En eilen kerinnyt oikein selostamaan, mitä viime aikoina on tapahtunut. Pitihän tuosta Alo2:sesta heti kommentoida ja aika loppui niin en voinut enempää kertoa.

Eli Aatoksen tilannetta olen mietiskellyt ja vatvonut ja vielä himpun lisää vatvonut.. Kennelliitosta tuli vähän aikaa sitten lonkkien tulokset ja paskan marjat D:thän ne olivat. Sinänsä tämä tulos ei yllätä mua ollenkaan, olin jo orientoitunut että ceetä tai deetä sieltä luultavasti tulee. Pakko myöntää, että pikkasen se kirpaisi, mutta toivon vain tosissani, et se eläinlääkäri sitten oikein osasi kuvata noi lonkat. Sen ammattitaito kun ei vakuuttanut mua tippaakaan.. Periaatteessa noi selkäkipuilut voisivat johtua noista lonkista mutta jotenkin en vain usko.. :/ Epätietoisuus on raastavaa ja toivoisin, että tietäisin mistä kipuilut johtuvat. Tein kuitenkin päätökseni ja tuo pysyy vain ja ainoastaan seurakoirana, ilman että ruvetaan tulosten tavoittelemisen vuoksi hinkkaamaan liikkeitä, jotka ei tuota kiinnosta paskankaan vertaa. Treenaillaan vaan meidän iloksi ja ainoat lajit jossa tulevaisuudessa tullaan kisaamaan on näyttelyt sekä ehkä mejä. Tokoa tehdään vain huvin vuoksi ilman tulostavoitteita. Tuon mä olen seurakoiraksi hankkinut ja sen homman se osaa täydellisesti täyttää. Tiedän ettei toko rasittaisi tuota fyysisesti ja ihan hyvin voitais sitä ruveta vänkäämään, mutta kun ei sitä kiinnosta niin ääh. Toki mä voisin yrittää tehdä siitä jonku huippukivan jutun, siis jos osaisin. Olen vain ryssiny tuon tokon jo ihan pentuaikoina ja turha sitä on enää ruveta pilkkua viilaamaan. Kunhan se noi alokasluokan liikkeet osaa jotenkuten niin se riittää mulle.

Tää mun tämän hetkinen koiratilanne ei todellakaan ole mikään mainioin. Haluaisin harrastaa vaikka mitä lajeja: hakua, jälkeä, tokoa, agilityä, mejää jne + tietty esineitä. Periaatteessahan mä pystyn noita jokaista harrastamaan niin paljon kuin haluaisin, mutta jotenkin innostus johonkin jälkeilyyn tuon spanielin kanssa on olematon, koska se on nirso ja sen kanssa pitäisi vielä tehdä makkarajälkeä --> jos teen nameilla se ei syö niitä ja jos en laita nameja niin se ei aja kovinkaan tarkasti, eli tässäpä on pieni pulma? Haussa ilmaisu osataan jo ja periaatteessa se haukkuu muitakin kuin mua, joten pistoja voisi ruveta tekemäänkin kunhan saisin vain jonkun kaverin joka potkis perseelle et mentäis oikeasti sitä treenaamaan. Sitä kun on aika vaikea treenata yksin.. Sitten toko.. Molempien kanssa voin tehdä, Ansalla perusteet kunnossa= kiva tehdä, mutta ei saa tehdä niin pitkälle kuin haluaisi, Tullin miesten mielestä riittää virkamies-tottis. Sitten Aatos.. perusteet tehty päin honkia, ei tykkää hinkata samoja liikkeitä koko ajan, kyllästyy helposti ja sen kanssa ei ole todellakaan kiva tehdä mitään tokon tapaistakaan. Agilityä voin tehdä sit Ansan kanssa mutta mitä hyötyä siitä on? Ei se sitä tarvitse työssään. Aatoksen kanssa ei voi tehdä terveyden vuoksi. Mejää voin tehdä Aatoksen kanssa ja siinä olisi haaveissa päästä jopa joskus kisaamaankin :) sitten esineet: Niitä nyt toki teen Ansan kanssa kun se tulee olemaan sen työtä ja siinä se on hyvä, oikeasti vaikkei se ikinä toimi Miikun ollessa paikalla.. hehe.. Aatoksellekkin esineet menee ihan ok, siihen toki vois ruveta työstämään parempaa motivaatiota.

