Voisinpa sanasen sanoa meidän treeneistä kun niistä jäi tällä kertaa niin hyvä olo. :) Molempien kanssa treenailtiin ja aloitetaan vaikka Ansasta kun sen kanssa aloitettiin. Mentiin ensin etsimään esineitä peltihallille, neljä esinettä laitoin piiloon, kaikki omia. Yksi oli traktorin iiison renkaan päällä, toinen alhaalla traktorin renkaan sisällä, kolmas semmosella tasolla jossain hieman yli metrin korkeudella ja viimeinen oli lavalla niin, että Ansa ei pystynyt ottamaan sitä, tämä lelu noin 1½ metrin korkeudella. Rauhoittelin Ansaa tokon merkeissä ennen kuin mentiin sinne halliin ja hieman tuo ryökäle meinasi sikailla ja tehdä huonosti, huomauttelin tästä ja paransi huomattavasti. Ei varsinaisesti mitään moitittavaan, hieman normaalia enemmän edisti kun yritti päästä karkaamaan etsimään esineitä.

Sitten etsintään, otin ihan tietoisen riskin että tuo rupee kaahaamaan ja lähetin sen siten että käsky maahan ja siihen odottamaan hetken ja siitä suoraan lähetys. Normaalistihan istutan tuon sivulle ja rauhoittelen sitä ja siitä vasta lähetän. Kävi hallin pariin otteeseen kiertämässä (perus) ja alkoi sitten keskittymään todella hyvin. Etsi todella hyvin ja ekana löytyi se lavalla oleva ja se ilmaisi sen!!! Tää oli niin huippua, sillä kaikki ilmaisut tähän mennessä on tapahtunut siten että se ilmaisee periaatteessa alaspäin ja nyt se ilmaisi seisomalla takajaloillaan! Ai että olin ylpeä tytöstä, tämän vuoksi biletettiinkin sitten normaalia pitempään ja kehuin ja palkkasin nameilla siitä raapimiskohdasta. Ansakin oli et "häh, ai olinko mä jotenki normaalia upeampi muka?" :D Sitten otin sen aika löyhästi käskyn alle ja "seuruutin" sitä ja annoin sen karata käskyn alta kun sai hajun, tässä tarkoituksena opettaa Ansalle, että kun haju tulee niin saa lähteä vaikka olisikin käskyn alla, ellen sitten komenna oikein kunnolla. Saikin todella vahvan hajun ja tarkensi nopeaa alhaalla olevalle esineelle ja palautti suoraan KÄTEEN. ;o Sitten uudestaan taas löyhästi käskyn alle -> sai hajun -> lähti omatoimisesti käskyn alta. Alkoikin hyvin tarkentamaan ja hieman empi kun piti hypätä ja kehotin siinä sitten Ansaa hyppäämään kauempaa ja tämän jälkeen tarkensi ja toi lelun mulle :) Tähän asti kaikki meni todella hyvin kunnes lähetin Ansan vipalle esineelle. Viimeinen esine oli semmosen _ison_ traktorin renkaan päällä, korkeutta joku reilu 1½ metriä voipi olla että melkein 2 metriä korkea, Ansa sai aika hyvin hajun, mutta siinä ei ollut oikein tilaa hypätä joten jouduin auttamaan ja nostamaan viereiselle tasanteelle, nenä kävi mutta meno oli monessa suhteessa epävarmempaa, löysi hyvin esineen oikeasta välistä mutta epävarmuus näkyi eikä meinannut antaa mun nostaa itseään alas. Kävin sitten laittamassa Ansan kauemman ja kävin laittamassa lelun ilmaistavaan piiloon niin, että Ansa näki ja päästiin Ansa ilmaiseen ja tästä sitten hyvän ilmaisun jälkeen iso palkka, tarkoituksena siis saada treeneille hyvä päätös. Pitää kyllä ottaa Ansan kanssa kiipeilyjä niin, että se joutuu kiipeämään oikeasti korkealle (turvallisesti) ja palkkailla sitä sitten, jotta varmuus lisääntyy tuolla korkeuksissakin. Semmoisissa korkeuksissa ei ole mitään ongelmaa kun Ansa pystyy itse hyppäämään mutta sitä korkeammat alkavat saada pintaan pientä epävarmuutta, Ansa kyllä toimii sielläkin mutta omaan makuuni voisi varmuutta olla enemmänkin. Toki kyllä hyvä, ettei siellä ylennöksillä riehuta ja satuteta itseä.

