa kerroksessa, joten muutamia pennun kantamisia on jo tässä viikossa ehtinyt kerääntyä.
Koirat sopeutuivat yllättävän nopeaa täällä asumiseen, ensimmäisenä iltana oltiin jo erittäin nätisti ja kun tiistai aamuna lähdin hieman ennen kahdeksaa kohti toppipaikkaani niin ei kämpästä alkanut kuulua minkäänlaista meteliä. Tästä olen enemmän kuin tyytyväinen sillä en halua koirieni takia aiheuttaa veljelleni häätöä kun tosiaan veljen kämpässä asustelen tämän jakson.

Täällä on ollut niin kuuma ettei koirienkaan kanssa ole pahemmin voinut treenailla, molemmat ovat olleet lyhyitten ulkoilujen jälkeen jo pelkästään siitä niin väsyneitä että olen antanut ihan suosiolla niiden lepäillä. Tosin enpä itsekään noilla helteillä pahemmin ole meinannut jaksaa mitään tehdä. Tällä hetkellä onneksi on hieman viileämpää myös täällä kämpässä kun yöllä oli satanut, sillä tämä meinaa olla yhtä lämmin kuin sauna.

Olen kyllä todennut että ikinä en halua Helsinkiin vakituisesti asumaan, liikaa väkeä, melua ja asfalttia. Pihalle mentäessä näkyy vain asfalttia ja ehkä jotain pieniä viherkaistaleita joille ei edes saa mennä koiran kanssa. Kyllä tämän tytön sydän on täysin Pohjanmaalla. Täällä ei varmaankaan saisi pitää koiria kovinkaan vapaasti irti mutta kyllä itse olen tässä pihapiirissä pitänyt Ässää irti sillä tämä on niin rauhallista aluetta. Ainakaan vielä kukaan ei ole tullut valittamaan vaikka osa on pahasti katsonut kun Ässä on ringittänyt pihaa pitkin.Mutta aivan se ja sama, pennun pitää saada olla irti ja tuo nyt ei ketään mene häiriköimään joten mitä väliä.

Yritin myös saada Ässästä jonkin moista seisotuskuvaa mutta se oli aika vaikeaa sillä olin yksin liikenteessä ja itse piti sekä seisottaa koira että yrittää saada siitä kuva. No Ässä kyllä suostui yleensä seisomaan hyvin, mutta ihan liian lähellä minua :D Noh eiköhän tuosta nyt jotain näe, on se ainakin kasvanut ja korvatkin alkavat sojottamaan minne sattuu. :D