Mutta mikä mun pointti tässä nyt oli niin mua nyt tällä hetkellä kiinnostaa lajeina eniten toko ja agility ja nykyisen koiratilanteen huomioon ottaen en saa tehdä tai halua tehdä niin paljon tokoa kuin haluaisin (koiran rajoitukset tietenkin muistaen) mutta siis en voi hinkata ja vatvata niitä liikkeitä semmoiseen kuntoon Ansan kanssa kuin haluaisin. Jenni on vissiinkin saanut tartutettua muhun kunnon tokoinnostuksen. Agilityä ei ole mitään järkeä tehdä Ansan kanssa hirveästi ja noita pk-lajeja ei kiinnosta hirveästi Aatoksen kanssa tehdä koska vaikka saisinkin siitä huippuhyvän niin ei me ikinä kisaamaan päästä. Huoh, eihän tähän tilanteeseen siis tietenkään auta mikään muu kuin uusi pentu! Mutta mistäpä hankin rahat.. Oikeasti odotan jo ihan kauhulla sitä kun Ansa lähtee koska sitten mulla ei ole kivaa koiraa käytännön tunneille. Älkää nyt käsittäkö että mä sorsin tuota spanielia mutta Ansan kanssa on vain niin paljon mukavempaa tehdä esim tokoa. Kyllä Aatoskin on omalla tavallaan kiva treenattava mutta vakavamieliseen treenaamiseen (mitä tällä hetkellä haluaisin tehdä) ei siitä ole, tai pikemminkin musta ei olisi sen ohjaajaksi. Mikä siis on kun taidot ei riitä?

 

Mutta mainittakoon meidän tasokokeesta hieman pari sanasta. Eli me tehtiin vain tokoa ja esineitä kun muut tekivät tokon lisäksi hakua ja jälkeä, muut eivät siis ottaneet ollenkaan esineitä. Otettiin ensimmäisenä esineet ja Haidi kävi laittamassa ne piiloon, omia esineitä kaikki. Nännäri, crocsin takalenkki ja narulelu, ensimmäisenä Ansa löysi nännärin joka oli yhden kaapin nurkan takana silleen, että Ansa ei heti sitä saanu. Oli hieman pimeää, enkä oikein nähnyt että missä se oli joten en voinut auttaa Ansaa kun se sitä ilmaisi raapimalla ja kehuin vain sitä ja kannustin löytämään sen ja sitten se saikin sen sieltä pois ja biletettiin hetki. Seuraavaksi Ansa löysi kaapin jossa oli narulelu, haisteli sitä/tökki kuonollaan ja tyhmä kun olin niin autin sitä ja avasin oven vaikka Haidi oli tarkoittanut sen ilmaistavaksi. No biletettin sitten senkin kanssa :) Sitten se crocsin takalenkki oli verstaan yläkerrassa vessan puolella erään korin alla ja se huomioi sitä aika lailla, mutta olisin halunnut sen merkkaavan sen lenkin paremmin, joten rauhoitin sen ja lähetin siihen uudestaan. Nyt lelun tavoitteleminen oli ahkerampaa ja olin ihan semi tyytyväinen. :) Sitten otettiin vielä yksi pisto, eli lelu kaappiin ja en tällä kertaa auttanut ja nyt Ansa sen ilmaisi hyvin raapimalla ja sen jälkeen kunnon bailut. :) Ei kyllä valitettavasti saatu minkäänlaista kommenttia miten meillä arvioitavien mielestä meni..

Sitten seuraavaksi oli tokon vuoro ja siinä otettiin paikalla olo, minä tyhmä katoin että se oli suorassa mukamas mun sivulla vaikka oli ihan vinossa ja tämähän sitten meni makaamaankin ihan vinoon. Otettiin kahen minuutin paikalla olo, ja kävin välissä palkkaamassa vaikka eihän se sitä olisi tarvinnut. Tästä saimmekin sitten kuulla arvosteltavilta.... :DD Mutta otimme nämä tasotestit treenin kannalta :) Sitten saatiin näyttää vielä kolme liikettä + leikkiminen ja me näytettiin Ansan kanssa seuraamista, luoksetulo ja hyppy. Luoksetulossa ei ongelmaa kuten ei ennenkään ja hypyssä kiiruhdin vain liian nopeasti Ansan sivulle.. Seuraamisessa otettiin kaikkia askellajeja, meni ihan jees, välillä meinas ruveta edistämään kuten yleensäkkin. Sitten otettiin peruuttamista, askelia ja käännöksiä. Tommosissa käännöksissähän se on haka eikä meillä siinä ole mitään ongelmaa, edistäminen se on lähinnä ongelmina ja eihän se yleensä kontakti pidä, koska en ole sitä vaatinut, pääasia että paikka on pysynyt oikeana. Eli meidän perusseuraamista näytettiin. Leikkiminen meni ihan hyvin, ei ruvennu rallittelemaan ympäri kenttää :D Saatiin oikeastaan vain positiivista palautetta ja ihan hyvä mieli jäi koko suorituksesta vaikkei ihan täysillä tehnytkään.

Sitten tässä illalla käytiin ottamassa vielä esineitä kera Haidi, Ynni ja Jenska. Olin muille maalimiehenä ja Ansan kanssa sitten esineitä, toinen oli ihan fiiliksissä ja etsikin hyvin ja oli ihan elementissään. Ei mitään moitittavaa, etsi järjestelmällisesti ja motivaatio kesti koko ajan ja ei jättänyt yhtään esinettä. :) Onse pieni noutaja vain taitava!