Takaisin kämpille tultaessa näin verstaan pihalla rengaskasan ja päätin sitten muutenkin hyppyyttää Ansaa muiden rakennelmien päälle, jotta saadaan ylläpidettyä taitoja. :) Missään pinnoissa ei ollut ongelmia ja pyysin Ansaa hyppäämään sen rengaskasan päälle jossa oli 4-5 autonrengasta niin voi vitsi se olikin hyvää tasapainotreeniä! Se kasa huoju ja Ansa sai todella tehdä töitä, että sai pidettyä itsensä siinä päällä. Toki varmistin, ettei se kasa kaadu ja siitä rengaskasasta tulikin, sitten tyyliin maailman paras paikka kun vähän namia sai kun Ansa hyppi sinne ilman pyytelyitäkin. :D Sitten verstaan edessä oli polkupyöräteline ja opetin Ansan ryömimään sieltä alta :D Aika nopeaa se sen oppikin ja oli ihan innoissaan suikkaamassa sinne koko ajan. :) Vitsi toi on niin ihana kun se oppii niin nopiaa asiat. :)

Tämän jälkeen palattiinkin kämpille ja otin Aatoksen vuorostaan tekemään. Otettiin pari sivulle tuloa ja toi koira kävi kuumana! Tuli todella nopiaa, mutta hyppäsi taasen vasten.. :/ Pitää varmaan vaihtaa se sivulle tulo takaa kiertämiseksi.. No kuitenkin otettiin muutama sivulle tulo ja sen ekan jälkeen tuli oikein ja käytti oikeasti takapäätäänkin, ei siis enää tee niin isoa lenkkiä tuossa vierellä. Sitten otettiin pätkä seuraamista ja wow! Toi koira tuli ilman imuttamista oikeassa paikassa! Eihän me mitään pitkää pätkää otettu, mutta edistys on niin huimaa entiseen verrattuna etten voi olla muutakuin yhtä hymyä. :)

Otettiin myös naksu esiin ja aloin ihan naksuttelemaan tuolle kun se raukka ei oikein osaa tarjota mitään. Tavoitteena oli saada Aatos laittamaan leuan maahan ja yllättävän nopiaa spanieli ymmärsi homman nimen. Ensin toki piti yrittää komentaa mua ja haun ilmaisuakin sieltä tuli.. Tuo on vain niin ärsyttävä aluksi kun sen kanssa alkaa naksuttelemaan kun se ensimmäisenä jos ei heti tule palkaa niin alkaa tuijottamaan mua ja murisemaan siis yrittää sillä murisemisella ja haukkumisella komentaa mua. Tämän jälkeen vasta alkaa tarjoamaan jotain. Tosin siinä välissäkin pitää yrittää komentaa.. huoh, porukat on tämänkin pahan tavan tuolle opettanut kun on antanut Aatoksen komentaa silloin kun sille on heitelty frisbeetä joskus. No saatiin kuitenkin hyviä tarjoamisia ja lopetettiin siihen. :)

Sitten Ansa pääsi taas tekemään ja otettiin ihan tätä eteen tuloa, eli sitä että koira tulee istumaan tuohon eteen mahd. lähelle. Pk-puolen luoksetulon loppuasento ennen sivulle siirtymistä, noh ehkä kaikki tajus mitä liikkeen osa-aluetta tarkoitan. Olen nyt tuota eteen tuloa ottanut parina päivänä iltaruuilla ja Ansa on aika hyvin alkanut tajuamaan mikä siinä on oikeasti ideana kun minä tyhmänä en sitä pentuna opettanut loppuun asti vaikka sitä harjoiteltiinkin. Nyt Ansa kuitenkin osaa pienessä häiriössä tulla tuohon eteen silloinkin kun mun kädet on sivuilla normaalisti, ennen piti käsillä auttaa oikean asennon löytymisen kanssa. Ansa tykkää kun pääsee käyttään aivojaan oli äskenkin ihan "liekeissä" kun sai tehdä kaikkea. :)

Kaikenkaikkiaan siis hyvät treenit ja nyt molemmat koirista sitten nukkuukin onnellisina. Ansa muuten pääsee varmaankin viikonloppuna uudestaan leikkimään Inton kanssa eli Annan alle puolivuotiaan tollerin kanssa. :)