Vastaus: Treenaamalla koiria ja päivittämällä blogia

 

Niin, tärkeitäkin asioita olisi hoidettavana kuten ruotsin lukeminen, jotta pääsen siitä kokeesta tällä kertaa läpitte, mutta mitä tämä laiska ja viitsimätön omistaja tekee? Dataa, reenailee koiria ja tietty päivittelee tätä blogia. Kaikkea siis _äärimmäisen_ tärkeää. Treenailu nyt on tietenkin välttämätöntä, päivittäminen ja dataus ei niinkään.

Puoltoista viikkoa sitten vaihtui jakso ja sen myötä alkoi koiraterapiat, tämän ansiosta Aatoskin pääsi muutamille käytännön tunneille mukaan hallille. Positiivista oli, että toi spanieli jaksoi yllättävän hyvin keskittyä muhun vaikka ympärillä heilui paljon koiria ja ihmisiä. Eihän sitä täyttä keskittymistä kestänyt kovinkaan pitkiä ajanjaksoja kerrallaan, mutta saatiin paljon  ihan ok -toistoja. Toki joukossa oli oikeasti hyviäkin toistoja, mutta keskityttiin hallilla ennemminkin pitämään hauskaan kuin tekemään kunnolla töitä. Lisäksi niillä kerroilla kun käytiin hallilla omat koirat mukana huomasin taas tämän erittäin positiivisen ominaisuuden, joka
Ansalta osaltaan puuttuu. Eli rauhoittuminen. Kun tuon pienen spanielin kytkee hihnastaan koukkuihin niin tämä alkaa ottamaan rennosti ja seurailee puoli nukuksissaan ympäristöä, tosin välillä pitää äristä jollekkin koiralle, joka menee liian läheltä ohitte mikä on äärimmäisen ärsyttävää, mutta sitä ei onneksi usein. Mutta mitä tekee noutaja? Ei ainakaan nopiaa rauhoitu, pitää pyöriä ja hieman välillä piippailla ja sitten lopulta alistutaan siihen, että tästä nyt ei päästä mihinkään ja laitetaan maaten, mutta silti pitää välillä piippailla, kategoriassa koirien ärsyttävät toimintatavat niin toi Ansan piippailu menee korkeammalle kuin Aatoksen hetkittäiset rähähtelyt. Tuo piippailu on jotain maailman rasittavinta toimintaa mitä koirat tekee ja toinen on jatkuva räksytys, räksyttävät koirat sais hävittää maan päältä... No kuitenkin terapiatunnit meni aika nopeasti ohitte ja kyllä sieltä varmaan jotain tuli opittuakki, ainakin uusia näkökulmia sai mietittäväksi itselleen.

Ohjaaja on myöskin saanut taas huomata ettei vain osaa toimia tuon spanielin kanssa. Eilen onnistuin paineistamaan ja saamaan Aatoksen niin lukkoon, ettei toi koira suostunut tekemään treenien lopussa yhtään mitään. Hyvä Riikka, juurikin näin kuuluu tehdä. NOT. Sitten toi koira olikin ihan ihmeellinen koko eilisen illan ja siitä sain vain ja ainoastaan syyttää itseäni. Tänään kuitenkin sain osittain korjattua eiliset mokani ja treenit meni loistavasti! :) Koira oli ihan into pinkeenä ja tarjosi loistavia sivulle tuloja sekä seuraamis pätkiä. Näistä treeneistä jäi oikeasti todella hyvät fiilikset. :) Otettiin myös ihan parin askeleen pätkiä peruuttamista siten että Aatos oli tos seuraamispaikalla. Peruuttaahan toi osaa musta pois päin. Lisäksi ohjaaja on innostunut koiratanssista pikkasen niin harjoteltiin Aatoksen kanssa, miksi sitä nyt sanotaa, itsensä pyörimistä, eli koira menee itsensä ympäri. Olipa vaikea selittää :D No nyt Aatos osaa ne aika hyvin molempiin suuntiin, oikealle pyörähtäminen sujuu paremmin mutta kyllä me tästä vielä noustaan ;)

Noutajakin sai tuta temppujen opettamisen kivuuden eli päätin opettaa saman kuin mitä Hanna on opettanut Nitalle ja Martta Miinalle eli koira makuulla ja siitä peruuttamista. Ansa kyllä tajus nopeaa idean (miten tää ei yllätä mua ollenkaan), mutta lattia oli niin liukas, että toteutuksessa oli hieman vaikeuksia. Tehtiin siitä sitten oma variaatio ja nyt Ansa on siinä "niiaus" -asennossa eli peppu ylhäällä ja etupää alhaalla ja peruuttaa silleen tassuja heiluttamalla. Näyttää muuten erittäin tyhmältä :D Mutta Ansalla on hauskaa kun saa helppoa namia. Uus ohjaaja varmaan tykkää kun oon opettanut Ansalle kaikkea tyhmää :D Aina kun aloitetaan uuden asian opettelu niin toi rupeaa viskomaan päätään, sitten peruuttamista tarjotaan joka välissä samoin kuin kurre asentoa ja takajaloilla seisomista.. Ups.. Mutta minkä mä sille voin, että tuolla on niin valtavasti energiaa ettei sitä saa purettua pelkäästään esineitä etsimällä. Tajusin muuten etten niistä treeneistä ole postannut pitkään aikaan.. Pitää ryhdistäytyy ja vaikka seuraavaan postaukseen kertoa niistä jotain. :)

Jos alkuperäiset suunnitelmat olisivat pitäneet niin oltaisiin tällä hetkellä Helsingissä ja luovuttaisin Ansan huomenna uudelle ohjaajalleen, mutta vielä on aikaa jäljellä kolme viikkoa ja sitten Juha ja uusi ohjaaja tulevat hakemaan Ansan täältä Kannuksesta. Aika siis pian loppuu ja samoin tämä vaihekkin. :) Pitää nyt vain toivoa, että Ansalla ja uudella ohjaajalla alkaa synkkaamaan, vaikken kyllä ymmärrä miksei synkkaisi. Kukapa tuosta ylienergisestä noutajasta ei voisi pitää :)